'Kürdistan'dan şarkılar paylaşacağız' dediler, sahneden indirildiler!

neden okumayalım msjını? neden böyle düşünüyorsun?

evet kürdistan ismine tahammülümüz yok çünkü bu öyle herhangi bir isim değil..bunu hepimiz biliyoruz.

ben lazım,kendi dilimizde var kültürümüzd var ama ayrı bir ülke olma hayalimiz yok olmadı da hiçbir zaman.grup kürtçe şarkı söylemeye değil provoke etmeye çalışmış ama rektörülük tam zamanında müdahale etmiş.

Vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içen, sonra da aynı vatana ihanet edenlere müstehak olan tarladan kovulmaktır. Gitsin başka yerde kursun Kürdistanını, bu topraklarda hayaldir o. Ezelden beri öyledir, ebedi de öyle kalacaktır.

"Kürt" ismine dahi tahammülü olmayanların bunu yapması normal karşılanabilir.

Bu vesile ile grubu da tanımış oldum. Fena mı oldu yani? :)

olayı gerçekten tam anlayamamışsınız. kimse kürt ismine tahammülsüz değil. ha uçlar vardır. her 2 taraftada.
ama bu olaydaki durum farklı. müziğin dili olmaz. kürtçede dinlerim ,arapçada,türkçede...
ama burada verilmek istenen şey başka

Olaya şaşırmadım demek istiyorum. Kürt ismine dahi tahammül yoktur. Bunu kürtçe şarkıların paylaşıldığı videoların altındaki yorumlarda görebilirsiniz mesela... Yoksa işin içinde kürdistan olunca kıyametin kopacağı bellidir ve buna şaşılması normal midir?

Ben bi ötekileştirme görmedim
Kendini ötekileştirenleri gördüm sadece

Etnik kökenden dolayı değil, kendilerine ait toprak hayalinde olana bölücü denir
Birisi çıksa lazistan kuracağız dese , onu da indirirler yani
Kimse drama bağlamasın

Herkes hak ettiği muameleyi görür, kökenden dolayı değil zihniyetten dolayı

İyi akşamlar 'herkese'

ha bir ekleme,zamanında ahmet kayaya yapılan şeyi esefle kınıyorum. kral tv müzik ödüllerinde.adam kürtçe parça söyledi diye yuhalandı. serdar ortaça o dönemden beri gıcığım. kalktı provoke yapıp 10 yıl marşını söyledi.
geçmişte evt bu yasaklar vardı. olmamalıydı.ama artık yok. bence buda demokrasi adına güzel bir adım.

Son düzenleme:

Neden okunmasın mesajın,buradaki tepkiler kürtçe şarkılar değil..Kürdistan denmessiydi,burası tek bir ülke asla ikinci bir ülke olamaz zaten..Ekmeğini suyunu içtiğin vatana ihanet olur yoksa

Okicim bie dönemde bu kişinin nerede konser verdiğini hatırlatırım bez parçasının önünde hatta açık açık poz vermişti elimde sazıyla..

Okicim bie dönemde bu kişinin nerede konser verdiğini hatırlatırım bez parçasının önünde hatta açık açık poz vermişti elimde sazıyla..

canım. o ayrı. ama kral tvdeki o olayın videosunu izlersen,gerçekten bazı şeylere inanamazssın. adama kürtçe şarkı söyletmediler. ha orada çıkarır o dediğini sallasaydı ok derdim.

Son düzenleme:
eğer türkiye de yaşıyorsan kürdistan dan şarkı falan isteyemezsin!..eğer istersen de öyle indirilirsin sahneden,cümlelere-niyete dikkat etmek lazım,insanların hassasiyetlerine önem vermek lazım.

iyi akşamlar.

Tabi ki sahneden indirilecekler ne bekliyolardı acaba ?
Ülkenin şu hassas durumunda sen çık kürtçe demek yerine ''kürdistan''dan de ;sonra da anlayış bekle!
Yok anlayış manlayış!
Kürtçe şarkı vardır ve zaten de yasak değil heryerde söyleniyor, ama bu olay tam bir provokatörlük...
Bunun için konu açılması bile bana pes dedirtti !!

canım. o ayrı. ama kral tvdeki o olayın videosunu izlersen,gerçekten bazı şeylere inanamazssın. adama kürtçe şarkı söyletmediler. ha orada çıkarır o dediğini sallasaydı ok derdim.

Biliyorum onu izledim tabiki,aşırı tepki almıştı o dönemde,bencede iyi olmuştu zaten sevmezdim kendisini..

Biliyorum onu izledim tabiki,aşırı tepki almıştı o dönemde,bencede iyi olmuştu zaten sevmezdim kendisini..

ama işte maalesef bu tepkiler bizleri böyle karşı karşıya getirdi. birbirimizin kendi dillerinde söyleyeceği şarkılara bile tahammül edemedik.
bunlar acıda olsa yaşandı.
ben kürt değilim. sakın o yüzden böyle düşünüyorsun demeyin. oda ayrı.

çok iyi yapmışlar sevindim şahsen.kürdistan diye yer yok olmuyacakta.tv lerde bile kürtçe şarkılar söyleniyor eğer kürtçe şarkılar söylücez deselerdi belki kimse bir şey demezdi ama sen kalk kürdistan dan şarkı söylücez de şaka gibi.çok hassas bir dönemden geçiyoruz kürt halkına açılım yaparken Türk halkını ezip geçtiler.şehitleri,şehit annelerini,şehit babalarını bu topraklar için akan kanları hiçe saydılar.ne olmasını bekliyordunuz ki..yazıcak çok şey daha ama kendime hakim olmam lazım..

kendi dillerinde söylesinler de her yerde olmuyor demekki,yaşandı ve neler olduğunu gördük

Ben de değilim. Belirtmekte gereksiz geliyor. Birilerinin yanında olmak için birileri olmakta gerekmiyor zaten...

pardon kürdistan neresi,öyle bir yer mi var

Biz kendimizi millet olarak bütün görüyoruz. Birileri o milletin içinden çıkıp etnik kökenini ön plana çıkarıyorsa, bununla da yetinmeyip kendi ırkına ait devlet istiyorsa, bunun için örgüt kurup kan döküyorsa, bir grup da çıkıp o devletin adını zikrediyorsa, bunun neresine masum bakalım. Neresine tahammül edelim. Ötekileştirmeyi kendileri yapmış Kürdistan diyerek...

Kim indirmişse kim protesto etmişse ellerine kollarına beyinlerine sağlık...

grubun amacı provokasyonmuş amacına ulaşmış, açıklamalarıda ayrıca komik, tam akil adamların söyleyebileceği bişey "“Olayın üniversitede gerginlik yaratmaması için elimizden gelen duyarlılığı gösterdik. Yapılan saygısızlığı grubumuza değil, sadece bize değil barışa, kardeşliğe, paylaşıma karşı yapılmış varsayıyoruz." çevir kazı yanmasın, mağdur numarası yap
kürdistan neresi yahu, adamlar topraklarımızı parçalamaya çalışıyorlar bunu empoze etmeye çalışıyorlar ama ayrımcı, ötekileştiren biz oluyoruz, amaç üzüm yemek mi bağcıyı dövmek mi, hayır amaç bağcıyı dövüp bağa sahip olmak
bu arada ben kürtlere hiç bişey demiyorum diyemem, ama PKK yandaşı kürtlere, türklere derim kardeşim, kürdistan projesi onların eseri çünkü kürtlerin değil

Son düzenleme:
Barış kardeşlik dediler ama en çok kanı kendi zihniyetleri döktü... Türk milletine faşist dediler, kürdistan diye diye faşistin önde gideni de onlar. İdeolojileri için kürt köylerini yakıp yıkan bebek katili olanlar da onlar. Dillerinden dem vurup kürtçeyi kendilerine kalkan yapan da onlar. Yoksa bu ülkede lazca, çerkesce, kürtçe, zazaca vs. gayet özgürce konuşuluyordu...

Kürdistan dan şarkılar de ondan sonra barıştan kardeşlikten bahset. Kardeş olan barıştan yana olan vatanı bölmeye çalışır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…