• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kürtaj sonrası sağ yumurtalıkta iltihap hamileliği etkilermi ?????

intelligent

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2012
930
16
68
Gaziantep
Mrb arkadaşlar, 20 gün önce kürtaj oldum bebeğim 8 haftalıkken kalbi durmuş kürtaj yapıldı ama doktorum çok ilgisizdi ve kontrole gittiğimde muayene etmedi ultrasonla da bakmadı , ısrar etmeme ragmen gerek yok temizdir dedi önceki kontrollerimde sonucuma hemşire bakmıştı ve ilaç bile vermediler su iç geçer dedi iltihap çıkmış dedi , kürtaj sonrası da evdeki antibiyotiklerden iç dedi içime sinmedi ve bugün başka bi doktora gittim söyledim 3 aylıktım ama bebek 8 haftalıkken karnımda ölmüş kontolde bakmadılar muayene olmak istiyorum dedim , muayene etti ve ultrasonla da baktı rahmin toplanmış ama sağ yumurtalığın kocaman şişmiş ve iltihaplı dedi fitil ve hap verdi , düşüğün nedeni toxoplazmamıydı dedi bilmiyorum dedim, çünki doktorum çok ilgisizdi herkes çok övdüğü için akın akın gittiği için gitmiştim :( bunlara hamilelikte bakılmadı mı hadi onu geçtim kürtaj sonrası nası bakmaz dedi ve kür tahliline gönderildi , uzattım belki ama

sizce doktorun ihmali oldugu için bebegim ölmüş olabilirmi? Patoloji temiz çıkmıştı , ve bu yumurtalık iltihabı tam olarak nedir , sakıncaları nelerdir? Ilerde bebek olmasını engellermi? Ve yapmam gereken birşey varmı?

Bilgisi olanlar yada buna benzer durum yaşayanlar lütfen yardım edin kafam çok karışık bilgim de olmadıgı için panik durumdayım :( bu arada ilk bebegimdi.

Bu arada patoloji temiz çıkmış dedim ama detaylı bakılmıyormuş sadece üniversite de bakılıyormuş özel hastanenin yaptıgı patoloji bişy ifade etmiyormuş galiba onuda bugün ögrendim :(

Cok geçmiş olsun canım. Aradan epey zaman geçmiş ama ben gene de yazmak istedim. Ben de aynen senin gibi sekiz haftalıkkeen bebeğimi kaybettim. Aslında altı haftalıkken kalbi durmuş. Mecburen kürtaj oldum. Kurtajdan bir hafta sonra kontrole gittim alttan muayene etti, ayni yerden ultrasonla baktı. İlaç verdi kanamamin kesilmesi için. Bir hafta sonra yine gitmemi söyledi. Benim bu hafra çok şiddetli ağrılarim oldu böyle zonklar gibi bıçak saplanir gibi... ateslendim de üstelik.... yumurtaliklarim iltihaplanmis sebebini sormak aklima gelmedi. Ama cidden ben çok titiz ve dikkatli biriyimdir. Anlam veremedim. Velhasıl benim doktorum da kontrol etti de ne oldu başa gelince geliyor kaçışı yok :50: bir ay sonra myom ameliyatı olacağim bir de... Bugün yine muayene etti tahlil yaptı iğne verdi. Çok ağrım var sızım sızım sızliyor. :43:

Back