kürtaj olmak istemiyorum yardım...

izmit_1982

Guru
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2008
1.039
1
316
42
İzmir
ben 3 gün önce 7 haftalık bebeğimi gelişme olmadığı için kaybettim kanamam başladı doktor düşük yapıyorsun dedi o gün benden 4 parça düştü bebek kan pıhtısı olarak kalmış rahimde
doktoru aradım kontrol bile etmeden direk kürtaj dedi bende çok şiddetli bir ağrı yok adet sancısı gibi üç gündür de kanamam devam ediyor.bugün kan tahlili yaptı pazartesi sonucu alıcam ama bana her düşükte mutlaka kürtaj gerekir rahim içi temizlensin diye ben ne yapacam doktorun söylediği çok sağlıklı gelmedi bana ilk gebeliğim olduğu içinde kürtaj olmak istemiyorum
sizlere sormak istediğim düşük sonrası ultrasonda bir muayene olması gerekmezmi ondan sonra parça kalıp kalmadığı söylenmezmi
ve benim bebeğim gelişmediği için kolay düşürdüğümü düşünüyorum içimde parça kalmadı sanıyorum
lütfen birileri beni aydınlatsın

canım başka bir doktora git sıkıntını söyle baksınlar olumsuz durum varsa ozaman zaten kürtajın ne yazıkki olması lazım bende içinde bişey kalırsa Allah korusun iyi olmaz sonuçta .....bu doktora güvenmiyorsan başkasına gidiceksin yada bu doktora bakmasını söyleyeceksin ama ihmal etme canım ....çok geçmiş olsun

ama muayene edip demesi gerekmiyormu ki
sadece benim dediğim lafla kürtaj olurmu
böyle bir durum yaşadınmı
içimde parça kalsa ne gibi olumsuzlukları var
bilmek istiyorum ama adam bişey anlatmıyoki

ama muayene edip demesi gerekmiyormu ki
sadece benim dediğim lafla kürtaj olurmu
böyle bir durum yaşadınmı
içimde parça kalsa ne gibi olumsuzlukları var
bilmek istiyorum ama adam bişey anlatmıyoki

gittiğinde mutlaka kontrol eder canım ya sanmam direk yapıcanı ki zaten izin verme kontrol ettirmeden inşallah gerek kalmaz .....

Çok geçmiş olsun canım, evet çoğu dr kürtaj diyor parça kalmadığına emin olmak için ve bazanda parça kalıyo onuda tekrar kürtajla tamamen temizliyolar.Benimde ilk düşüğüm olduğunda kanamam çok azdı 1--2- gün sürdü testte hamile usg de bebek yok dr dedi kanamayla gitmiş kesenin içi boşalmış kürtaja almalıyım dedim istemiyorum dedi sorumluluk almıyorum.dayanamayacağın kadar sancın olursa hemen gel yada çok kanaman olursa gel dedi. ogece bir sancı bir sancı dayandım ve sabah ağrım kesildi wc ye gittimki kese düştü .2-3 ay sonra falan dr a gittim usg de karnımdan baktı dedi bişey yok temiz inşallah senin içinde hayırlısı olur.şimdi 1 oğlum var 3 ay öncede 10 haftalık bebeğimin kalbi durduğundan kürtaj oldum kürtaj gayet rahat geçti ne ağrı ne sızı . hakkında hayırlısı olsun canım karar senin .

Çok geçmiş olsun birdahaki sefer sağlıkla kucağına alırısn inşallah bebeğini. Başka bir doktora daha git mutlaka, ultrasonla bakmadan direk kürtaja almak istemesi insanı tereddütte bırakır. Kürtaj bir daha hamile kalmana engel değildir, bunu unutma. Kulaktan dolma şeylerle kendini korkutma. Hakkında hayırlısı olsun.

sanada çok geçmiş olsun canım
bende ne ağrı var nede bişey
kanamam az az devam ediyor bugün dördüncü günüm
ben gereksiz yere kürtaj olmak istemiyorum
ve içimde gerçekten parça kalmadığını düşünüyorum

inşallah canım
bencede muayene bile etmedi direk kürtaj dedi
bu kadarmı kolay bu işler
anlamıyorum ki
kürtaj olduğum zaman korunmam gerekecek onu istemiyorum canım
gene hemen hamile kalmak istiyorum

Sağol canım, demekki yavaş yavaş içi boşalıyo kese düşeceği zaman ağrı çok oluyo o gün dikkat edersin dayanamayacağın kadar çok ağrın olursa veya çok kanaman olursa hemen doktora git.inşallah hafif şekilde atlatırsın canım çok geçmiş olsun.

inşallah dediğin gibidir canım
ilk gün ağrım oldu o zaman da 4 parça düştü
sonra o kadar ağrım olmadı
şimdi ağrım da yok kanamamda azaldı
pazartesi doktora gidicem bakalım ne diyecek

inşallah dediğin gibidir canım
ilk gün ağrım oldu o zaman da 4 parça düştü
sonra o kadar ağrım olmadı
şimdi ağrım da yok kanamamda azaldı
pazartesi doktora gidicem bakalım ne diyecek

canım geçmiş olsun bende 2 ay önce kürtaj oldum ve gerçekten senin gibi çok korkuyodum benim de öncesinde çok kanamam oldu fakat rahmin temizlenmesi açısından kürtaj olmak şartmış. dr ömyle demişti bu arada bende izmit gebzedeyim dr konusunda felan yardımcı olabilirim eğer istersen şu anki durumun ne tam olarak bilemiyorum ama hakkında hayırlısı neyse o olsun kendine ii bak canım

Her ne olursa olsun gitmelisin.Bu durum daha tehlikeli olabilir.Sanırım kendi kendine düşüyor.

canım benimde yıllar önce bebek tam olarak düştü,fakat hiç muayne etmeden,gece düşürdüm sabah erkenden kürtaş yaptılar,rahmin temizliği için gerekliymiş,en ufak parçada kalsa tehlikeli olabiliyormuş.geçmiş olsun sanada ben hiç birşey hissetmedim,zaten genel anastesi verdiler.korkmana da gerek yok,bende çok korkmuştum fakat korkulduğu kadar değil, inş sağlıklı bebeklerine de kavuşursun.

geçmiş olsun canım
teşekkür ederim canım
çok şükür kürtaja gerek kalmadı
rahim temizlenmiş
ben izmitten izmire gelin geldim düşünmen yeter sağol

Her ne olursa olsun gitmelisin.Bu durum daha tehlikeli olabilir.Sanırım kendi kendine düşüyor.

düştü canım sağol gerek kalmadı

geçmiş olsun sana da
tam düştüyse içinde nasıl parça kaldı ki
zaten kanamamda bitti kürtaj olmama gerek kalmadı çok şükür
iyi dileklerin için teşekkür ederim

çok sağol tşk ederim
ama ben kürtaj olmaktan çok korkuyorum
dediğin gibi inşallah gerek kalmaz canım

bende 6 haftalık bebegımı düşük sonucu kaybettim dr kendiliğinden de düşer ama kürtajla temizlesek hada iyi olur dedi kendiliğinden düşmesini beklersek eğer içerde enfeksiyon oluşabilir buda 2. gebeliği zorlaştırır dedi bende problem olmasın diye kürtaj oldum 1 hafta sonrada kontrole gittim içerde parça kalmışmı diye bişey kalmamış ve kürtajda sonrada düşüğe neden olabilecek bi kaç tahlil yaptırdır onlarda temiz çıktı kısmet artık allah herkese bu duyguyu tattırsın

canım eğer geleceğini düşünüyorsan kürtajdan korkma sende kalan bir parça ileride yaşayacağın hamilelikte etkili oluryor parça yeni oluşan bebeğine yapışabiliyormuş yeni hamileliğini etkiliyor geleceğe güvenle bakabilmen için bakmaları şart sana ileride daha çok pişmalık yaşamamak için korkma bence çok geçmiş olsun....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…