Kürtaj sonrası kist

Meryemyy

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2024
132
48
13
Merhaba… Ben 3 şubatta kalp atışı alınamadığı gerekçesiyle 9. Haftamda kürtaj olmuştum kürtajdan 1 hafta 10 gün sonra kontrole gittiğimde temiz gayet iyi dedi doktorum ancak farklı bir doktora da görünmek istedim ve dün yani kürtajımın 23. Günü muayeneye gittiğimde doktor kürtaj sonrası sağ yumurtalıkta 5 cm lik bir kist oluşmuş takibini yapmalıyız dedi olağan bir şey mi benzer durumu yaşayan var mı ?

Merhaba… Ben 3 şubatta kalp atışı alınamadığı gerekçesiyle 9. Haftamda kürtaj olmuştum kürtajdan 1 hafta 10 gün sonra kontrole gittiğimde temiz gayet iyi dedi doktorum ancak farklı bir doktora da görünmek istedim ve dün yani kürtajımın 23. Günü muayeneye gittiğimde doktor kürtaj sonrası sağ yumurtalıkta 5 cm lik bir kist oluşmuş takibini yapmalıyız dedi olağan bir şey mi benzer durumu yaşayan var mı ?
🤷‍♀️

Merhaba, yanıt alabildiniz mi bu duruma? Bugün ben de doktora gittim ve kürtajı 15 şubatta olmuştum. 14 Martta ilk reglimi oldum. Adetin bitince gel demişti gittim baktı bana da kiste dönüşebilir bişey var dedi anlamadım ne olduğunu duphaston verdi eritsin diye. 10 gün sonra başla 1 hafta kullan tekrar regl olucaksın ve o reglinin 2. Günü kontrole gel dedi. Bakalım erimiş mi dedi. Erimezse doğum kontrol hapı vericem 1 ay kullanıcaksın dedi. Hiçbir şey anlamadım. Neler oluyor bilmiyorum. Ama siz de doktorunuza bu ilacı sorabilirsiniz belli mi olur belki çare olur size. Bir de herkes soğan suyu kürünü önermiş kist için. Araştırabilirsiniz. Allah hepimize önce şifa versin, sonra da sağlıklı bir evlat nasip etsin tez zamanda.

Merhaba, yanıt alabildiniz mi bu duruma? Bugün ben de doktora gittim ve kürtajı 15 şubatta olmuştum. 14 Martta ilk reglimi oldum. Adetin bitince gel demişti gittim baktı bana da kiste dönüşebilir bişey var dedi anlamadım ne olduğunu duphaston verdi eritsin diye. 10 gün sonra başla 1 hafta kullan tekrar regl olucaksın ve o reglinin 2. Günü kontrole gel dedi. Bakalım erimiş mi dedi. Erimezse doğum kontrol hapı vericem 1 ay kullanıcaksın dedi. Hiçbir şey anlamadım. Neler oluyor bilmiyorum. Ama siz de doktorunuza bu ilacı sorabilirsiniz belli mi olur belki çare olur size. Bir de herkes soğan suyu kürünü önermiş kist için. Araştırabilirsiniz. Allah hepimize önce şifa versin, sonra da sağlıklı bir evlat nasip etsin tez zamanda.
Amin teşekkür ederim 🙏 ben de 29. Gün regl oldum ve reglden 1 hafta önce kist görüldü basit su kisti yumurtlama gerçekleşiyor ancak hormonal dalgalanma nedeniyle çatlamıyor sık yaşanan bir durummuş en kötü 2. Regl ile birlikte atılır ilaca gerek yok doğal hormonlarla erisin dedi doktor 2. Reglim de yaklaşık 2 hafta sonra reglin son günü gidip bir görünücem tekrar atıldıysa hamilelik için denemeye başlicam geçmediyse doktor değişicem bu ilacı da not alayım

Ben 9. Haftamda kürtaj oldum bebek var ama kalp atışı duyulmadı sizin haftanız erkense daha hızlı toparlarsınız stresten uzak durun mutlaka!! Endişe de etmeyin küçülür ve atılır benim 5.5 cm di sonraki hafta kontrole gittiğimde 4.5 cm olmuştu doğum kontrol hapına hemen başvurmayın basit kistler için sentetik hormon baskılayıcı olduğundan geçici çözüm sunar kontrolleri ihmal etmeyin farklı bir doktora daha görünün doğal şekilde atılır merak etmeyin

🤷‍♀️
Merhaba bende 15 marta kürtaj oldum hala kanamam devam ediyor Perşembe günü kontirol e gideceğim sizin kanamanız kaç gün sürdü

Back
X