• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası?

jeosevda

02-05-2015
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
593
245
133
Merhaba hanımlar. Kürtaj sonrası kanama yada lekelenmeniz kaç gün sürdü? Benim 16. günüm ama hala lekelenme var azda olsa. Birde kürtaj sonrası eşinizle birlikteliğinize ne kadar zaman sonra başladınız? 🙈🤔

11 gün önce oldum ben de.Bir ilk gün adet gibi kanama oldu ardından lekelenme olup kesildi.Bir kaç gün sonra yine başladı dün bitti azıcık ayakta durayım yine başlıyor.Doktoruma ilişki için 20 gün yasakmış herhalde dedim güldü yok artık 20 gün neymiş kadın kendini hazır hissettiği an olabilir isterse ve kanaması yoksa 4.gün bile ilişki yaşayabilir dedi

Kürtaj kaç haftalıkken yapılmıştı? Telaş etmeyin kişiden kişiye değişiyor. Benim büyük gebelik olduğu için 40 gün civarında lekelenme sürdü. 69.gün de ilaçla ancak adet olabilmiştim.

Kürtaj kaç haftalıkken yapılmıştı? Telaş etmeyin kişiden kişiye değişiyor. Benim büyük gebelik olduğu için 40 gün civarında lekelenme sürdü. 69.gün de ilaçla ancak adet olabilmiştim.
11 haftalıkken yapılmıştı ama 8. Haftada kalbi durmuş olduğu için

11 gün önce oldum ben de.Bir ilk gün adet gibi kanama oldu ardından lekelenme olup kesildi.Bir kaç gün sonra yine başladı dün bitti azıcık ayakta durayım yine başlıyor.Doktoruma ilişki için 20 gün yasakmış herhalde dedim güldü yok artık 20 gün neymiş kadın kendini hazır hissettiği an olabilir isterse ve kanaması yoksa 4.gün bile ilişki yaşayabilir dedi
Benimde birkaç gün lekelenmem oldu siyah renge döndü sonra bitti. Normal adet zamanımda da adet oldum.

Hangisine inanacağımızı şaşırdık ya bakınca 3 ay çok değil gibi ama bana çok işte🙄
Bana da çok gelmişti ama şöyle oldu..kürtajdan 36 gün sonra adet oldum ikinci adetim 24 gün sonra oldu bitti sonra çalışmaya devam öyle üç ay diynce fazla geliyo ama adetine göre ayarla kendini..adetin düzene girer girmez başla..

Benim adet aralığım da uzun yani 3 ay dedi ama belki o 4 ay olacak belki de neyse artık Rabbim kararladı her şeyi 🤗

benim 2 hafta surdu ama lekelenmeden daha fazlaydi canim.sonra tam bitti derken doktor rahimde kalinlasma var kaziycaz dedi tekrar aldi beni.o 2 gun falan surdu 1bucuk hafta sonrada adet olmustum 2.kazimadan sonra

Bana doktorlarım bekleme önermiyoruz dediler..iki adet gör devam dediler öyle yaptım üçüncü adeti görmedn hamile kaldım..
bana da oyle dedi beklemene gerek yok bir adet gor hersey sifirlanio dedi.ilk 3 ayda hamile kalanlarin saglikli gebelik orani daha yuksekmis arastirma yapmislar

3 ay korunma verdi bana da. Ben de 2. ayda bıraktım korunmayı
Ben de öyle yapmayı düşünüyorum.İlk denemede olmuştu gebelik ama bunda da aynısı olacak diye bir şey yok.Artık akışına bıraktım ya görecek kötü günümüz varsa önüne geçemeyiz Rabbim bilir.İlk bebek olmasına rağmen çok üstüne düştük okuttuk farklı doktorlara gittik ben ayrı okudum ailem ayrı okudu zemzemler içtim neler yaptım hep kuran dinledim Allah adıyla tutunsun bana diye.Ama bir şeyin olacağı varsa oluyor dua muhakkak işe yarar buna inancım sonsuz fakat kaderde olanı her zaman dualar değiştiremez.Hep hissetmiştim doğru düzgün sevinememiştim tanımlayamadığım duygu sevinmeme engel oluyordu başıma gelecekleri bilirmiş gibi.Beni hep bu bebeği istemiyor musun yoksa diye yargıladılar bazı insanlar deli gibi istiyordum fakat bir tarafım ona bağlanma diyordu o sesi engelleyemiyordum.Doktorum sağlıksız gebelik diyeceği gün sabah namazından sonra uyuduğumda düşük yaptığımı görmüştüm.O masaya yatarken doktorun bunları diyeceğini hissediyordum 😓 Yazsam roman olur kimseler anlamıyor ki etrafta hep hamile görüyorum gördükçe daha kötü oluyorum sanki sağlıkşa doğurabilen kadınlar uber güçlü de bizler işe yaramayan kadınlarmışız gibi geliyor 🙁

Ben de öyle yapmayı düşünüyorum.İlk denemede olmuştu gebelik ama bunda da aynısı olacak diye bir şey yok.Artık akışına bıraktım ya görecek kötü günümüz varsa önüne geçemeyiz Rabbim bilir.İlk bebek olmasına rağmen çok üstüne düştük okuttuk farklı doktorlara gittik ben ayrı okudum ailem ayrı okudu zemzemler içtim neler yaptım hep kuran dinledim Allah adıyla tutunsun bana diye.Ama bir şeyin olacağı varsa oluyor dua muhakkak işe yarar buna inancım sonsuz fakat kaderde olanı her zaman dualar değiştiremez.Hep hissetmiştim doğru düzgün sevinememiştim tanımlayamadığım duygu sevinmeme engel oluyordu başıma gelecekleri bilirmiş gibi.Beni hep bu bebeği istemiyor musun yoksa diye yargıladılar bazı insanlar deli gibi istiyordum fakat bir tarafım ona bağlanma diyordu o sesi engelleyemiyordum.Doktorum sağlıksız gebelik diyeceği gün sabah namazından sonra uyuduğumda düşük yaptığımı görmüştüm.O masaya yatarken doktorun bunları diyeceğini hissediyordum 😓 Yazsam roman olur kimseler anlamıyor ki etrafta hep hamile görüyorum gördükçe daha kötü oluyorum sanki sağlıkşa doğurabilen kadınlar uber güçlü de bizler işe yaramayan kadınlarmışız gibi geliyor 🙁
Sondaki yazdıklarına çok fena kızarım:sinirli: Sakın sakın öyle düşünme. Biz kadınlar sadece çocuk doğurmaktan ibaret değiliz 2 yıldır evliyim olmadı henüz napalım vardır rabbimin bir bildiği. Hersey sende senin düşüncelerinde bitiyor. Benim de etrafımda bir sürü hamile var. Maşallah Allah bana da nasip etsin diyorum o kadar. Her kadın çocuk doğuracak diye birsey yok ki. Biz yaratıştan kadınız çocuk doğurmamamız bizi kadınlığımızdan etmez. Ben kendimi hiç öyle hissetmiyorum. Belki Allah hiç nasip etmeyecek bana. İsyan etmem iç geçiririm sadece. Ben de sen gibi hamileleğimin sonlanacağını hissetmiştim belki de Allah o annelik iç güdüsüyle bize bunu hissettiriyor. Ben o kürtaj masasına 2 kere yattım ve 10 tane çocuk doğurmuş kadın kadar KADINIM. Sen de öylesin psikolojik olarak bu düşünceni değiştirdiğinde daha mutlu olacagına inanıyorum canım :)

Canlarım ilk kez yada Bi kaç kez düşük, yada kürtaj yaşamış insanlar olarak acılarımızda hissettiklerimizde hep bir öncelikle yanlızlaştırmayın kendinizi, dibe vurmayın. Bizim sınavımızda buymuş demekten başka çaremiz yok. Olmadı demek olmayacağı anlamına gelmez. Rabbim bizim için en iyisini bilir. Ha bu satırları yazmak cok kolay ama dibine kadar acıyı iki kez yaşamış biri olarak kendimi salmamak umudumu kaybetmemek için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. 4.5 yaşında kardeş diye debelenen, bebek görünce deliren bir oğlum var. Ona her baktığımda gücüm gelirken Bi yandanda boynum bükülüyo heran. Acaba tek mi kalacak oğlum abi olamayacak mı? Düşünceler sızılar asla geçmiyor. Bize düşen yıkılmak değil sanırım. Sabır ve dua. Rabbim kimseye yaşatmasın . Sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşlh hepimize 😔♥️

Back