Şunu söyleyeyim öncelikle benim hayalimde bir yerler yok. :) Nickimden de anlaşılacağını umuyorum. Sınırlar olmasa güzel olurdu ama...
Bu arada grubun geçmişi ve üyeleriyle ilgili bir şeyler okursanız amaç bellidir. Grupta Alman da vardır. Türk, laz, kürt, arap, fransız dahi vardır ve güzel güzel müzik yapmaktadırlar.
Benim tepkim ötekileştirmeyedir. İsimlere dahi tahammülsüzlüğedir. Babasının tarlasındaymış gibi istediğini kovabilen zihniyetedir.
Gerçi tartışma devam edecektir. Mesajım dahi okunmayacaktır ya neyse işte yazayım dedim.
:)
"Kürt" ismine dahi tahammülü olmayanların bunu yapması normal karşılanabilir.
Bu vesile ile grubu da tanımış oldum. Fena mı oldu yani? :)
olayı gerçekten tam anlayamamışsınız. kimse kürt ismine tahammülsüz değil. ha uçlar vardır. her 2 taraftada.
ama bu olaydaki durum farklı. müziğin dili olmaz. kürtçede dinlerim ,arapçada,türkçede...
ama burada verilmek istenen şey başka
Şunu söyleyeyim öncelikle benim hayalimde bir yerler yok. :) Nickimden de anlaşılacağını umuyorum. Sınırlar olmasa güzel olurdu ama...
Bu arada grubun geçmişi ve üyeleriyle ilgili bir şeyler okursanız amaç bellidir. Grupta Alman da vardır. Türk, laz, kürt, arap, fransız dahi vardır ve güzel güzel müzik yapmaktadırlar.
Benim tepkim ötekileştirmeyedir. İsimlere dahi tahammülsüzlüğedir. Babasının tarlasındaymış gibi istediğini kovabilen zihniyetedir.
Gerçi tartışma devam edecektir. Mesajım dahi okunmayacaktır ya neyse işte yazayım dedim.
ha bir ekleme,zamanında ahmet kayaya yapılan şeyi esefle kınıyorum. kral tv müzik ödüllerinde.adam kürtçe parça söyledi diye yuhalandı. serdar ortaça o dönemden beri gıcığım. kalktı provoke yapıp 10 yıl marşını söyledi.
geçmişte evt bu yasaklar vardı. olmamalıydı.ama artık yok. bence buda demokrasi adına güzel bir adım.
Okicim bie dönemde bu kişinin nerede konser verdiğini hatırlatırım bez parçasının önünde hatta açık açık poz vermişti elimde sazıyla..
canım. o ayrı. ama kral tvdeki o olayın videosunu izlersen,gerçekten bazı şeylere inanamazssın. adama kürtçe şarkı söyletmediler. ha orada çıkarır o dediğini sallasaydı ok derdim.
Biliyorum onu izledim tabiki,aşırı tepki almıştı o dönemde,bencede iyi olmuştu zaten sevmezdim kendisini..
ama işte maalesef bu tepkiler bizleri böyle karşı karşıya getirdi. birbirimizin kendi dillerinde söyleyeceği şarkılara bile tahammül edemedik.
bunlar acıda olsa yaşandı.
ben kürt değilim. sakın o yüzden böyle düşünüyorsun demeyin. oda ayrı.
ama işte maalesef bu tepkiler bizleri böyle karşı karşıya getirdi. birbirimizin kendi dillerinde söyleyeceği şarkılara bile tahammül edemedik.
bunlar acıda olsa yaşandı.
ben kürt değilim. sakın o yüzden böyle düşünüyorsun demeyin. oda ayrı.
Çeşitli dillerde müzik yapan Simurg Müzik Grubu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde rektörlük tarafından sahneden indirildi.
Ulusal Gençlik Sempozyumunda konser vermek üzere Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne davet edilen Simurg Müzik Grubu, ilk şarkıdan sonra Türkiyeden, Ortadoğudan ve Kürdistandan topladığımız şarkıları sizlerle paylaşacağız dedi.
Evrensel gazetesinin haberine göre bu söze tahammül edemeyen bir grup, alkışlarla salondan ayrıldı. Daha sonra ikinci şarkıya geçen Simurg Müzik Grubu, rektörlüğün emriyle sahneden indirildi.
Simurg Müzik Grubu yaptığı açıklamayla, Olayın üniversitede gerginlik yaratmaması için elimizden gelen duyarlılığı gösterdik. Yapılan saygısızlığı grubumuza değil, sadece bize değil barışa, kardeşliğe, paylaşıma karşı yapılmış varsayıyoruz. Biz biliyoruz ki bu tahammülsüzlük çok değil beş on sene sonra bu topraklarda yaşayan herkes tarafından absürd bir durum olarak değerlendirilecektir, Barış ve kardeşlik için çıktığımız bu müzik yolculuğuna bütün bu olumsuzluklara rağmen barışa olan umudumuzla nefesimiz yettiğince devam edeceğiz dedi.
'Kürdistan'dan şarkılar paylaşacağız' dediler, sahneden indirildiler! - Radikal Türkiye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?