arkadaslar merhaba ..
ben ıkı hafta once kurtaj oldum doktorum ıkı adet gordukten sonra vajınal kultur ıcın gelmemı ıstedı. daha once bunu yaptırmıs olan varmı nasıl oluyo SIVI mı alınıyo yoksa PARCA mı fıkrı olan varmı bılgılendırırsenız cok sevınırım sımdıden tesekkurler ...
arkadaslar merhaba ..
ben ıkı hafta once kurtaj oldum doktorum ıkı adet gordukten sonra vajınal kultur ıcın gelmemı ıstedı. daha once bunu yaptırmıs olan varmı nasıl oluyo SIVI mı alınıyo yoksa PARCA mı fıkrı olan varmı bılgılendırırsenız cok sevınırım sımdıden tesekkurler ...
geçmiş olsun spekulum ya da ona benzer bıseydı sanırım bendende almıstı sıvı değil ama...smear aldılar mı senden ona benzeyen bır ıslem kasmassan kendını acı sızı yok merak etme ben smearde vermıstım neden aldıgına anlam verememıstım acıkcası kurtajdan sonra mantar olmustum bende
Doktorunuzun vajinal kültürden kastı smear(simir) testini sanırım.
Eğer öyleyse endişe edecek birşey yok,vajinal muayeneden farksız sadece 20-30 saniye süren bir işlem.
Rahim ağzı bölgesinden salgı alınıyor ve laboratuara gönderiliyor tamamen acısız ağrısız bir işlem.
Her cinsel ilişki yaşayan kadının yılda 1 kere yaptırması gereken bir test
geçmiş olsun spekulum ya da ona benzer bıseydı sanırım bendende almıstı sıvı değil ama...smear aldılar mı senden ona benzeyen bır ıslem kasmassan kendını acı sızı yok merak etme ben smearde vermıstım neden aldıgına anlam verememıstım acıkcası kurtajdan sonra mantar olmustum bende
tesekkur ederım cvp ıcın ama yok smear almadı sadece dırek olarak kultur ıcn cagırdıgı ıcın urkme oldu bende ben gecen sene yaptırmıstım smear pek hıssetmemıstım bıle ama bunun adını bıle ılk duydum cevremde sorduklarımda bılemedıler o yuzden cekınmeye basladım bende ...:44:
Doktorunuzun vajinal kültürden kastı smear(simir) testini sanırım.
Eğer öyleyse endişe edecek birşey yok,vajinal muayeneden farksız sadece 20-30 saniye süren bir işlem.
Rahim ağzı bölgesinden salgı alınıyor ve laboratuara gönderiliyor tamamen acısız ağrısız bir işlem.
Her cinsel ilişki yaşayan kadının yılda 1 kere yaptırması gereken bir test
haklısın arakorya evet aslında her sene yaptırmak lazım ama ben yaptırmıyorum ne yazıkkı gecen sene dr umun demesıyle yaptırmıstım ne kadar da olsa sımdı vajınal kultur ıcın ıcımde korku var umarım agrısız acısız olup bıter endıselerım bosa cıkmıs olur