'Kürt nüfusu durdurulsun' demek, eleştiri sayıldı

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
34
Türkiye'de, Türk ırkçılığı aleyhine 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan açılan ilk dava, yedi yıl sonra beraatle bitti.
İzmir’de, “Kürt nüfusu artışı durdurulsun” diye imza kampanyası başlatarak, “Ey Türk kadını ve erkeği! Türkçülük için bir çocuk daha yap. Hainler, kapkaççılar, uyuşturucu satıcıları çoğalıyor. Kürt ve Çingene çetelerine ve yobazlara hak ettiği cevabı vereceğiz” diyerek bildiri dağıtan Türkçü Toplumcu Budun Derneği Başkanı Rıfat Cenk Tozkoporan’nın bu görüş ve eylemleri, ‘düşünce özgürlüğü ve eleştiri hakkı kapsamında’ sayıldı. Davayı açtıran Çağdaş Hukukçular Derneği’nden (ÇHD) Avukat Murat Dinçer şaşkın: “Hakimin sanıkla empati kuran tavrını çok yadırgadım.”

“KÜRT NÜFUS ARTIŞI DURDURULSUN” BAŞLIKLI IMZA KAMPANYASI

İzmir’de, 2005 yılında kurulan ırkçı görüşlere sahip Türkçü Toplumcu Budun Derneği (TTBD) 6 Mayıs 2006’de “Kürt Nüfus Artışı Durdurulsun” başlıklı bir imza kampanyası başlattı. Alsancak’ta masa kurulup bu pankartı açan topluluk, vatandaşlara “Ey Türk kadını ve erkeği! Türkçülük için bir çocuk daha yap. Çünkü azalıyorsun. Hainler, kapkaççılar, uyuşturucu satıcıları çoğalıyor. Bizi Arap ve batı kültürü arasına sıkışan Türk insanına kendini yeniden sevmeyi öğretecek tek yolun ta kendisiyiz. Biz Kürt ve Çingene çetelerine ve yobazlara hak ettiği cevabı verecek Türkçü Toplumcu Buduncularız” yazılı bildirileri dağıttı. Eylemin tepki çekmesi üzerine ÇHD’li avukatlar, Tozkoparan hakkında, TCK’nın 216. maddesine göre ‘halkın kin ve düşmanlığa tahrik’ten şikayetçi oldu. İçişleri Bakanlığı da zimmete para geçirildiğini saptayınca Dernekler Kanunu’na muhalefetten ayrıca işlem yapıldı. İzmir Savcılığı, iki suçtan İzmir 9. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açtı.

TÜRKÇÜ NAZİ

Avukat Murat Dinçer, yargılamada, Tozkoparan’ın, üzerinde gamalı haç işareti bulunan ‘Buduncu Gelecek’ adlı kitabını mahkemeye sunarken, bu derneği ‘SS’ adlı bir gençlik örgütü de kurduğunu anlattı. Dinçer, “Irkçılığıyla övünen bir anlayışla karşı karşıyayız. Irkçı mesajlar ve şiddet içermektedir. Dernek kurma sebepleri, Türk olmayan unsurları ve grupların Türkiye ’de çoğalmalarını engellemek ve belki de uzun vadede onları yok etmektir. Yaptıkları iş, soykırım değilse, soykırım kışkırtıcılığıdır” dedi. Tozkoparan ise yaptığı savunmada, Anayasa ’ya göre Türkiye’de Türk milleti dışında bir millet olmadığını savunarak, “Türk çoğunluğun azınlık durumuna düşmemesi için ‘Ben Türküm’ diyenlere karşı aleni olarak, kendisini Kürt milleti olarak ifade eden, çocuklara da bakmadıkları, eğitimsiz bıraktıkları belli olan bir grup vatandaşımızın nüfusunun durdurulmasını devlete önerdik. Bunu Anayasa’daki ifade özgürlüğümüzü kullanarak sunduk” dedi.

‘ELEŞTİRİ MAHİYETİNDE’ SAYILDI

Tek sanıklı dava altı yıl sürdü ve son duruşması, 13 Aralık 2012’de görüldü. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçundan beraate hükmeden Hakim Faruk Çalışkan, gerekçeli kararında, Tozkoparan’ın ırkçı görüşlerinin kamu güvenliği açısından açık ve yakın tehlike oluşturmadığını savundu. AİHM kararlarına gönderme yapan Çalışkan, Tozkoparan’ın sadece Kürtlere ve Çingenelere değil, “çetelere ve yobazlara” karşı eleştiri hakkını kullandığını savunarak, şu sözleri karara geçirdi:

“Sanığın eyleminin, olaysız geçen halka açıklama niteliğinde olduğu, pankartlarda belirtilen ve açıklamalarda bulunduğu sözlerin kürt ve roman ve diğer halklarının tümüne yönelik bir açıklama olmadığı, sadece suç işleme eğiliminin yüksek olduğu kişi ve gruplar yönünden değerlendirme yapıldığı, sadece bu gruplara yönelik olmayıp çetelere ve yobazlara karşı açıklama yapılmış olması nedeniyle eleştiri mahiyetinde olduğu...” Çalışkan, Tozkoparan’a Dernekler Kanunu’na muhalefetten 10 ay hapis ve 416 TL para cezası verdi. Bu cezanın hükmünü açıklamayı erteledi.

'Kürt nüfusu durdurulsun' demek, eleştiri sayıldı - Radikal Türkiye

Yapılan suçtur. "Eleştiri mahiyetinde" sayılmış. Eh be kardeşim Yuh be kardeşim ne diyeyim!

"Ne Elestirisi, Resmen Nefret sucu. Bu kadar apacık Nefret Sucu oldugu belli olan bir Dava niye 7 yıl sürer. Ikincisi acaba bu kisi aynısını Kürt degilde "Türk" deseydi yine Elestiri Mahiyetinde diyecek miydi Mahkeme. Az kaldı ırkcılık da Türkiyede Suc sayılacak."

Son düzenleme:
Hindistan'da ineğe tapılıyor. Türkiye'de de çok yakında kürtlere tapılacak böyle giderse. Kimsenin bir tepkisi yok. Kimse kınamıyor

cnm Kürtler aralarında az çocuk yapan olursa o kişiye "Türk gibi az çocuk mu yapacaksın" diyor.
Bir Kürt ile evli olduğum için biliyorum bunu...

Hindistan'da ineğe tapılıyor. Türkiye'de de çok yakında kürtlere tapılacak böyle giderse. Kimsenin bir tepkisi yok. Kimse kınamıyor

Bunu söyleyen vatandaş kürt ırkının millattan önce ye dayandığını biliyormu acaba.
Birde sizin kökeninizi merak ettim?

Tüm bir ırkı - ki aslında söz konusu iki ırk var bildiride Çingeneler ve Kürtler olmak üzere- kapkaççılıkla, uyuşturucu satıcılığıyla, çocuklarına bakamayıp, eğitimsiz bırakmalarıyla suçlamak ırkçılıktır ve nefret suçuna girer. Buna karşı çıkmak, tepki göstermek için Kürt olmak ya da Kürtlere tapmak şart değil.

Ama iyi haber Türkçülük, -Türk milliyetçiliğinden bahsetmiyorum- çok yaygın ölçüde benimsenen bir görüş değil bu ülkede, -sanırım İslamın Arapların asimile yöntemi olduğunu düşündüklerinden gösterdikleri tepki fazla takipçisi olmamasının sebebi. -

Bir de aklıma gelmişken yazayım. Bu tarz keyfi kararların sebebi yasadaki boşluklar. Nefret Suçları Yasası İstiyorum | NEFRET SUÇLARI YASASI İSTİYORUM! Şu adresten nefret suçları yasası çıkarılması için talepte bulunabilir ya da imzanızla desteğinizi bildirebilirsiniz, ya da konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak için 15-16 şubat tarihleri arası İstanbulda düzenlenecek olan Nefret suçları konferansına katılabilirsiniz.

Son düzenleme:
ırkcılık olmasın aman olmasın da kardeşim
her ailede en az 5 cocuk en coğu belli değil
okutmazlar,egitmezler kadınlarını saymazlar
elektiriğe para vermezler

bana zarar veriyorlar ne olucak peki
ben niye cebimden elektirik paramı ödüyorum
pkk denen gerçek yüzünden neden binlerce şehidim oluyor
ülkemin kaynakları tükeniyor

21. yy dayız hala doğum kontrol denen birseyin varlıgından bir haber yasıyorlar
e bir durun artık kardesim
yazacak çok sey var da duruyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…