Kürtaj Sonrası Hamile Kalmak İsteyenler

Benim de adetime 9 gün var ve pembe lekelenmem oldu akşam, bugün kahverengi gibi. Akşam baya okudum rengi tam da öyle, ilişkiden sonra 9-12 gün sona oluyomuş implantasiyon
Benimde adete 7 gun kala oldu.bi sitede yerleşme tarihi hesaplayici buldum onu yaptim tamda dunu gösteriyor.bugunde ara ara peceteye kahverengi akinti seklinde leke geliyor.bakalim 5 gun kaldi adet tarihime.zaten adetse kirmiziya doner bugun yarim diye bekliyorum

Canım öncelikle geçmiş olsun çok zor bir durum seni çok iyi anlıyorum bende kürtaj oldum ve kürtaj dan 10 ay sonra ancak hamile kalabildim zaten 3 ay korunmuştum neden geç hamile kalabildim bilmiyorum artık umudu kesmiştim aman ya olursa olur olmazsa olmaz yazın iyi bir tatil yaparım rahat rahat sonra tedavi filan görürüm dedim folik asit filan bıraktım hiç bir şey içmeyeceğim dedim bıkmıştım artık o ay hamile kaldım. kürtaj olduğum hamilelikte hemen istediğim ilk ay hamile kalmıştım belli olmuyor yani sen kafanı rahat tutmaya çalış zor oluyor ama çabala zaman cabuk geciyor bak şimdi neredeyse 7 aylik hamileyim sağlıklı bebek olsunda gerisi mühim değil
Evliliğimin 6.ayında korunmayı bırakıp 2 ay sonra hamile kaldım. Ancak 7.haftamda kalp atışları durdu bebeğimin kürtaj oldum. Doktorum 6 ay korunmamı önerdi ancak biz eşimle çalışma tempomuzda göz önünde bulundururak bu süreyi 14 aya çıkardık neredeyse 1 seneden fazla korunduk.
4 aydır korunmuyorum doğum kontrol hapı hiç kullanmadım. Ancak yumurtlama takvimime den gelicek şekilde ilk kez bu ay beraber olabildik. Sonuç negatif:)Çok kolay gebe kalabildiğime inanmıştım hep ancak gözüm korktu acaba psikolojim mi olumsuz etkiliyor beni diye düşünmüyor değilim.
Siz bu psikolojik dönemi nasıl atlattınız acaba?

Evliliğimin 6.ayında korunmayı bırakıp 2 ay sonra hamile kaldım. Ancak 7.haftamda kalp atışları durdu bebeğimin kürtaj oldum. Doktorum 6 ay korunmamı önerdi ancak biz eşimle çalışma tempomuzda göz önünde bulundururak bu süreyi 14 aya çıkardık neredeyse 1 seneden fazla korunduk.
4 aydır korunmuyorum doğum kontrol hapı hiç kullanmadım. Ancak yumurtlama takvimime den gelicek şekilde ilk kez bu ay beraber olabildik. Sonuç negatif:)Çok kolay gebe kalabildiğime inanmıştım hep ancak gözüm korktu acaba psikolojim mi olumsuz etkiliyor beni diye düşünmüyor değilim.
Geçmiş olsun canım, herşeyde bir hayır vardır. Düşünmemek elde değil biliyorum, ben de aynı durumdayım. Ama nekadar düşünmezsen okadar kolay olur der herkez. Başka şeylerle oyalan, hobi falan, bilsem ben de yaparım da. Çalışmama ramen bütün gün topik okuyorum. Allah gönlüne gören versin canım

Bende çok kolay hsmile kalacağımı düşünüyordum ama uzun sürdü..aslında psikolojik olarak kafamız daha rahat hemen hamile kalırım diye düşünüyoruz olmuyor bende bilmiyorum sebebini..ama sonra her ay olmadıkça insan kötü oluyor içini ferah tutmaya çalış ben artık ümidi kesmiştim psikolojik olarak yıpranmıştım tatil gelsin kafamı dağıtayım dedim en son Mayıs’ta adet oldum Ümidimi kestiğim an kaldım keşke o kadar uzun süre korunmasaydın canım ben 3 ay korundum ona bile pişman olmuştum neyse hakkında hayırlısı olsun

Siz bu psikolojik dönemi nasıl atlattınız acaba?[/QUOTEöncelikle geçmiş olsun ilk adetten snra korunmana gerek yoktu ama iş sebebiyle korunmuşsun hiç kafana takma benim iki kızım var çok şükür ama ilm kızıma hemen hamile kaldım ikinci kızıma 8 ay korumandım olmadı tam ümidimi kestim vaz geçtim 8.ayda hamile kaldım 3.hamileliğim hemen oldu ama 9.haftada kürtaj olmak zorunda kaldım piskilojim falan alt üst oldu burdakiler gibi ama burda birbirimize destek olduk şimdi ikinci adetimdeyim bi kaç ay daha kafamı toparlamak için ara verdim ama önlemde almamaya karar verdim sen daha yeni bırakmışsın korunmayı hiç kafana takma canım ümit et sadece Allah a sığın Rabbim gönlüne göre versin önce kafanı rahatlat inşallah Rabbim hepimize verir hayırlı ve sağlıklı evlatlar

X