Geçmiş olsunArkadaşlar Merhaba,
Ben 36 yaşında 2 yıllık evliyim.1 yıl önce hormon testi verdiğimde düşük amh, yüksek fsh (erken menopoz) sonucuyla karşılaştım.Tüp bebek tedavisine yönlendirildik ve olumlu sonuç alamadık. Bir süre yumurta oluşmadı, oluştuğunda toplandı kalitesiz, boş olduğu söylendi. Donasyondan başka yol olmadığı ve tekrar tüp bebek denemememiz önerildi. Bu süreç sonrasında farklı bir tedavi yöntemiyle normal olarak hamile kaldım. Maalesef bebeğimi 7+2 de kalbi durduğu için kaybettim. 5 Nisan 2024 te kürtaj olmak zorunda kaldım. Kürtaj sonrası kanamam yaklaşık 2 hafta sürdü.İşlemden sonra bugün 54.gün ve ben hala adet olmadım.Adetlerim bugüne kadar düzenliydi. Erken menopoz riski olduğu için endişeleniyorum artık.2 aya kadar normal olabileceğini duyuyorum ama menopozda bahsedilen o ateş basmalarını yaşamaya başladım yaklaşık 10 gündür.Kürtaj sonrası adet olmadan da hamile kalınabildiğini de okudum test yaptım sonuç negatif. Bu konuyla ilgili fikirlerinize ve tecrübelerinize ihtiyacım var. Bu durumu yaşayan var mı aranızda?
Selamlar, kaybınız adına üzüldüm. Fakat bu süre normaldir. 2 aya kadar beklemeniz gerekir. Eğer bu süreyi aşarsanız ve hala adet olmadıysanız doktorunuza danışın lütfen.
Çok teşekkür ederim siz de geçmiş olsun.Ben de öyle düşünüyorum ve tedavime devam eden doktorum da aslında doğal hamileliği hedefliyor.Sağlıklı ve yumurta kalitesini arttırma yönünde beslenme programı ve bitkisel takviyelerle devam ediyorum sürece. Ama hala adet olmadım kürtaj olalı 98.günGeçmiş olsun
Ben de tüp bebek tedavilerinden olmayıp kendim hamile kalabildim.
Maalesef 7. Haftada kalp atmadığından kürtaj oldum.Benim de başlarda az sonrasında lekelenme şeklinde 2 hafta sürdü ayrıca sağ kasığımda ara ara sızlama oluyor.
Yaşım 39 .
Sizinle ortak yönler buldum.Umarım kendiliğinden hamile kalabiliriz.
Doktorum kafanı toparla çokta geciktirme rahmin dinlensin tüp bebeğe başlayalım dedi.
Madem kendiliğinden oluyor neden tüp bebeğe gideyimki düşüncesindeyim.
Slm canım geçmiş olsun bende hazıran 5 te kürtaj oldum 6artı 5 günlük hala adet olmadım siyah leke oldu ama adet değil çok korkuyorum.kürtaj sonrası kan birikmesi olmuştu bende.daha sonda oradaki kanı tekrar aldılar şimdi de böle oldu üfff moralim çok bozukGeçmiş olsun
Maalesef 7. Haftada kalp atmadığından kürtaj oldum.Benim de başlarda az sonrasında lekelenme şeklinde 2 hafta sürdü ayrıca sağ kasığımda ara ara sızlama oluyor.
Yaşım 39 .
Doktorum kafanı toparla çokta geciktirme rahmin dinlensin tüp bebeğe başlayalım dedi.
Geçmiş olsun moralinizin bozuk olması bu duyguyu en içten hissetmeniz çok normal.Ama gerçekten geçiyor Allahın bize verdiği en büyük lütuf bu sanırım unutup normal hayatına devam edebiliyorsun.Slm canım geçmiş olsun bende hazıran 5 te kürtaj oldum 6artı 5 günlük hala adet olmadım siyah leke oldu ama adet değil çok korkuyorum.kürtaj sonrası kan birikmesi olmuştu bende.daha sonda oradaki kanı tekrar aldılar şimdi de böle oldu üfff moralim çok bozuk
Merhaba. Size de çok geçmiş olsun. Son 2 aydır trisequens kullanarak adet oluyorum bu ay doktorum bırakmamı söyledi umarım normale döner. Kahverengi lekelenmeler bende de arttı adet başlangıcı ve bitişi kahverengi oluyor. siz de endişe etmeyin bence.Slm canım geçmiş olsun bende hazıran 5 te kürtaj oldum 6artı 5 günlük hala adet olmadım siyah leke oldu ama adet değil çok korkuyorum.kürtaj sonrası kan birikmesi olmuştu bende.daha sonda oradaki kanı tekrar aldılar şimdi de böle oldu üfff moralim çok bozuk
Merhaba. umarı adet olmuşsunuzdur. Ben Trisequens kullanarak adet oluyorum 2 aydır. Siz de doktorunuza danışın isterseniz. Aslında bazı hekimler adet düzensizliği olmaması için kürtaj sonrası hemen trisequense başlatıyorlarmış. Hassasiyetimiz anlayıp keşke bize de başlatsalardı. 3 Ay adet görmedim kürtajdan sonra öyle zor bir zamandı kiBende kürtajdan sonra üçüncü adetimi omamadım acil yardımmm
Merhaba arkadasim,bende Haziran ayinda ikizlerimi kaybettim ve kürtaj oldum.60 gün sonra Adet oldum tam rahatladin cok sükür derben ,zonaya yakalanmusim.aslinda cikti nasil üzündpm anlatsmam.simdi agirilaclar aluyorum.kafam kalkmiyir 39 yadindaykm bendeGeçmiş olsun
Yaşım 39 .
Merhaba Canım. Çok geçmiş olsun sana da acil şifalar diliyorum. Umarım en kısa zamanda sağlığımıza ve evlatlarımıza kavuşuruz.hayırlısıyla,sağlıkla,kolaylıkla..Merhaba arkadasim,bende Haziran ayinda ikizlerimi kaybettim ve kürtaj oldum.60 gün sonra Adet oldum tam rahatladin cok sükür derben ,zonaya yakalanmusim.aslinda cikti nasil üzündpm anlatsmam.simdi agirilaclar aluyorum.kafam kalkmiyir 39 yadindaykm bende
Çok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.İnanın ben de tam anlamadım nasıl hamile kalabildiğimi.tüp bebek tedavisinden sonra yumurta toplandı ama kalitesiz olduğu için süreç ilerlemedi ve tekrar denemenizi önermem dedi doktor. Kıbrısta donasyon tedavisini denemelisiniz dedi.Yumurta toplama işleminden 15 gün sonra Ankara'da bir kliniğe başladık tedavi için o süreçte hamile kaldım.12 seanslık bir tedavi programlandı.4.seanstan sonra hamile olduğumu öğrendim ve tedaviyi bıraktık. Ama malesef 7.haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.kürtajdan 3 ay sonra tekrar başladık tedaviye. Şuan bir gelişme yok 2 haftada bir gidiyoruz.Vücutta eksik olan vitaminle damar yoluyla veriliyor,akupunktur, ozon, ıv lazer, duruma göre prp,cgf,eksozom yapılıyor.Bana ilk süreçte cgf yapılmıştı. Kürtajdan sonraki tedavi sürecinde bir de vajinal ozon ve vajinal lazer eklendi.Tiroid antikorları yüksek olduğu için ve vücudumda bulunan katil hücre yoğunluğu fazla olduğundan düşüğe sebep olabiliyormuş.Vajinal işlemler tekrar hamilelik olması durumunda düşüğü engellemek için yapılıyor.Tabi diyet beslenme programlarlarıyla da bu süreç destekleniyor. Hepimiz için çok yıpratıcı yorucu bir süreç.Zamanımız da dar olduğu için tüm tuşlara basıyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Rabbim bize ve isteyen herkese sağlıkla kolaylıkla evlat sahibi olabilmeyi nasip etsin inşallah.Öncelikle çok geçmiş olsun bende geçen hafta kürtaj oldum. Benimde tüp bebekti amh değerim 0.03tü 3 yıl uğraştan sonra hamile kalmıştım çok üzgünüm doğal nasıl hamile kalabildiniz merak ettim benim fsh ve lh filan normal ama asla gebelik olmadı bu süreçte kürtajdan sonrada hala ağrılarım devam ediyor ağrı kesiciyle idare edebiliyorum
Cevap için çok teşekkür ederim canım amin inşallah allah kimsenin kuçağını boş bırakmasın kolaylaştırsın önündeki engelleri ortadan kaldırsınÇok teşekkür ederim size de çok geçmiş olsun.İnanın ben de tam anlamadım nasıl hamile kalabildiğimi.tüp bebek tedavisinden sonra yumurta toplandı ama kalitesiz olduğu için süreç ilerlemedi ve tekrar denemenizi önermem dedi doktor. Kıbrısta donasyon tedavisini denemelisiniz dedi.Yumurta toplama işleminden 15 gün sonra Ankara'da bir kliniğe başladık tedavi için o süreçte hamile kaldım.12 seanslık bir tedavi programlandı.4.seanstan sonra hamile olduğumu öğrendim ve tedaviyi bıraktık. Ama malesef 7.haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.kürtajdan 3 ay sonra tekrar başladık tedaviye. Şuan bir gelişme yok 2 haftada bir gidiyoruz.Vücutta eksik olan vitaminle damar yoluyla veriliyor,akupunktur, ozon, ıv lazer, duruma göre prp,cgf,eksozom yapılıyor.Bana ilk süreçte cgf yapılmıştı. Kürtajdan sonraki tedavi sürecinde bir de vajinal ozon ve vajinal lazer eklendi.Tiroid antikorları yüksek olduğu için ve vücudumda bulunan katil hücre yoğunluğu fazla olduğundan düşüğe sebep olabiliyormuş.Vajinal işlemler tekrar hamilelik olması durumunda düşüğü engellemek için yapılıyor.Tabi diyet beslenme programlarlarıyla da bu süreç destekleniyor. Hepimiz için çok yıpratıcı yorucu bir süreç.Zamanımız da dar olduğu için tüm tuşlara basıyoruz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Rabbim bize ve isteyen herkese sağlıkla kolaylıkla evlat sahibi olabilmeyi nasip etsin inşallah.