- 3 Temmuz 2013
- 554
- 2
- 38
- Konu Sahibi melikemelis
-
Ya siz şaka falan mı yapıyorsunuz, hiçbir korunma yöntemi yüzde yüz sonuç vermiyor bazen yüzde 1 de olsa ihtimal tutuyor. Bu insanlar kürtaja güle oynaya gitmiyorlar ya bebeğe bakacak maddi olanakları yok, ya eşleri- sevgilileri doğuma yanaşmıyor ya da kendilerini yaşça o çocuğun sorumluluğunu alabilecek kadar olgun hissetmiyorlar. Yoksa kimse masum bir bebeğe kıymak istemez, biraz empati kurmaya çalışın, o insanlar burada onları yargıladığınızı görünce daha çok bunalıma giriyorlar. Kürtajın bunalımı ayrı, mahalle baskısı ayrı, aile ayrı arkadaşlar ayrı.. Evli barklı koskoca insanlarsınız yaptığınız acımasızca yorumlara bakıyorum, ayıp..
aklı nerdeymıs aklı bana savunma onu tamammı ben akc gundur bebegım olmuyo dıe aglıyorum aklını kullansaymısevlıysen korunsaymıs veya bekarsada yemeseymıs o haltı...
Ya ne bu tür kadınları ne de böyle insanları haklı görenleri anlamıyorum.sizin vicdanınız nerde acaba...şu fani dünyada bi canlıya bir insana hele ki canından bir parçaya kıyma lüksü kimsenin yok..yatakta her haltı yiyecek kadar beynibiz çalışıyorsa evlada bakacak kabiliyette vardır demekki...yaa biraz Allah korkusu olsun...hasab verecek kişi Rabbiniz şu bu o deil...herkesin bir imtihanı var yalan dünyada biz evlat acısıyla imtihan olurken size verilmiş bir mucizeyi bi et parçası gibi hiçe saymanız acınacak bi durum..destek çıkanlarda kendine gelsin yaptığınız her teşvikte günaha ortak oluyosunuz...kimin ne sıkıntısı var bilemem tek bildiğim dert veren dermanı verir..Şu alem Efendimiz yüzü suyu hürmetine yaratıldı O alemin sultanın bile çekmediği sıkıntı acı açlık hakaret kalmamışken kusura bakmayın ama bende dahil bizim gibi daha Peygamberimizin tornağı olamayacak kişilerin sırf zora girmenek için işi kılıfına uydurmaya çalışmaktır cehaletin taaa kendisii..biraz sert olduysa kusura bakmasın kimse ben yavrusunu kanlar içinde ölmüş gören bir anneyim yaptığınız şeyin ne büyük bir acı olduğunu şu yüreğimi açıpta görün...benim acım tabiki banadr kimseyi ilgilendirmez ama ben evlat katili olabilecek birinin anne olmayı zerre kadar hak etmediğine eminin..inşallah doğru kararı verirsiniz de şeytanı sevindirip hayatın en güzel mucizesini annesiz bırakıp melek yapmazaınız
devlette bedava.neden arayis icindesin anlamadim canim devlet dururken niye para veresin.islem ayni islem.2 aya kadar devlette parasiz..istek dışı bir gebelik olması durumunda düşünüyorum henüz bir şey yok idrar tstlerim negatif ama yarın kan testi yaptırıcam ilişki olmadı ama sürtünme ilişkisinden gebe kalırsm aldırmam gerekicek halen yapıldığını düşünüyorum fakat fiyatlarını bilmiyordum
Herkes kendi kaderini kendi belirler.sananeBiz bebek isteriz bunlarda aldırmak ister kusura bakmayında magdem yapıosunz soncuna ya katlanın yada yapmayın nekadar acımasızsınız ...
Hanimefendi..soyledikleriniz bastan asagi anlamsiz.bir kere herkes bir dine inanmak sizinle ayni dini inanca sahip olmak ve ona gore hareket etmek zorunda degil..insanlar secimlerini sizin degerlerinize uygunlugunu olcerek yapacak degil.ustelik yuce Rabbiniz adina karar verecek siz degilsiniz; birinin anne olmayi hak edip etmeyecegine Tanri karat verecektir.ayrica neden anneligi hak edip etmedigini degerlendirmeye kalkistiniz anlamadim.biraz yaftalmalardan uzak tarafsiz bakin baska fikirlere kararlara davranis bicimlerine. Kurtaj yaptiranin kendi tercihidir saygi duyunuz. Bir dinin savunuculugunu yaparak suclamaniz gercekci olamaz hicbir zaman cunku din objektif bir olgu degildir,vicdanla ilgilidir. Kaldi ki bir kisinin yaptigi/yapacagi herhangi bir seyin bir dine uygunlugunu olcmek neden..aslinda uzun lafin kisasi : sanane..Ya ne bu tür kadınları ne de böyle insanları haklı görenleri anlamıyorum.sizin vicdanınız nerde acaba...şu fani dünyada bi canlıya bir insana hele ki canından bir parçaya kıyma lüksü kimsenin yok..yatakta her haltı yiyecek kadar beynibiz çalışıyorsa evlada bakacak kabiliyette vardır demekki...yaa biraz Allah korkusu olsun...hasab verecek kişi Rabbiniz şu bu o deil...herkesin bir imtihanı var yalan dünyada biz evlat acısıyla imtihan olurken size verilmiş bir mucizeyi bi et parçası gibi hiçe saymanız acınacak bi durum..destek çıkanlarda kendine gelsin yaptığınız her teşvikte günaha ortak oluyosunuz...kimin ne sıkıntısı var bilemem tek bildiğim dert veren dermanı verir..Şu alem Efendimiz yüzü suyu hürmetine yaratıldı O alemin sultanın bile çekmediği sıkıntı acı açlık hakaret kalmamışken kusura bakmayın ama bende dahil bizim gibi daha Peygamberimizin tornağı olamayacak kişilerin sırf zora girmenek için işi kılıfına uydurmaya çalışmaktır cehaletin taaa kendisetmek biraz sert olduysa kusura bakmasın kimse ben yavrusunu kanlar içinde ölmüş gören bir anneyim yaptığınız şeyin ne büyük bir acı olduğunu şu yüreğimi açıpta görün...benim acım tabiki banadr kimseyi ilgilendirmez ama ben evlat katili olabilecek birinin anne olmayı zerre kadar hak etmediğine eminin..inşallah doğru kararı verirsiniz de şeytanı sevindirip hayatın en güzel mucizesini annesiz bırakıp melek yapmazaınız
canım özel hastanede 500 civarı uygulanıyor anestezi de uyguluyorlar baygın kalıyorsun ama gideceksen güvenli olsunArkadaşlar kürtajla ilgili bilgisi olan var mı ? anestezi ile özel hastanelerde ne kadardır? ya da devlette olunca kayıt altına alınıyor mu ?
1. Si Rabbim adına karar vermedim kafanızdaki melankoliye göre uydurmayın hanfendi..2 .si benim dinimde doğruyu yanlışı söylemek kişinin yükümlülüğüdür...3. Sü bu kişi hangi dine mensup olursa olsunnn bir cana kıyan hiçbirşeyi hak etmez bu din deil vicdanın sonucudurrr...son olarakta dine vicdanla ilgili bir olgu demeden biraz okuyun arsştırında bilginiz olsun kuru gürültü yapmayın...sokakta bi erkek kadını dövüyo olsa banane der geçer midiniz...yokk ona gelince başka demi ..böyle bi durumda da direk Sanene...biraz tarafsız bakması gereken ben deilim sanırımmmHanimefendi..soyledikleriniz bastan asagi anlamsiz.bir kere herkes bir dine inanmak sizinle ayni dini inanca sahip olmak ve ona gore hareket etmek zorunda degil..insanlar secimlerini sizin degerlerinize uygunlugunu olcerek yapacak degil.ustelik yuce Rabbiniz adina karar verecek siz degilsiniz; birinin anne olmayi hak edip etmeyecegine Tanri karat verecektir.ayrica neden anneligi hak edip etmedigini degerlendirmeye kalkistiniz anlamadim.biraz yaftalmalardan uzak tarafsiz bakin baska fikirlere kararlara davranis bicimlerine. Kurtaj yaptiranin kendi tercihidir saygi duyunuz. Bir dinin savunuculugunu yaparak suclamaniz gercekci olamaz hicbir zaman cunku din objektif bir olgu degildir,vicdanla ilgilidir. Kaldi ki bir kisinin yaptigi/yapacagi herhangi bir seyin bir dine uygunlugunu olcmek neden..aslinda uzun lafin kisasi : sanane..
hanımefendı cok dogru seyler yazmıssınız bende bu tur ınsanları hıc anlamam herkesın kendını fıkrı ıster dogurur ıster dogurmaz bu cahılce konusmalarda nedır boyle bılıp bılmeden konusuyorlar hamıle kalmıs olabılır hemde korundugu halde hamıle kalan cok hemen dedıklerı tek kelıme korunsaydı hıcbır korunma yontemı %100 degıldır her hamıle kalanda doguramasın zaten hergun onlarca haber cıkıyor dogurup bı kosede bırakıyolar yada hastane koselerınde gızlıce dogurup bu kezde olduruyolar ben bu haberlerı duyunca 9 ay bekleyıp dogurana kadar neden zamanında aldırmadın ben kadın dıye hep kızmısımdır keske herkesın sartları aynı olsada dogursa ama demek kı olmuyor bundan dolayı aldıyolar...Akla ve mantiga bunun yani sira bilimi referans gosterecek dusuncem kurtaj in dogal bi yontem oldugudur. Keza eskiden de otlar kaynatirlar bir seyler sokarlarmis dussun diye. Demek ki bazen gercekten olmasi gerekiyor. Ve evet 10 tane cocuk dogurup surundureceklerine kurtaj yaptirsimlar korunmayi da beceremedilerse. Kaldi ki korunma yontemleri yuzde yuz koruma saglamiyor.
Ben 1.200 tl verdimÖzel hastanelerde kürtaj fiyatı ne kadar acaba? Bir de özel sağlık sigortası bunu karşılıyor mu? Bilgisi olan deneyimleyen var mı ?
Bu nasıl bir mesajdir ya?istek dışı bir gebelik olması durumunda düşünüyorum henüz bir şey yok idrar tstlerim negatif ama yarın kan testi yaptırıcam ilişki olmadı ama sürtünme ilişkisinden gebe kalırsm aldırmam gerekicek halen yapıldığını düşünüyorum fakat fiyatlarını bilmiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?