• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Kürtaj

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Elif5255

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2023
2.234
1.404
53
25
Merhaba arkadaşlar 7 haftalık hamileydim. Bebeğimin kalp atışlarını dinledikten 2 gün sonra kanamam oldu acil doktora gittim doktor bebek gayet iyi dedi kalp atışlarınıda dinletti %30 düşük tehliken var dedi ve çalıştığım için rapor verdi yat dinlen dedi düşük iğnesi oldum bir kere ve progestan ilaç verdi onu kullandım. Kanaman olursa hemen gel olmazsa 10 gün sonra gel dedi kanamam hiç olmamıştı taki kontrolümden bir gün önce eşim ile çok ileriye gitmeden bir ilişki yaşadık çünkü doktor yasaklamamıştı o gün yine kanamam oldu ve durdu ertesi gün doktora gittiğimde bebeğin kalbi durmuş kürtaj olman gerekiyor ve iki gün önce kürtaj oldum. Bir daha hamile kalabilir miyim acaba çok tedirginim ve benim için travma oldu korkuyorum.

Bana doktor sadece miyomlarım olduğu için, hiç kanamam olmamasına rağmen 3 ay sonuna kadar ilişki yasak demişti. Her ihtimale karşı progestan kullandırmıştı üstüne.
Sizde kanama olduğu halde ilişkiyi kesin uyarısı yapılmamış.
Doktorunuzu da değiştirin bence.
Ayrıca tabii ki hamile kalabilirsiniz. Sağlıkla doğum da yaparsınız. Sadece gözetim altında olmanız şart. Perinatolog bir hekimle görüşebilirsiniz ayrıca. Riskli gebelere baktıkları için daha iyi olur.

Önerilen bir doktordu onun için gitmiştim ve ilk gebeliğim olduğu için direk bende ona gittim. Sorduğum şeylere bile cevap alamıyordum beni erteler gibi cevaplıyordu bende kendimce demekki sorun yok ondan böyle davranıyor dedim içimi birazda ferah tutmuştum ama aslında gitmemem gerektiğini öğrendim o doktora. İnşallah Allah isteyen herkese sağlıklı gebelikler sağlıklı bebekler nasip etsin. 10 gün sonra kontrolüm var kürtaj olduğum için.

Bana doktor sadece miyomlarım olduğu için, hiç kanamam olmamasına rağmen 3 ay sonuna kadar ilişki yasak demişti. Her ihtimale karşı progestan kullandırmıştı üstüne.
Sizde kanama olduğu halde ilişkiyi kesin uyarısı yapılmamış.
Doktorunuzu da değiştirin bence.
Ayrıca tabii ki hamile kalabilirsiniz. Sağlıkla doğum da yaparsınız. Sadece gözetim altında olmanız şart. Perinatolog bir hekimle görüşebilirsiniz ayrıca. Riskli gebelere baktıkları için daha iyi olur.
Merhaba acaba sonra tekrar hamile kaldınız mı doktor kontrolü altında.

Merhaba acaba sonra tekrar hamile kaldınız mı doktor kontrolü altında.
Ben kürtaj olmadım ki. Kanamam olmamasına rağmen ilişkiyi yasakladı dr. O yüzden siz de daha iyi bir dr.a görünebilirsiniz
Etrafımdaki örneklerden yola çıkarak yorum yaptım.

Merhaba arkadaşlar 7 haftalık hamileydim. Bebeğimin kalp atışlarını dinledikten 2 gün sonra kanamam oldu acil doktora gittim doktor bebek gayet iyi dedi kalp atışlarınıda dinletti %30 düşük tehliken var dedi ve çalıştığım için rapor verdi yat dinlen dedi düşük iğnesi oldum bir kere ve progestan ilaç verdi onu kullandım. Kanaman olursa hemen gel olmazsa 10 gün sonra gel dedi kanamam hiç olmamıştı taki kontrolümden bir gün önce eşim ile çok ileriye gitmeden bir ilişki yaşadık çünkü doktor yasaklamamıştı o gün yine kanamam oldu ve durdu ertesi gün doktora gittiğimde bebeğin kalbi durmuş kürtaj olman gerekiyor ve iki gün önce kürtaj oldum. Bir daha hamile kalabilir miyim acaba çok tedirginim ve benim için travma oldu korkuyorum.
Bende bir hafta önce kürtaj oldum canım o acıyı şuan çok iyi anlıyorum ben hala çok kötüyüm ve ağlıyorum hergün ama inşallah yakın zamanda tekrar hamile kalırız . Kürtajdan düşükten sonda daha kolay hamile kalınıyor diyorlar üzülme yakın zamanda tekrar hamile kalacağız inşallah 🙏

Bende bir hafta önce kürtaj oldum canım o acıyı şuan çok iyi anlıyorum ben hala çok kötüyüm ve ağlıyorum hergün ama inşallah yakın zamanda tekrar hamile kalırız . Kürtajdan düşükten sonda daha kolay hamile kalınıyor diyorlar üzülme yakın zamanda tekrar hamile kalacağız inşallah 🙏

Evet çok acı. Hamile olduğum bile bana süpriz olmuştu ilk bebek ilk heyecan. Her gün dua ediyorum tüm herkes için Allah İnşallah bizlere ve tüm isteyenlere sağlıklı hamilelikler sağlıklı bebekler nasip etsin. Amin

Merhaba canım ben de 7 haftalıkken kanama ile hastaneye gidip kalp atışı devam ediyor demişti doktor 2 gün sonra tekrra gittiğimde durmustu. Aynı şekilde düşük riski denmisti. Yani yaşadığınız kaybın ilişkiden kaynaklı olduğunu düşünmüyorum. Tabi doktorunuz daha iyi bilir. Kürtaj sonrası hamile kalan çok kişi var . Kürtaj hamileliği engelleyen etken değil. Çok geçmiş olsun .

Sizede çok geçmiş olsun. Evet bende çok duydum ve okuyorum hemen hemen herkes kürtajdan sonra hamile kalmış. Doktorum banada kürtaj kanaman bittikten sonra korunmasız ilişki yaşayabilirsin dedi ama ben zaten adet oldum ve adetimide tam olmam gerektiği zamanda oldum ve bitmesi gerektiği zamanda bitti. Bugün 5. Gün biteli denemelere başladık çünkü doktorum onay verdi.
Birde benim pataloji sonucum temiz geldi.
Siz nasılsınız bebek düşünüyor musunuz yoksa var mı.

Sizede çok geçmiş olsun. Evet bende çok duydum ve okuyorum hemen hemen herkes kürtajdan sonra hamile kalmış. Doktorum banada kürtaj kanaman bittikten sonra korunmasız ilişki yaşayabilirsin dedi ama ben zaten adet oldum ve adetimide tam olmam gerektiği zamanda oldum ve bitmesi gerektiği zamanda bitti. Bugün 5. Gün biteli denemelere başladık çünkü doktorum onay verdi.
Birde benim pataloji sonucum temiz geldi.
Siz nasılsınız bebek düşünüyor musunuz yoksa var mı.
Teşekkür ederim. Keşke bu kadar kolay olsa ama maalesef ben tüp bebekle hamile kalmıştım eşimin hareketli sorunundan dolayı doğal hiç olmadı. Müjdeli haberi almıştım ki o da işte anlattigim gibi oldu. Kürtajdan 24 gün sonra bugün adet oldum . Doktor 2 3 ay gebeligi tavsiye etmiyoruz dedi. Ben de nasılsa doğal kalamiyorum korunmayı falan düşünmüyorum canım. Gebeliği düşünmez olur muyum rabbim saglikla hayirlisyla hepimize nasip etsin inşallah ne diyim.

Teşekkür ederim. Keşke bu kadar kolay olsa ama maalesef ben tüp bebekle hamile kalmıştım eşimin hareketli sorunundan dolayı doğal hiç olmadı. Müjdeli haberi almıştım ki o da işte anlattigim gibi oldu. Kürtajdan 24 gün sonra bugün adet oldum . Doktor 2 3 ay gebeligi tavsiye etmiyoruz dedi. Ben de nasılsa doğal kalamiyorum korunmayı falan düşünmüyorum canım. Gebeliği düşünmez olur muyum rabbim saglikla hayirlisyla hepimize nasip etsin inşallah ne diyim.
Allahım tüm isteyen herkese sağlıklı bebekler gebelikler nasip etsin İnşallah.
2-3 ay geçtikten sonra İnşallah bir daha olur bu sefer sağlıklıcakla kucağına alırsın dualarım seninle🙏🙏

Kendi kendinize teselli vermeyin bende ilk bebek kaybim da yine olur düşüğün bi bacağı içeride dedim doktor lar normal ilk gebelik dedi dedi kürtajdan 5 ay sonra hamile kaldım aynı şekilde yine kalbi durdu 25 gün oluyor.o yüzden benim yaptığımı yapmayın gidin özel laboratuvara genetik kan verin üzülen siz oluyor başkası değil yani

Düşük riski varken ilişkiye girmek ne ya

Düşük riski varken ilişkiye girmek ne ya
ne diyorsun sen ya benim ilk gebeliğim evleneli daha 2 ay olmuş hamilelik düşünmüyordum geri çekinme yöntemiyle bile hamile kalıncağını bilmiyorum hamile kalmışım. Böyle birşeyin olacağını bilmiyoruz. Umarım okuman felanda iyidir de güzel okursun. Daha düşük tehlikem bile yoktu kanamam oldu gittim doktora düşük başlamıştı taki ilaç felan bahane o gün bebek ölmüş 10 gün karnımda kalmış. Şimdi uzaklaşın burdan sizi bulmamayım insanlar burda ferah gönlünü rahatlacak şeyleri arıyor sizin gibi insanların aşağılık konuşmalarını değill…

Kendi kendinize teselli vermeyin bende ilk bebek kaybim da yine olur düşüğün bi bacağı içeride dedim doktor lar normal ilk gebelik dedi dedi kürtajdan 5 ay sonra hamile kaldım aynı şekilde yine kalbi durdu 25 gün oluyor.o yüzden benim yaptığımı yapmayın gidin özel laboratuvara genetik kan verin üzülen siz oluyor başkası değil yani

Merhaba Arkadaşım,

1. Düşüğü normal görüyorlar. 2. Düşükten sonra genetiğe bakıyorlar. Allah böyle birşeyi bir daha yaşatmasın her gün dua ediyorum umarım bizimde sağlıklı bebeklerimiz olucak.

Back