Merhaba arkadaşlar ,
İlk denememizde gebelik oluştu ve her şey yolunda giderken 9.haftada bebeğimizin kalbi durdu. 23 Haziran'da da tahliye işlemi yapıldı. Kürtaj sonrası normal adet süresi 4-6 hafta iken benim 18.günümde kanamam geldi ve dr um bunun adet kanaması olarak kabul edildiğini söyledi ( ben de öyle düşünüyorum ) . Eş zamanlı olarak da göğsümden sarı akıntı gelmeye başladı. Bugün test yaptırdık ve sonuç çok yüksek ; 107 ng /ml . Bu tarz bir sorun yaşayan oldu mu arkadaşlar ?
* Prolaktin , süt hormonu olarak da adlandırılıyor. Onun için aklım karışıyor ; acaba vücut kendini hamile olarak ya da kürtajdan dolayı lohusa gibi mi algılıyor ? Bu iyi senaryo....
*Ya da ; hipofiz anedomu ile mi ilgili ? Prolaktin hormonu yüksekliği (hiperprolaktinemi) ve göğüslerden süt akışı (galatore)-Jinekolog Dr. Kağan (Kaan) Kocatepe . Buna ihtimal vermek istemiyorum açıkçası ; zira bu tüp bebek işlemlerine başlamadan önce bu tarz bir problem yoktu .
Deneyimlerinizi & fikirlerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
Tatlım bunu anlamanın tek yolu için rahat etsin diye ya 1 ay daha bekleyip testi tekrarlayacaksın yada vakit kaybetmeden emar çektireceksin..
Ama daha önceden de böyle bir sorunun yoksa ben bu aylık bir durum olduğu kanısındayım..(doktor edasında konuştum gibi oldu ama:) Tabii onlar en iyisini bilirler..)
Rabbim bir an önce şifanı versin..Ayrıca kaybın içinde çok geçmiş olsun..
Tatlım bunu anlamanın tek yolu için rahat etsin diye ya 1 ay daha bekleyip testi tekrarlayacaksın yada vakit kaybetmeden emar çektireceksin..
Ama daha önceden de böyle bir sorunun yoksa ben bu aylık bir durum olduğu kanısındayım..(doktor edasında konuştum gibi oldu ama:) Tabii onlar en iyisini bilirler..)
Rabbim bir an önce şifanı versin..Ayrıca kaybın içinde çok geçmiş olsun..
Çok teşekkürler .
Cuma günü Dr la randevumuz var , büyük ihtimal mr isteyecektir diye düşünüyorum. Test sonucunu gönderdim ama henüz göremedi sanırım .
Bu sırada dediğin gibi , iyi tarafından bakmaya çalışıyor ve geçici & bu aylık olduğunu ümit etmek istiyorum.
Hepimiz için hakkımızda hayırlısı inş.
Gorustugum uc doktor da kurtaj sonrasi beta hcg dusse bile vucudun hamile gibi gebelik devam etseydi sayet bitecegi gune kadar yani dogum zamanina kadar hormonlarin hamilelik oncesindeki haline donmeyecegini soyledi. Keza is arkadasim 5 aylik bebegini kaybettikten 4 ay sonra goguslerinden sut gelmeye baslamisti.yani hormonel olarak kendimizi tamamlamamiz 6 ayi bulabiliyormus