• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kurşun kalem

cimcimegfb

Nami deger #cimcimegfb
Kayıtlı Üye
6 Şubat 2013
18.040
40.754
798
http://m.ahaber.com.tr/gundem/2015/10/20/kursun-kalem-1445310623

Kurşun kalem
1445307521979.jpg

• Gündem
  • 20.10.2015

PKK terörü çocuk-kadın demeden kurşun yağdırırken Muş'un Varto ilçesine bağlı Sırasöğütler Köyü'nde Burcu öğretmen tek başına tüm zorluklara göğüs geriyor. Teröre inat eğitime devam eden Burcu Korkmalı son olarak çetin kış şartlarına karşı odun kırarak, boya yaparak, soba kurarak tüm hazırlığını yaptı

Muş'un Varto ilçesinde, Sırasöğütler Köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmen Burcu Korkmalı, son dönemde yaşanan terör olaylarına karşın eğitimine azimle devam ederken, çetin geçen kış öncesi okulun ihtiyaçlarını da tek başına gideriyor. Bölgede sonu gelmeyen terör olaylarına rağmen öğrencilerin kış mevsiminde rahat bir ortamda eğitim görmesi için hummalı çalışma başlatan Korkmalı, cam silip, boya yaparak, yakacak için odun hazırladı.

ÖĞRENCİLERLE BERABER OKUDUK
Köy hayatının öğretmene büyük tecrübe kattığını kaydeden Korkmalı "Bu süreçte yaşadıklarımdan birçok tecrübe edindim. Bu yıl da geçen yıl kömürden dolayı kirlenen okulumuzu boyama kararı aldık. Önce sınıfımızı temizledik, camlarımızı sildik, boyamızı yaptık. Ardından kışa hazırlık yapmaya başladık. Geçen yıldan kalan odunumuzu kırdım. Öğrencilerimizle sobamızı kuracağız. Bu şekilde kış hazırlığı yaptık" dedi. Köye ilk geldiğinde 17 öğrenciyle bir başına olduğunu belirten Korkmalı, "Okulun müdürü, öğretmeni, hizmetlisiydim. Öğrenciler de bana çok yardımcı oldu. Beraber okuduk diyebilirim. Bence her öğretmen ilk 4 yılını köyde geçirmeli. Anneler kızları iş yapsın diye okula pek göndermiyor ama kız öğrencilerim çok istekli. Ailelere ısrarlarımla kızlar okula düzenli gelmeye başladı. Kızlar istekli ve başarılı" diye konuştu.

Burcu öğretmenin görev yaptığı Sırasöğütler Köyü'nün bağlı olduğu Varto, son dönemde terör merkezi haline geldi. PKK'nın kadın-çocuk demeden saldırdığı ilçede zaman zaman büyük çaplı operasyonlar oluyor.

Gerçekten bir eğitmen.

İyi ki var böyle öğretmenler. Geleceğe dair umutlarımızı canlı tutan insanlar.

Back