Kürtaj sonrası muayene

Umaykilinc

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2021
255
101
53
22
Kızlar kürtajı bebeğimi kaybettiğim için oldum farklı algılamayın lütfen bi hafta sonra muayeneye gel dedi doktor ancak muayene ederken acaba alttan mı bakıyorlar şuan kanamam başladı regl olmaya başladım sanırım kanamam var diye muayene ederler mi nasıl olur başından geçen var mı

Hayir altdan etmiyor normal ultrasonla karindan bakiyor beni bir ay sonra cagirmisdi bir haftayi bilemiyorum hemen adet olmazsin kurtaj oldukdan bir ay kirk gune adet olursun suan kanaman varsa kurtajla alakalidir ama yogun bi kanama olmaz kelelenme seklinde olur bende bos gebelikden kurtaj olmusdum ordan biliyorum canim ama yogun kanaman varsa doktora gorun

Kanaman varsa alttan bakmaz

Kürtaj için birşey diyemem de regl döneminde asıl alttan bakılıyor.
Kanama olması doktorlar için sorun değil.
Muhtemelen parça kalmış mı diye bakarlar.
Yüksek ihtimal alttan olur.
Ben çocuk istediğim dönemde doktor adet kanaması varken gel dedi vajinal ultrason yapmıştı

30-40 gün sonrada regl oluyorsun kanaman 1 haftada sürebilir 2 haftada bazen 3 hafta sürdüğü de oluyor

Kaybınız için üzüldüm vajinalde bakan var karındanda kanama değiştirmiyor durumu doktorun insiyatifine göre değişiyor sanırım bu durum geçmiş olsun

Oncelikle başın sağolsun. Kürtaj sonrası beni 20 gün sonra cagirmisti ve alttan muayene etti. Kanaman olmasi vajinal muayeneye engel degil. Normalde de regl iken muayene yapiliyor zaten.
Icerde parca var mi diye kontrol ederler.
Kürtaj sonrası kanama normaldir Aşırı olmadikca ve agri olmadikca. Yogun ve agrili kanaman olursa dr.a basvur.
Dikkat edilecekler bunlar. Herkesin süreci kendine özel. Herkes ayni surede yeniden regl olmaz. Bazilari daha erken olur bazilari daha gec. Onun icin strese girme. Dr bana 65 günü bulabilir demisti regl olman mesela ama daha erken oldum.

Alttan muayene ediliyor canım rahimi kontrol ediyorlar parça vs kaldı mı rahim iyi mi diye. Kanaman olması sorun değil. Zaten regli gibi yoğun bir kanama da olmuyor. Sorun olmaz merak etme

Teşekkür ederim şuan bende adet oluyorum az az miktarda da olsa

Teşekkür ederim şuan bende adet oluyorum az az miktarda da olsa
Rica ederim ne demek..
Cok normal az miktarda lekelenme gibi bir hafta veya daha fazla sürebilir demisti dr bana da.
Muayenede zaten temizlenmis mi diye bakiyor. Umarim güzel temizlemislerdir rahim içini. Cok gecmis olsun tekrar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…