Yaşadığın çok zor süreçler Rabbim dayanma gücü versin inşallah canım .çok saçma ama hafta sonu tatili mi olur hastanede ne alaka .kalbi duran düşen bebekler kendini sonlandırıyor normalde demişti bana doktor.yani engelli olma ihtimali yüksek hastalıklı embriyo sayılıyor demişti ama sen fetal de temiz çıkmış o halde senin arastirilman mi gerekiyor ki lupus hastalığı varmış mesela bebeği virüs olarak görüyor vücut atmaya çalışıyor çok ilginç şeyler aklım duruyor benimde inan ki .kürtajdan sonra parça falan kalmanolasiligina karşı gidiyorsun zaten perinatolojiye hastaneden çıkış yaparken söylemişlerdir sana evrak falan vermediler mi.pataloji aslında genellikle temiz çıkıyor bana doktor bebek mi idi gebelik mi idi yaşanan yada mool gebelik falan oluyor ya anneye hastalık verebilir mi diye bakılıyor. Hematoloji için de ozeldeki doktorum istedi bir kaç test ücret ödememek icin devlette yapacağım önce dahiliye gidip sonra o alannacip randevu alınabiliyor sanırım canimBenim de tedavi ile oldu sayılır kuzum. Aşılama sürecinde oldu.
Bende genetige gitmeyi düşünüyorum randevumu 20.gun muayenesi ile ayni gune alcam bakarlar insallah testleri tahlilleri yaparlar diyorum. Benim bebegim evde düştü biz götürdük yanimizda hastaneye giderken ama test yapilmiyor ilkinde dediler sonra birde ne alakaysa bugun cumartesi anca pazartesine yapilir test malesef getirdiginiz ornek pazartesine dayanmaz falan gibi seyler sacmaladilar. Biz fetal dna yaptırmıştık onun sonucu temiz geldi dedim, bizde genetite zaten fetaldeki testleri yapiyoruz bebekte birsey yokmus tamam dedi doktor. Yine gittigimde sorcam tabiki de. Patolojiye gitti bizim orneklerimiz bakalim ne gelecek sonuc.
Insallah genetikte zorluk cikarmazlar da esimle bana genetik test ve pıhtılaşma testlerini yaparlar. Perinatolog bölümüne doktor mu yönlendirdi seni kuzum ? Bende görünmek istiyorum oraya. Ekstra ne yapiyorlar o bölümde?
Hematoloji sanirim dedigin bölüm oraya randevu alip gitmek gerekiyor degil mi ?
Ben aşılama ile bebek sahibi oldum canın ilkti 3 yıldır bekliyordum bebeğim olmasını h problemim yoktu ama Allah nasip etmedi en son tedaviye başlayalım dedim aşılama ile Allah nasip etti. Ben koskoca 3 yılı 60 güne sığdırdım. Oda ellerimden kayıp gitti. Keşke diyorum hep ama ne anlayıpta müdahale edecektim onu bile bilmiyorum. Elbet bunda da vardır bir hayır rabbim bizi yarım bırakmaz inşallah hepimize güzel hayırlı haberler almayı nasip eder inşallahAh kuzum benimseni o kadar iyi anlıyorum ki.. bende bu senin yasadiklarini düşünüyorum. Hani diyorum Allahım dermansız dert vermesin.. hamile kaldigimda bebegimizi saglikla kucağımıza alacağımız bir yol varsa hamilelikte ilac kullanmak olsun baska bisey olsun elimden ne gelirse yaparim diyorum... üzülme kuzum, ilk düşügün müydü seninde ? Ilk dusuklerde %80 oluyormus oran. Normal kabul ediyorlar yani ilk hamileligin düşük olmasini. Cok sacma geliyor kulaga ama normal diyorlar baska birsey demiyorlar...
Hamilelik vucuduma belirti verirken bile hic birseyden rahatsizlik duymuyordum, midem bulandi sikayetim olmadi geceleri uyuyamadim ondan memnundum ne diyeyim hic birseyden sikayetim yoktu yeter ki bebegim saglikli olsun büyüsün dünyaya gelsin diye herseye tamamdim. Ama simdi dedigin gibi bu belirtilerin hepsi yok oluyor. Vucudumdan hepsi gidiyor. Ve o kadar üzülüyorum ki... gerçekten elimden bisey gelmedi keske biseyler yapabilseydim diyorum hala.. ne diyeyim Allahım bizi de sevindirsin yeniden.. çok kalp yıpratıcı süreç...
Aynen onlar da temizEşinizde test verdimi onun sonuçlar da temiz çıktı mı ?
Hsg yapıldı eşimden spermiyogram istendi sebepsiz denildi ve Ankara Bilkent Hastanesi'ne gitmeyi planlıyorum hayırlısıHsh veya histereskopi isteyebilirler ve eşinizden spermiyogram istenir. İyi bi tüp bebek merkezine de gidebilirsiniz veya atakent acıbadem, maslak acıbadem, şişli memorial öneriyorlar. İstanbulda bunlar
Amin kuzum Allah razı olsun. Allahim oyle bir sevindirsin ki bizi acımızdan cok sevinelim inşallah...Yaşadığın çok zor süreçler Rabbim dayanma gücü versin inşallah canım .çok saçma ama hafta sonu tatili mi olur hastanede ne alaka .kalbi duran düşen bebekler kendini sonlandırıyor normalde demişti bana doktor.yani engelli olma ihtimali yüksek hastalıklı embriyo sayılıyor demişti ama sen fetal de temiz çıkmış o halde senin arastirilman mi gerekiyor ki lupus hastalığı varmış mesela bebeği virüs olarak görüyor vücut atmaya çalışıyor çok ilginç şeyler aklım duruyor benimde inan ki .kürtajdan sonra parça falan kalmanolasiligina karşı gidiyorsun zaten perinatolojiye hastaneden çıkış yaparken söylemişlerdir sana evrak falan vermediler mi.pataloji aslında genellikle temiz çıkıyor bana doktor bebek mi idi gebelik mi idi yaşanan yada mool gebelik falan oluyor ya anneye hastalık verebilir mi diye bakılıyor. Hematoloji için de ozeldeki doktorum istedi bir kaç test ücret ödememek icin devlette yapacağım önce dahiliye gidip sonra o alannacip randevu alınabiliyor sanırım canim
Benimde aşılama surecinde oldu. Gercekten dedigin gibi o kadar zor ki onca ugraslardan sonra sevindik hamile kaldigim icin. Ama bunun kisacik süreceğini böyle acı bitecegini nerden bilebilirdim ki.. hersey cok zor geliyor bu yolda malesef. Aşılama süreci zaten yipratici sürekli gidip gelip muayene olmak igneler ilaclar. Tam sevindik derken bu defa da böyle mutsuz ve kalp agritan bir sonla bitmesi cok incitici oldu gercekten... yapacak hic biseyimiz yoktu tabiki emin ol olsa zaten biz anneler onun en iyisi yapardik o evladi karnimizda tutmak icin.. vardir bir hayır. Rabbim bizi birseyden korudu belki bilemeyiz. Veren de alan da o. Yeniden verecek insallahBen aşılama ile bebek sahibi oldum canın ilkti 3 yıldır bekliyordum bebeğim olmasını h problemim yoktu ama Allah nasip etmedi en son tedaviye başlayalım dedim aşılama ile Allah nasip etti. Ben koskoca 3 yılı 60 güne sığdırdım. Oda ellerimden kayıp gitti. Keşke diyorum hep ama ne anlayıpta müdahale edecektim onu bile bilmiyorum. Elbet bunda da vardır bir hayır rabbim bizi yarım bırakmaz inşallah hepimize güzel hayırlı haberler almayı nasip eder inşallah
Amin inşallah her şey daha güzel ve hayırlı olur bizler içinBenimde aşılama surecinde oldu. Gercekten dedigin gibi o kadar zor ki onca ugraslardan sonra sevindik hamile kaldigim icin. Ama bunun kisacik süreceğini böyle acı bitecegini nerden bilebilirdim ki.. hersey cok zor geliyor bu yolda malesef. Aşılama süreci zaten yipratici sürekli gidip gelip muayene olmak igneler ilaclar. Tam sevindik derken bu defa da böyle mutsuz ve kalp agritan bir sonla bitmesi cok incitici oldu gercekten... yapacak hic biseyimiz yoktu tabiki emin ol olsa zaten biz anneler onun en iyisi yapardik o evladi karnimizda tutmak icin.. vardir bir hayır. Rabbim bizi birseyden korudu belki bilemeyiz. Veren de alan da o. Yeniden verecek insallahinsallah evlatlarimizi saglikla gecen bir hamilelik sonucunda saglikla kucagimiza alacagimiz günler cok yakındır
Amin canim aminn inşallahAmin inşallah her şey daha güzel ve hayırlı olur bizler için
Kürtaj olduktan 20 gün sonra kontrole gidiyorsun perinatolojiye parça kalmış mi diye bakıyorlar canım ben 5 gün kaldım hastanede çıkış yapılırken çıkış kağıdı falan verdiler onlar ile gittim ama kimlik yeterli oldu kontrolde randevusuz gitmiştim yardımcı oluyorlar çünkü direk randevu alamıyorsun perinatolojiye kadın doğum bölümünün istem açması gerekiyor.lupus başka bir hastalık bu hastalıkta anladığım kadarıyla bebeği vücut virüs algılayıp atmak istiyormuş. Genetik doktoru yardımcı olur ama orası sadece kan pıhtılaşma ve kromozom testi yapıyor.Amin kuzum Allah razı olsun. Allahim oyle bir sevindirsin ki bizi acımızdan cok sevinelim inşallah...
Ilk gebelik diye yapilmiyor diye konustular sonra da haftasonu vs diye sacmaladilar iste. Haftasonu olan tüm düşükler adamdan sayilmiyor heralde.. ne diyelim.
Iste bende artik bizde mi bir problem vardi acaba düşüncesi ile esimle test verip tahliller yaptirmak istiyoruz. Etlik sehirden tibbi genetik bölümüne randevu aldik bakalim gittigimizde anlatip israrci olcaz yapilsin diye. Insallah yaparlar. Kan pıhtılaşma testlerini de genetik bölümü yapiyor degil mi canim ?
Lupus mu deniliyormus ona, bunu bir tanidigim yasamis 9 ay yatarak ve igneler vurularak gecirmis. Acaba onunda bir testi var mi bir arastirayim. Elimden ne geliyorsa bende bir sorun varsa bakip arastirip çözmek icin ugrasmaya hazırım.
Bana perinatolojiye git diyen falan da olmadi ne evraki verdiler sana ?
Birde hangi testleri istedi ozeldeki doktorunuz bana da yollasan özelden bende bir arastirsam istesem doktordan yapmasini
Hastanede o kadar neden yatırdılar seni canım? Bir komplikasyon mu oldu kürtaj sonrası. Bana da 20 gün sonra kadin doguma kontrole gel dediler sadece perinatoloji ye gel diyen olmadi. Dedigin gibi bende o çıkış kagidimi alayim yanima. Insallah benide yönlendirir gitmisken detayli bakilsin. Genetige de randevumuz var ayni güne bu hafta cuma gidicez bakalim ne soyleyecek doktorlar. Insan geriliyor ister istemez. Patoloji sonucun cikmia miydi 20.gune gittiginde senin canim ?Kürtaj olduktan 20 gün sonra kontrole gidiyorsun perinatolojiye parça kalmış mi diye bakıyorlar canım ben 5 gün kaldım hastanede çıkış yapılırken çıkış kağıdı falan verdiler onlar ile gittim ama kimlik yeterli oldu kontrolde randevusuz gitmiştim yardımcı oluyorlar çünkü direk randevu alamıyorsun perinatolojiye kadın doğum bölümünün istem açması gerekiyor.lupus başka bir hastalık bu hastalıkta anladığım kadarıyla bebeği vücut virüs algılayıp atmak istiyormuş. Genetik doktoru yardımcı olur ama orası sadece kan pıhtılaşma ve kromozom testi yapıyor.
Ben dış merkez takipli idim oraya gidince tekrar bir şans daha verelim belki yanlış görmüşlerdi kalp atışı bekleyelim beta takibi yapıldı o yüzden 5 gün sonra kürtaj oldum emin olmak istediler ivf Bebek olunca canım .Evet sonuç çıkmıştı verilen kağıdı oku belki seninde perinatolojiye kontrol yazmıştır çünkü ikinci kurtajim bu ikisinde de perinatolojiye gittim ben kontrol içinHastanede o kadar neden yatırdılar seni canım? Bir komplikasyon mu oldu kürtaj sonrası. Bana da 20 gün sonra kadin doguma kontrole gel dediler sadece perinatoloji ye gel diyen olmadi. Dedigin gibi bende o çıkış kagidimi alayim yanima. Insallah benide yönlendirir gitmisken detayli bakilsin. Genetige de randevumuz var ayni güne bu hafta cuma gidicez bakalim ne soyleyecek doktorlar. Insan geriliyor ister istemez. Patoloji sonucun cikmia miydi 20.gune gittiginde senin canim ?
Anladim canım keske sonuc degisseymis de oradan karninda bebegin saglikliyken ayrilsaymissin..Ben dış merkez takipli idim oraya gidince tekrar bir şans daha verelim belki yanlış görmüşlerdi kalp atışı bekleyelim beta takibi yapıldı o yüzden 5 gün sonra kürtaj oldum emin olmak istediler ivf Bebek olunca canım .Evet sonuç çıkmıştı verilen kağıdı oku belki seninde perinatolojiye kontrol yazmıştır çünkü ikinci kurtajim bu ikisinde de perinatolojiye gittim ben kontrol için
Amin canimmmm amin inşallah imtihansız nasip etsin inşallah bir sonraki tedavimizi doğumla sonuçlansin inşallahAnladim canım keske sonuc degisseymis de oradan karninda bebegin saglikliyken ayrilsaymissin..
Malesef bu yaşadıklarımız bizi o kadar yıpratıyor ki.. ben 1 günde baska biri oldum gibi hissediyorum.. çok zor Allahım kimselere yasatmasin.. yine buna şükür diyorum ama vardir rabbimin bir bildigi.. belki daha sonra farkli seyler cikacakti daha gec olsaydi daha yıkıcı olurdu. Insallah bundan sonra Allahim yüzümüzü güldürür sağlıklı uzun ömürlü evlatlar nasip eder, saglikli hamilelik saglikli dogum, uzun ömürlü saglikli evlatlarimiz olur insallahinsallah kisa zamanda bu yasadiklarimizi unutturacak kadar cok sevindirir bizi
Merhaba bende 12 kasımda kürtaj oldum bende bekliyorum regl olmayıKürtaj sonrası ne zaman Regl olunuyor
Merhaba Atakent Acıbadem bildiğiniz bir doktor var mı önerebileceginizHsh veya histereskopi isteyebilirler ve eşinizden spermiyogram istenir. İyi bi tüp bebek merkezine de gidebilirsiniz veya atakent acıbadem, maslak acıbadem, şişli memorial öneriyorlar. İstanbulda bunlar
Ben gitmiyorum fakat aytaç yükseli önerenler çok fazla. Bir yakınım onda takipliydi ve doğumunu yaptı çok memnundu.Merhaba Atakent Acıbadem bildiğiniz bir doktor var mı önerebileceginiz