Kurs Ücret İadesi Alabilir Miyim

1111010001

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2018
1.117
885
123
merhabalar,

Kasım ayında, özel bir kursa kayıt yaptıralı bir yıl olacak. aslında imzaladığım bir sözleşme ya da teslim ettiğim bir evrak yok. telefon görüşmesi ile kayıt olup ücreti peşin ödemiştim. ben iş yoğunluğundan kursa hiç başlayamadım. kursa gidecek ne enerjim ne de vaktim yok. kurstan yatırdığım ücretin iadesini almak istiyorum. böyle bir hakkım var mı? parayı yatıralı bir yılı doldurduktan sonra bile iadesini alma hakkım var mı?

Enerji ve vakit olmamasından kurs geri iade yapmaz. Bu sizin hesaplayıp düşünmeniz gereken bir şey. Hakkınız da olmaz. Başta ilk 15 gün 1 ay vs olsa cayma hakkı olabilirdi. Şuan sadece kursla görüşüp kendi inisiyatifleriyle iade yapabilirler.

kursa bir yıl içinde başlamazsam hakkım yanar mı? belirttiğim gibi sözleşme imzalamadım

iade yapacaklarını sanmıyorum, yapmasınlar da zaten. sonuçta kayıt olup kontenjanı meşgul etmişsiniz. kursa gelmek, gelmemek, devam edip etmemek sizinle alakalı bir durum, kurs kaynaklı değil.

Bende spora yazılmıştım 1 senelik hiç gitmedim toplasan 5 kere gitmemişimdir ne diyeyim ben gelemedim siz bana geri ödeyin mi ? Bana çok garip geldi bakış açınız zaman ayırıp uğramamanızın kursla ilgisi ne, bir de 1 yıl geçmiş.

İnşallah parayı ödediğinize dair elinizde bir belge vardır. Geri ödeyeceklerini düşünmüyorum fakat belkide şunu rica edebilirsiniz bir sonraki kursa katılıp aktif olmayı? Şu noktayı anlayamadım. Kursun başlangıç tarihinden itibaren oraya ayıracak vaktinizin olmadığını fark ettiğinizde neden gidip konuşmadınız başka bir tarihli kurs için ya da ücret iadesi için?

Istisnalar haricinde alamazsiniz. Mesela spor salonuna yazilirsiniz, devam edemeyeceginize dair saglik raporu goturursunuz bu sekilde alabilirsiniz. Bunun disinda alamazsiniz cunku kayit olusturarak kontenjan mesgul ediyorsunuz

Ya o parayi almak gercekten icinize sinecek mi ?
Siz kayir olunca bir kisilik kontenjani doldurmus oluyorsunuz ,sizin yuzunuzden baskasi kaydolamiyor.adamalrin hem kontenjanini isgal etmissiniz hemde bir yil sonra geri para istiyorsunuz .yuh yani bu ne gorgusuzluk yaaa .

Bu kursun bir baslangic bir bitis tarihi yok mu? Kimse devamsizlik yapiyorsunuz diye sizinle iletisime gecmedi mi? Siz kursa kayit olurken enerjiniz vardi da sonra bir anda mi yok oldu? Kurstakiler 1 senedir aklin nerdeydi derse ne diyeceksiniz? Cayma hakki icin o kadar uzun bir sure ki, ne diyecegimi sasirdim

Sizin gibi canım istemedi, enerjim yetmedi diyen insanlar yüzünden bazı esnafların, eğitimcilerin de işi zor. Allah onlara kolaylık versin

1 yıl çok uzun süre.kursta bitmiştir herhalde.1 ay içinde söyleseydiniz belki olurdu ama şu şartlarda alacağınızı sanmıyorum.

arkadaşlar, spor salonunu örnek vermişsiniz. aynı durum benim de başıma gelmişti. ücret iadesi istememiştim. ama bu bahsettiğim konu farklı. kontenjan sınırı demişsiniz ama öyle bir sınır da yoktu bu arada. benim konumda süre sınırı yok, sözleşme yok. telefonda bilgi aldım ve ücreti gönderdim. bana başlangıç tarihi söylenmedi. sözleşmem olmadığı için acaba ücret iadesi alabilir miyim diye sormak istedim size. kayıt zamanı enerjin ve vaktin vardı da şimdi mi yok demişsiniz. o zaman da yoktu. yöneticilerim işler için düzene girecek, sistem kuracağız, bu kadar uğraşmayacaksınız sözü verdiler, kurstan tanıtım için aranınca da kayıt oldum. ama işler daha kötü oldu, daha da yoğunlaştı. bu hafta sonu iki gün de çalışacağım mesela. gerçekten de vaktim yok, olan vaktimde de yatmak istiyorum. hep bir iyiye gidecek umuduyla kaydımı sildirmedim ama ben parayı göndereli bir yıl dolmasına az kaldığı için size sormak istedim.

Sence alabilir misin?
kullanmadığım bir hizmet de olsa normalde alamam ama imzaladığım bir sözleşme olmadığı için çok küçük bir ihtimal alabilirim belki ya da kursa başlama tarihim için süre isterdim. kursa başlama tarihim de belli değildi bana bir şey denilmemişti çünkü. çok emin değilim, bu nedenle konu açtım

Peki bu 1 sene icinde sizinle kurum kursa baslama tarihinizle ilgili iletisime hic gecmedi mi? Sadece telefondan aranip baska iletisime gecmedilerse ben dolandirici olduklarini bile dusunurum. Sozlesmeniz bile olmadigi icin asla alamazsiniz. Cok risk almissiniz

Gidememişsiniz, zamaniniz olmamis, tamam ama 1 senedir akliniz neredeydi? Neden bu kadar sure beklediniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…