Kürtaj sonrası rahimde pıhtı

bygul123

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2012
6
1
286
İstanbul
Herkese merhaba,
9 haftalık hamileliğimde bebeğin kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım. 29 ekimde işlem gerçekleşti, 1 hafta sonra kontrole gittim biraz pıhtı vardı onun için metiler verdi. 11 aralık gibi adet olacaksın demişti doktor gerçekten de o tarihte ilk adetimi oldum. Fakat çok uzun bir süre kanama ve kahverengi akıntı şeklinde devam etti normalde adetim 5 gün sürer bu yaklaşık 15 gün sürdü. Doktor normal olmadığını söylediği için tekrar muayeneye gittim ve pıhtının gitmediğini söyledi. Bu kez tarlusal verdi ve bir sonraki adetle attırmaya çalışacağız dedi. 5 ocakta ikinci adetimi de oldum ve büyük bir pıhtı düştü ama o da şu an hala çok düzensiz şekilde devam ediyor gündüz kahverengi akıntılar oluyor az az, bitecek herhalde diyorum ertesi gün yine kanama gibi değil ama kırmızı bir akıntı gibi geliyor doktorum kanama yoğunlaşırsa gelmemi ve bir örneklem yapacağını söyledi ama hala içeride pıhtı var diye çok korkuyorum çünkü ben de tekrar bir operasyon geçirmek istemiyorum çok yorucu bir süreç gerçekten her anlamda. Benzer şeyler yaşayan varsa sürecini paylaşabilir mi?

Merhaba son durumunuzu merak ettim ne durumdasınız

Bugün yoğun kanamam başladı yarın doktoruma gideceğim ve biyopsi yapacak kanamanın sebebi için, mol gebelik olma ihtimali de olabilir dedi süreç çok uzun sürdüğü için. Gerçekten çok yoruldum
Üzülmeyin stres bas düşman bu konularda. O kadar iyi anliyorum ki benzer bir surecten gectim ve bende ayni sizin gibi artik kan ve ped gormekten epey bir sogudum.. evden cikamaz haldeyim wc ye bagimli oldum...
Bende düşük sebebi ile kürtaj oldum. 2 ay oldu, hala kanamalarim sürüyor. Reglim su an 6.güne dönüyor sabah itibari ile ve hala ilk günmüş gibi yogun geçiyor üstüme başıma geciyor... 7 8. Gün bitmezse artik hastaneye gidicem bende.
10 gun kadar once muayene oldum kanama olmasi icin sebep yok demisti dr ilac vermisti kesti kanamami. 4 5 gun kanamasiz gevti bu defa da regl basladi. Ilk regl oldugu icin sanırım epey bir yogun geciyor ve ister istemez insan korkuyor hic bitecek gibi bir kanama degil çünkü. Bende cok aradayim ne hissedicem diye.. muayene koltuguna cikmak da travma oldu düşükten dolayi... biz kadınlar şu ömrümüze neler sığdırıyoruz. Allah yardımcımız olsun inşallah

Çok çok geçmiş olsun. İlk adet kanamasının uzun sürmesini endokrin denge kolay toparlanamadığı için normal kabul ediyorlar genelde ama rahatsız edici boyuttaysa tabi kontrole gitmekte fayda var. Benim 2 adet geçmesine rağmen hala düzensiz kanamalarım, bunun normal olmadığını söyledi doktor ve o yüzden biyopsi aldı bir de hcg değerlerine bakmak için kan istedi. Sonuçlar çıkınca göreceğiz. Allah yardımcımız olsun gerçekten haklısınız kadın olmak çok zor.

Çok teşekkür ederim bende normal olacagini düşünüyorum ama sonra bir yandan da korkuyorum uzunca bir süredir lekelenme kanama seklinde oluyorum birde simdi reglim yogun geciyor diye. İnşallah biter de bende kendime gelirim.. sizin sonuçlarınızda da İnşallah negatif birsey cikmaz.

İnşallah... siz nasıl oldunuz son durumunuz nedir merak ettim

İnşallah... siz nasıl oldunuz son durumunuz nedir merak ettim
Size yazdiktan sonra ertesi gün iyice agrilarim falan artti bas dönmelerim falan.. acile gittim muayene oldum kürtajla alakali bir sorun kalmadigini söylediler. Kürtaj sonrasi hormonlarin dengeyi kurmasi biraz zaman alabiliyormus. O durumdada rahim kanamalarla kendini rahatlatiyomus. Dr dedi ki bu kanamalar normal korkulacak birsey yok sadece bedenine izin ver toparlansin bu kanamalarla hem rahmin hem hormonlarin toparlanacak. Istersen dogum kontrol hapı yazarim kanamani keser ama o da hormonlarin dengesine mudahale olur dogal haline birak kendisi kesilir benim düşüncem dedi. Bana da mantikli geldi. Tahlillerde idrar yolu enfeksiyonu cikti sadece. Onun icin azitro diye 3 günlük bi antibiyotik basladilar bitirdim. Bide tek kullanımlık şase verdiler serum taktilar gönderdiler. Bende durumlar bu sekilde.

Sen naptin peki biyopsi demistin yapildi mi ? Sonuclar ne zaman cikiyormus veya baska bisey dedi mi dr.