• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Kürdistan'dan şarkılar paylaşacağız' dediler, sahneden indirildiler!

_NurteN_

...
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2011
7.001
3.629
448
34
Çeşitli dillerde müzik yapan Simurg Müzik Grubu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde rektörlük tarafından sahneden indirildi.

Ulusal Gençlik Sempozyumu’nda konser vermek üzere Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne davet edilen Simurg Müzik Grubu, ilk şarkıdan sonra “Türkiye’den, Ortadoğu’dan ve Kürdistan’dan topladığımız şarkıları sizlerle paylaşacağız” dedi.

Evrensel gazetesinin haberine göre bu söze tahammül edemeyen bir grup, alkışlarla salondan ayrıldı. Daha sonra ikinci şarkıya geçen Simurg Müzik Grubu, rektörlüğün emriyle sahneden indirildi.

Simurg Müzik Grubu yaptığı açıklamayla, “Olayın üniversitede gerginlik yaratmaması için elimizden gelen duyarlılığı gösterdik. Yapılan saygısızlığı grubumuza değil, sadece bize değil barışa, kardeşliğe, paylaşıma karşı yapılmış varsayıyoruz. Biz biliyoruz ki bu tahammülsüzlük çok değil beş on sene sonra bu topraklarda yaşayan herkes tarafından absürd bir durum olarak değerlendirilecektir, Barış ve kardeşlik için çıktığımız bu müzik yolculuğuna bütün bu olumsuzluklara rağmen barışa olan umudumuzla nefesimiz yettiğince devam edeceğiz” dedi.
'Kürdistan'dan şarkılar paylaşacağız' dediler, sahneden indirildiler! - Radikal Türkiye

"Kürt" ismine dahi tahammülü olmayanların bunu yapması normal karşılanabilir.

Bu vesile ile grubu da tanımış oldum. Fena mı oldu yani? :)

Şaşılacak bir durum değil ki.İlk değildi umarım son olur.

Dinleyeyim bari merak ettim.

Ben bunu dinliyorum şuan... Yaptıkları işi beğendim. Kesinlikle kayda değer.

[video=youtube;Y8GPTh5GFPM]http://www.youtube.com/watch?v=Y8GPTh5GFPM[/video]

Dikkatinizi çekmiştir muhakkak.
"Kürtçe şarkı " dememiş, "Kürdistandan şarkılar" demiş.
Aradaki fark herkesin malumudur.
Gerçi buna da şaşırmadım.

gerginlik yaratmak istemişler ve yaratmışlar.
Kürtçe şarkı söyleyeceğiz dememişler kürdistandan şarkı söyleyeceğiz demişler.Bu sözün mantığı ne?
Bu sözü savunan arkadaşlar kürdistan neresi bi açıklayabilirler mi?Ne anlamışlar?

Ne söylendiği ve niye söylendiği de gayet açık,bu kadar saf olmayın lütfen.

Son düzenleme:
gerginlik yaratmak istemişler ve yaratmışlar.
Kürtçe şarkı söyleyeceğiz dememişler kürdistandan şarkı söyleyeceğiz demişler.Bu sözün mantığı ne?
Bu sözü savunan arkadaşlar kürdistan neresi bi açıklayabilirler mi?Ne anlamışlar?

ben de çok merak ettim bunu,kürdistan diye bir ülke var da bizim mi haberimiz yok acaba?

kürtçe söylemek başka kürdistandan şarkı demek başka. arada dağlar kadar fark var.

Kürdistandan şarkılar toplamışlar. Öyle bir yer yok yeryüzünde! İndirilmişler iyi olmuş. Bir de barış, kardeşlik terimlerini alet etmiyorlarmı şöyle:47:

Yok bee kadişim ancak hayallerinde vardır onların,olmayacak duaya amin demek gibi buda onlar için

hayaldi gerçek oldu olayına dönmesin de ablacım! hayır nasıl bir provoke ise kelime oyunu yapılmaya çalışılmış ama kimse saf değil.

bu ülkede kürtçe şarkılar söylenir söyleniyor da zaten ama kürdistan dan şarkılar söylenemez çünkü öyle bir ülke yok.

Son düzenleme:
hayaldi gerçek oldu olayına dömeside ablacım! hayır nasıl bir provoke ise kelime oyunu yapılmaya çalışılmış ama kimse saf değil.

bu ülkede kürtçe şarkılar söylenir söyleniyor da zaten ama kürdistan dan şarkılar söylenemez çünkü öyle bir ülke yok.

Bu vatan topraklarında kürtçe şarkılar söylenecek elbette,ama iş kürdistana varursa orada dur denecek bunu kim söylerse söylesin asla müsahama gösterilemez ..Hayali ülke düşünüyorlar belli,böyle bir ülkenin olmadığını olamayacağını da biliyorlar ..

Dilden ötürü olsa zaten her yerde vara vara muhabbetler serbest olmazdı :34:
Kürdistan denirse tabi bi hop densin artık bi zahmet :41:

Şunu söyleyeyim öncelikle benim hayalimde bir yerler yok. :) Nickimden de anlaşılacağını umuyorum. Sınırlar olmasa güzel olurdu ama...

Bu arada grubun geçmişi ve üyeleriyle ilgili bir şeyler okursanız amaç bellidir. Grupta Alman da vardır. Türk, laz, kürt, arap, fransız dahi vardır ve güzel güzel müzik yapmaktadırlar.

Benim tepkim ötekileştirmeyedir. İsimlere dahi tahammülsüzlüğedir. Babasının tarlasındaymış gibi istediğini kovabilen zihniyetedir.

Gerçi tartışma devam edecektir. Mesajım dahi okunmayacaktır ya neyse işte yazayım dedim.

:)

ne hale geldi ülkemiz eskiden kolaymıydı böyle bir seyi söylemeye teşebbüs etmek
şimdi T:C yazımız kaldırılıyor
kürdistan adı heryerde geçiyor
yakında Türkiye demek de yasak olmasa bari

Back