Kürtaj MAĞDURU olmayın !!

_CandaS_

Çok şükür seni bana verene ...
Kayıtlı Üye
29 Mart 2010
6.066
72
163
Merhaba arkadaşlar, konuyu özellikle gebelik bölümüne açıyorum.Evet burda umutsuzluklar olmamalı ama ne yazıkki kontrolümüz dışında kayıplar yaşayabiliyoruz, plansız hamile kalabiliyoruz gebelik doğum kürtaj vs. hakkında bilgilerimiz olmayabiliyor.Ben gibi ! Ben en vahimlerden birini yaşıyorum durumların, istedim ki benden başka yaşayan olmasın.Konuya dönersek ;

Bundan 20 ay evvel süprizbir şekilde gebe kaldım, anneliği düşünmezken.kalp atışlarnı alamadık bir türlü, dr dr gezerken en son dr ikiz bebeklerimin olacağını söyledi, o 10 sn lik sevinç dünyadaki çok şeye değerdi.Plansızda olsa kadınsan eğer anne olacağını hele hele yıllardır ikizlerim olsun dualarından sonra ikizlerinin olacağını öğrendikten sonra sevinmemek imkansız ! ama işte 10 sn idi .. kalp atışları yok % 99 da atmayacak ama 3 gün bekleyelim dedi, zaten ben hazırlıklıydım çünkü 8. haftasına gelmiştik.Ertesi gün başka bir dr a gittik ve kürtaj dedi, iyi bir hastaneydi.Mademk ürtaj olacağım, madem tüm dr hem fikir, vakit kaybetmeden hazırda haftasonuyen olmalıyım dr dr dur dedik oldum.Ve işte hayatımın değiştiği anmış o an. kürtajım iyi geçti.kontrollerde herşeyin yolunda olduğunu söyledi 4 ay korunma süresi verdi. çocuk düşünmeyen biz 1,5 ay sonra bebek denemelerine başladık çünkü gebe kalma ihtimalin çok yüksek dedi.Tabi biz ilk aydan bekliyoruz heyecanla kesin hamileyim diye, ee dr da dedi hem.olmadı, neyse dedik vücut toparlanamadı galiba ..derken 3-5-7, ve en son 16 ay geçti, o ara birkaç dr a gittim kan tahlillerim hormonlarım yumurtlarım herşey yolunda, en son aşama hsg çekiyoruz ama gebeliğiniz olmuş sizde sıkıntı yok gerek yok dediler. 14 .aya geldiğimizde eşim sperm testi verdi sonuçlar iyi çıktı.dr dan kendim istedim hsg yi, çekindim.Ve 2 tüpümünde kapalı olduğunu ancak tüp bebekle gebe kalabileceğimi öğrendim.laparoskopiyle açılabilirmiş dr un başarısına göre ama kapanma ihtimalide var yine ve hiç açılmama ihtimalide.aylardır olay netleşsin diye bekledim, her dr a sordum kürtajdan mı oldu ? çoğunlukta evet kürtajın sebep olması yüksek ihtimal dediler, tek biri hayır hiç ilgisi yok dedi doç. di güya ! neyse bugün yine bir dr a gittim ve adamın dediği şuydu. Net olarak söyleyebilrim ki kürtaj sebebiyle kapanmış tüpleriniz !! alıştırdımkendimi artık üzülmedim ama bilmezdim kürtajın şu son teknolojiyle bir kadını kısırlaştırabileceğini ... öğrendim sonucu acı oldu ama öğrendim . Arkadaşlar size kötü bir örneğim ben. kimseler yaşasın istemem rahme düşmüş bbekler annelerinden ayrılsın istemem ama bazen mecbur kalabiliyoruz. kürtaj topiğinde yazmıyorum çünkü iş işten geçmiş olacaktı. burda umarım ki sabit konularda kalır ve birilerinin hayatında iyi birşeye vesile olabilrim diliyorum. Sakın ama sakın kürtajınızı tanınmamış birilerine yaptırmayın .. çok zor durumda da olsanız en pahalı yerde olsa sonuçlarına değer, en iyi yerde olun bunu .. yanmasın canınız.. önümde hiç örneğim yoktu ne yazıkki kimse yönlendirmedi beni .. diyorum ya bedelini en ağır şekilde ödeyerek öğrendim ... lütfen hafife almayın ve sizlerde benim gibi KÜRTAJ MAĞDURU OLMAYIN !!!

Biraz evvel tüp bebek dr u ilegörüştüm geldim, bana ilk bebeklerimin incelemesini sordu, patolojiye gönderildi ama temiz çıktı dedim.Patoloji bir inceleme değildir, genetiğe gitmeliydi, yeniden kayıp yaşarsanız üzülmezmisiniz keşke yaptırsaydınız bizim şuan yapacağımız hiç bir test kayıp üzerindeki yapılacak test kadar kesin sonucunu vermez dedi. bunuda unutmayın arkadaşlar, allah korusun olası kürtajlarda lütfen genetik incelemeye gönderin. 2 kayıp öncesi yapılmıyormuş bu test özellikle devlette ama siz peşini bırakmayın...

Ben ankaraayım, bilenler bilir.Çağ hastanesi yılların hastanesidir, iyidir tavsiye edilir. ama asla tavsiye etmiyorum ...drun adına gelince adını vermeyi çok istiyorum ama ekmeğiyle oynayıp vebalini taşımak istemiyorum belki iyi bir dr dur bende aksilik oldu belki kötüdür 1 diğer kötülüğede bende sebep oldu, bilemiyorum.. O benim vebalimi aldı ama ben onunkini alamıyorum.. Dilerim allahtan ki rabbim banada tüp bebekle anneliği nasip eder ve ahiretteki hesaplaşmamız basit olur ....

Son düzenleme:
arkadaşım lütfen karamsar olma bunu sana tesellı amaclı söylemıyorum gercektten her işte bir hayır aramak gerek saglıksız bebeklerdi demekkı ilerde daha cok üzülücektın belkı ,ikiz cocuk bende çok severım bazı insanlar bakamamaktan korkar ama ben yinede cok istedim, ikiz cocukların olma ihtimalıde var ne güzel inanıyorum buraya mujdeli haberlerde yazacaksınn ...

Dilekleriniz için teşekkürler.Allah'ın izniyle inanıyorum bende anne olabileceğime ..

Yalnız alttaki arkadaşım yorumunda rahatsızlık duyduğum birşey var, ben burda bu konuyu kimse bana üzülsün acısın diye yazmadım, kaldı ki acınacak halde değilim buna da bin şükür ... Başıma geldi mücadelemi ediyroum ve inan senin basite aldığın kadar kolay değil anne olmak. Allah inancım var ki isyaan etmiyorum, bana eden allahından bulsun diyorum.Ve tek bir kelimemde dr u karalamadım dikkat et. Dr luğu gerçekten meslek edinmiş biri bile bile birilerinin hayatını mahvetmez, karınlarında bıçak makas bırakanlarda bilerek etmediler öyle değil mi ? orda dr u iyi seçin dememdeki kasıt, kürtaj basit bir işlem değil ve işin ehlinden çıkmazsa sonuçlar vahim oluyor anlamındadır. Bu adam zaten kasıtla yaptıysa er yada geç birilerinden bulur (herkes ben kadar sakin kalmaz) ki buna inanmıyorum kasten yapmamıştır. Kürtaj bilgilerinde yazar; iyi ve tecrübeli bir dr değilse hamile kalmak imkansızlaşabilir. Ben burda dr umun yeterince tecrübeli olmadığını ya da ameliyatı çabuk bitirmek için acele ettiğini ve bu acele sonucunda ters giden bişeylere sebebiyet verdiğini düşünüyorum. Şimdi ki acıların kalp acısıyla yazılmış şeyler derken duyarlılığınız unutarak yorum yaptığınızı hissettirdi bana. bu size göre abartı başkasına göre hayatın sonu.Dar çerçevenizi genişletin ve bakın etrafınızda ne sıkıntılar yaşanıyor ! tüp bebek tedavisi demek kesin hamileik demek değildir ... en imkansız yollardasınızdır ki tüp bebekle çareniz aranıyordur ... bunlar sizin başınıza gelmeyebilri, Allh kimseyede yaşatmasın.Yine diyorum yazma amacım bilmeyenlere örnek olmak. Kürtaj topiğinde yazmaya başladıktan sonra herşey için çok geç olabilir. Etrafımızdan duyduğumuz bilgiyi dikkate almak hataları azaltır felaketlerin önüne geçer. Kimseden yorum bekleyerek açmadım bu konuyu. Okusun ve bilmediklerine dikkat etsinler .. Ben yandım onlar yanmasın !

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…