İlle erkek isteyen bir babayı düşün, oğlunun hayırsızlığından, belasından kurtulamayan. İlla evlenmek istiyorum diyen bir genç kızı düşün, düşünmeden etmeden evlenip mutsuz olan, belki hergün dayak yiyen. İlle ev, araba istiyorum diyen birini düşün, malı başına beladan başka şey getirmeyen. Şüphesiz ki bunlarda da bir hayır vardır bizim bilmediğimiz ama her zaman önce hayırlısını istemek lazım. Demek ki senin için hayırlı olan hayallerini biraz daha geç gerçekleştirmen. Tevekkül ve sabır.
ben hayal kuruyorum ama baskalari yasiyor... benim hayallerim ne zaman gerceklesecek... sevmek sevilmek istiyorum... kucagimda mis gibi kokan bir bebek istiyorum...
sizde kurdugnuz hayallerin baskasi tarafindan yasandigini dusunuyor musunuz?
Bu konu kitaplardada yazar.
şöyleki sen sürekli o şeyi isteyip düşünce, muhtaciyet hissi oluşuyor.
Ona muhtaçsın gibi.
Ve evrene yoksunluk sinyali yolluyorsun.
Ne zaman amann ne olcaksa olsun deyip özgür bırakıyorsun düşüncelerini.
Bakıyorsun oluvermiş.
Hayatın işleyişi böyle işte.
Bu hayatın sen bakarken soyunamıyorum deme şeklidir.
evet bunu daha oncede duymustum. gerci hic dusunmedigim zamanlarda da farkli bir durumla karsilasmadim... yildizi dusuk olan insanlarda nasil oluyormus? sen hayal kurmayi biraktiktan sonra kavustun mu isteklerine?
şansız işleri zor gerçekleşen kişiler için kullanılır, valla evlendim çocuğum oldu eski hayallerim yok oldu hatırlamıyorum bile mesela daha çok paramın olmasını isterdim yurt dışına çıkmak isterdim, param oldu ama çocuk var şimdi onu büyütmek lazım, kitap yazma hayalim vardı, falan...evlenene kadar hayallerini gerçekleştirmeye çalıştır, evlenince gerçekten zor oluyo yaşama telaşından hayal falan kalmıyo canım
ben hayal kuruyorum ama baskalari yasiyor... benim hayallerim ne zaman gerceklesecek... sevmek sevilmek istiyorum... kucagimda mis gibi kokan bir bebek istiyorum...
sizde kurdugnuz hayallerin baskasi tarafindan yasandigini dusunuyor musunuz?
Böyle isyan cümleleri kurmayı bırakın ve herşeyin güzel olacağını hayal edin...
Kimse kimseni hayatının kopyasını yaşayamaz ya da birileri mutlu diye neden şuan mutsuzum diye kendinizi paralayacak değilsiniz!
Rabbim herşeyin en hayırlısını bilir.Herkesinde bir kısmeti mutlaka vardır.Böyle düşüneceğinize bence Allah'a el açıp hayırlısını dilemelisiniz...