Kürk Ticareti İçin Hayvanları İşkence Ederek Öldürüyorlar

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Kürk Ticareti İçin Hayvanları İşkence Ederek Öldürüyorlar

Dünyada yaklaşık 14 milyar dolarlık bir pazar hacmine sahip olan kürk ticaretinin arka planında milyonlarca hayvanın işkence edilerek katledildiği gerçeği var

Hayvan hakları savunucularının tüm mücadelelerine rağmen, hayvanlar derileri için katledilmeye devam ediyor. 14 milyar dolarlık bir pazara sahip olan kürk ticareti nedeniyle milyonlarca hayvan işkence edilerek katlediliyor.

Alman Die Zeit gazetesinin online servisinin dün yayınladığı görüntüler, kürk yapımı için beslenen hayvanlara yapılan işkenceler gözler önüne serdi. Zeit Online, Animal Equality adlı hayvanları koruma derneğince iki yıl boyunca İspanya’daki 70 kadar ada tavşanı çiftliğinde çekilen görüntüler ile ilgili bir haber yayınladı.

Haberde, kürk yapımı için beslenen tavşanlara işkence yapıldığı ve birçoğunun yaralı bir şekilde beslendiğine yer verildi. Yine katledilen birçok hayvanın leşleri uzun süre diğer canlılar ile birlikte tutulurken, birçoğunun ‘aşırı stresten’ dolayı saldırganlaştığının altı çizildi.

Çiftliklerde beslenen ada tavşanlarının dünya çapında kürk satışı yapan Burberry, Marc Jacobs ve diğer lüks giyim firmalarına satıldığı belirtilen haberde, Burberry şirketinin uygulamaları ‘barbarca ve yasa dışı’ olarak nitelendirdiği kaydedildi. Zeit Online, Marc Jacobs ve Armani gibi şirketlerin ise konuya ilişkin sorulara cevap vermek istemediklerine dikkat çekti.

Zeit Online haberinde, Almanya’daki bir kürk lobicisinin “İspanya’daki çiftlik çalışanlarının birçoğu fakir insanlar. Para karşılığında kamera önünde böyle şeyler yapıyorlardır” sözlerine de yer verildi.

Hayvan haklarına olan duyarlılığın gelişmesine rağmen, dünya genelindeki kürk ticareti hızla artış gösteriyor. ‘Wearefur’ adlı kürk lobisine öncülük eden sitenin verilerine göre, dünyadaki kürk ticareti 2000 ile 2010 yılları arasında yüzde 70 artışla yıllık 14 milyar dolarlık bir ciroya ulaştı.

Kürk sektöründe toplamda 1 milyon kişinin istihdam edildiğini savunan siteye göre, Yunanistan, Kanada, Rusya, ABD, Polonya, Norveç, Finlandiya ve Namibiya gibi ülkelerdeki birçok kent ve ya yerli grup bu sektör sayesinde ayakta kalıyor. Siteye göre, dünya genelinde satışı yapılan kürklerin yüzde 85’lik bir kısmı çiftliklerde yetiştirilen hayvanlardan elde ediliyor.

Aynı kaynağa göre, kürklerin yüzde 75’i gerçek hayvan derisinden elde edilirken, kürk pazarı giderek genişliyor. Kürk kullanımına yönelik talep en çok Kuzey Amerika, Avrupa, Rusya ve Uzakdoğu’da artarken, Türkiye, Ukrayna ve Kazakistan gibi yükselmekte olan ekonomilerdeki talep dikkat çekici bir artış gözleniyor.
t24

Allah belalarını versin...

Kürkü hiç sevmem, sevsemde hayvan sevgim yüzünden asla giymem
Tüm Dünya ülkelerinde kürk denen gereksiz şey yasaklanmalı, imalatını, satışını yapan, kürkleri için hayvanları katledenlerin ağır cezalara çarptırılmaları gerekiyor.
Yavru foklara kürkleri için yapılan işkenceleri görseniz tavşanların, fokların, tilkilerin ve diğer hayvanların kürkü için gözlerini kan bürüyenleri ellerinizle boğardınız

İnsan denen bencil vahşilerden soğuyorum iyice

Ozellikle o foklarin durumu icler acisi, tamamen soyulmus derisi, hala yasayan hayvan, aci ceke ceke oluyor. Parmagimizin ucundaki deri soyulsa derisiz kalan o minicik parcanin acisinin insanin yuregine oturdugu dusunulurse... Hala nasil onlem alamiyorlar bu iskenceye, hala nasil olabiliyor anlamak mumkun degil.. Kalp yerine tas tasiyor bazilari.

Imzam yeterli konu icin ama bir de kisaca bildiklerimi yazayim...
1. Kaz tuylu yastik, yorgan vs. kullanmayin, hayvanlara elektrik verilerek, kanatarak o tuyler elde ediliyor, o dunyevi konforunuzu baska bir teknolojiden saglayabilirsiniz emin olun!!
2. Kurk dediginiz zamaninda insanlarin avlanarak yedikleri hayvanlarin kurklerinden de cetin doga sartlarindan korunmak icin kullandiklari hayatta kalma ve isinme gerecleriymis, bahsettigim magara insanlari bildiginiz!! Gunumuzde gerekli degil di mi? Hem de canli canli kurklerinin yuzulduklerini ve ciglik ciglik can cekistikleri bildigimiz zaman hic gerekli gelmedi di mi? Ugg gibi bir marka koyunlara elektrik vererek ve oldukleri zaman yigin yigin cesetleri atarak o ciks botlari yapiyorlar mesela... Vakko en kanli markalardan biri mesela...Arastirinca neler goreceksiniz, uzgunum...
3. Suni deri kullanin, ve bu iskenceye ortak olmayin...
4. Aldiginiz kozmetik, temizlik, ve bakim urunlerininin cruelty-free olmasina ve uzerinde tavsan logosu olmasine dikkat edin...Herhangi bir markayi asagidaki listede search kismina adini yazarak kontrol edebilirsiniz, "does not test on animals (hayvanlar uzerinde test yapmiyor)" sonucu cikan markalar kullanin, turkiye de mesela the body shop bunun icin ornek...
http://features.peta.org/cruelty-free-company-search/index.aspx
5. Insanlarin tepkileri cok onemli, mudo 2 yil oncesine kadar kurk uretimi yaparken petanin eylemleri ile buna son verdi... Bircok marka var hayvanlarda test yapmayi birakan, cunku dunyada ve turkiyede yuzlerce insan ve blogger sikayet mailleri yolluyor, eylemlere dahil oluyor ve kampanya yurutuyor bu korkunc iskenceleri engellemek icin...

Son nokta su, ben ne videolara ne de resimlere bakamiyorum, kaldiramam...
Benim icin o hayvana vurmuslar demeleri icin bile bir markadan vazgecmek icin yeterliyken onlari gormeme gerek yok, turkiyede de yurtdisinda da surekli okuyorum, birey olarak ve vicdanli bir hayvansever olarak hayvanlar uzerinde test yapan marakalari kullanmiyorum...
Eger siz ya benim kullanmamla ne degisecek derseniz, bilmiyorum ya aliskanliklarimdan vazgecemem diyorsaniz, ne yapsinlar method buysa bunu uygulasinlar diyorsaniz, yanlis biliyorsunuz diyorsaniz, google a kurk uretimi, hayvanlar uzerinde test vs. yazin (petanin onlarca ifsa ettigi video var) ve fotograflara ve videolara bakin, izleyin lutfen, lutfen, lutfen, zaten dayanamayip vazgececeksiniz...

Okuyamadım bakamadım konuya,akışta gördüm imza atılıyor sanırım?
Linke tıkladığım da görüntü falan çıkacak mı karşıma?eğer foto falan varsa maalesef tıklayamayacağım linke,yazarken ellerim titriyor.

yok canım imza kampanyası değil, rahatsız edici foto da yok, zaten olsa bende bakamazdım koyamazdım haberi, konu hakkında bilgi veren bi haber sadece

yok canım imza kampanyası değil, rahatsız edici foto da yok, zaten olsa bende bakamazdım koyamazdım haberi, konu hakkında bilgi veren bi haber sadece
Teşekkür ederim bilgi için..
Çok feci şekilde etkileniyorum,yemek yiyememe durumuna kadar gidiyor durum bende.
Foto falan varsa eşime attıracaktım imzayı onun için sordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…