Küresel ısınma kıtlık uyarısı.

benbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2006
236
1
53
Bilim adamları, küresel ısınma sonucu daha sıcak bir dünyaya uyum sağlayacak tarımsal ürünler geliştirilmezse, açlık ve kıtlık riskinin artacağı uyarısında bulundular.

Uluslararası Tarım Araştırmaları Danışma Grubu'nun (CGIAR) Washington'da yaptığı yıllık toplantı sırasında bilim adamları, mevcut tarımsal ürün çeşitliliğinin küresel ısınmayla yok olacağını belirterek, yeni yapılan tahminlere göre, Güney Asya'daki buğday mahsulü yarı yarıya azalacak.

CGIAR toplantısında, aralarında mısır, buğday, pirinç ve darının da bulunduğu, yeni sıcak dünyaya uyum sağlayacak ürünlerin geliştirilmesi konusundaki çabaların artırılması gerektiği belirtildi.

Washington'daki toplantılarda bilim adamları ayrıca, çiftliklerden ve ekili alanlardan salınan sera etkisine yol açan gazların azaltılması yolunda önlemlerin ele alındığı bir rapor sunacaklar.

CGIAR üyesi olan ve merkezi Kenya'da bulunan Dünya Tarım ve Ormancılık Merkezi'nden (Icraf) Louis Verchot, sosyal adaletten gıda üretimi teknolojisine kadar her seviyede mücadele edilmesi gereken bir sorundan bahsettiklerini belirterek, yapılan bu olumsuz öngörü nedeniyle büyük çapta insanın zorunlu göçünün ortaya çıkması ve gelişmekte olan ülkelerde geniş çaplı kıtlıkların yeniden görülmesi endişesi taşıdıkları uyarısında bulundu.
 
Kuzey Buz Denizi 2080'e dek tamamıyla eriyebilir
Küresel ısınma yüzünden Kuzey Buz Denizi'ndeki (Arktik Okyanusu) buzulların bu yazdan itibaren 2080 yılına dek tamamıyla eriyebileceği bildirildi.

Kuzey Buz Denizi'ndeki iklim değişikliklerini gözlemek ve ölçmek amacını taşıyan Avrupa Democles (Developing Arctic Modeling and Observing Capabilities for Long-term Environmental Studies) programı çerçevesinde, Almanya'nın Bremen kentinde toplanan bilim adamlarından Eberhard Fahrbach, "durumun, fiziğin söylediği gibi gelişmesi durumunda, Kuzey Buz Denizi'ndeki buzulların yaz mevsiminden itibaren 2080 yılına dek yok olacağı" uyarısında bulundu.

"Bu durumun sonuçlarının Arktik bölgesini de aşacağını" savunan Alfred Wegner Deniz ve Kutup Araştırma Enstitüsü'nden Eberhard Fahrbach, "iklim değişikliklerinin, örneğin bu bölgelerde yaşayan kutup ayılarını ve aynı zamanda tüm besin zincirini de tehdit ettiğini'' belirterek, "Bu durumun sonuçları en sonunda soframıza gelen balıkları da etkileyecek" dedi.Bizler belki ufak etkilerini göreceğiz, yada göremeyecağiz.Ama çocuklarımızın çocuklarına hiç iyi dünya bırakmıyoruz.Sonumuzu Allah hayır etsin demekten başka birşey diyemiyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…