Kürtajdan ne kadar süre sonra hamile kalınmalı?

nrsna

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2023
9
2
1
27
Arkadaşlar ben 9+3 te düşük yaptım kalan parçalar için kürtaja alındım 9 Mayıs'ta. İki farklı doktora kontrole gittim. Bir doktorum 3 ay gebe kalma dedi, diğeri ise beta HCG seviyen 5 in altına düştüğünde yani normale döndüğünde yeni bir gebelik planla dedi. Hangisinin dediğine inanmaliyim? Böyle bir durum yaşayan var mı ne kadar süre sonra hamile kaldınız?

Arkadaşlar ben 9+3 te düşük yaptım kalan parçalar için kürtaja alındım 9 Mayıs'ta. İki farklı doktora kontrole gittim. Bir doktorum 3 ay gebe kalma dedi, diğeri ise beta HCG seviyen 5 in altına düştüğünde yani normale döndüğünde yeni bir gebelik planla dedi. Hangisinin dediğine inanmaliyim? Böyle bir durum yaşayan var mı ne kadar süre sonra hamile kaldınız?
Merhaba.. bende şubatta kürtaj oldum.. 10 haftalıkken .. kürtajdan sonra kanamam bittikten sonra korunmadık ama illa çocuk olsun diyede uğraşmadık acıkcası.. ve sonuç şuan hamileyim.. çok şükür.. kürtajdan sonra adet olmadan hamile kaldım.. 12haftalık şuan bebeğim

Merhaba.. bende şubatta kürtaj oldum.. 10 haftalıkken .. kürtajdan sonra kanamam bittikten sonra korunmadık ama illa çocuk olsun diyede uğraşmadık acıkcası.. ve sonuç şuan hamileyim.. çok şükür.. kürtajdan sonra adet olmadan hamile kaldım.. 12haftalık şuan bebeğim
Maşallah Allah bağışlasın peki doktorunuz size ne söylemişti bu konu hakkında? Ben açıkçası yaşadığım yerde ki doktorlara güvenemiyorum o yüzden bilgi almak istedim genel itibariyle durumlar nasıl kime ne demişler diye.

Peki folik asite başlamış miydiniz

Maşallah Allah bağışlasın peki doktorunuz size ne söylemişti bu konu hakkında? Ben açıkçası yaşadığım yerde ki doktorlara güvenemiyorum o yüzden bilgi almak istedim genel itibariyle durumlar nasıl kime ne demişler diye.
Teşekkür ederim.🌹🌹🌹. doktorum 2 ay bekle demişti.. başka bir doktor beklemeye gerek yok zaten rahim kendini onarmamışsa gebelik oluşmaz demişti.. her doktor farklı birşey söylüyo bu bekleme zamanı için..

Bu konuda yapılan araştırmalar 1 düşükten sonra beklemeyen annelerin bekleyenlere oranla daha yüksek ihtimalle canlı doğum yapacağını saptamis. Ama tamamen sizin hazır olmanizla ilgili

Bu konuda yapılan araştırmalar 1 düşükten sonra beklemeyen annelerin bekleyenlere oranla daha yüksek ihtimalle canlı doğum yapacağını saptamis. Ama tamamen sizin hazır olmanizla ilgili
İnşallah doğrudur bu ya ben hemen istiyorum çünkü.

benimde 1 ay oldu kürtaj olalı. 2 regl geçir kafa olarak da toparlanmış olursun dedi doktorum ama beklemek istemiyorum kızlar bir yandan da korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.

benimde 1 ay oldu kürtaj olalı. 2 regl geçir kafa olarak da toparlanmış olursun dedi doktorum ama beklemek istemiyorum kızlar bir yandan da korkuyorum ne yapacağımı bilmiyorum.
Bende aynı durumdayım ama tabi bana 1 hafta oldu sadece kürtaj olalı

Evet folik asit kullanıyorum son 1 yıldr. Gebeliğe hazırlık için.. şuanda kullanmaya devam ediyorum
Folik asit hangi marka kullanıyorsunuz? Ben doktoruma gebeliğe hazırlık için takviye vitamin istemiştim. Bana gerek yok hamile kalırsan kullan dedi.

Bende 6+2 de kürtaj oldum 2 Haziran'da doktor 2 ay bekle dinlen sonra gebe kal dedi bana da

daha çok yeni kuzum :KK43: yaşadığın psikoloiyi çok iyi anlıyorum bende öyleyim ama hem kendin hem gelecekteki bebeğin için birazcık daha bekle bence
Çok zor gerçekten yani zaten yeni yeni kendime geliyorum kabulleniyorum doktorum da 2 ay bekle dedi

Merhaba. Bende aynı hafta da kürtaj oldum. O zaman hemen hamile kalmak istedim psikolojik olarak çöktüm resmen ama eşim durdurdu. Devlette ki 3 ay dedi ama hamile kalırsan takip ederiz dedi. Ben 50 gün sonra kaldım. 1 sonra diyen doktor bile var kendinizi ne zaman hazır hissediyorsanız yapın

Çok geçmiş olsun, başınız sağolsun.
9 haftalıkken kurtaj oldum. Doktorum şuan adet oldugunu varsayıyoruz, bu ay reglini olduktan sonra (yaklaşık 40-50 gün arası bir sey surmuştu) istersen hamile kalabilirsin demişti. Kürtajdan sonra ilk reglimi olduğum ayda hamile kaldım.

Back