Nakış Kurdel nakışında büzgülü gül yapımı(çok şahane)

Kanaviçe Şemaları, Kurdele Nakışı Tekniği, Nakış Şemaları, Aplike Teknikleri, Aplike Modelleri, Nakış Teknikleri, Yaptığımız Nakış Örnekleri Nakış hakkında öğrenmek istediğiniz tüm teknik ve modellerin olduğu başlıktır.
G

gLsh

Ziyaretçi
hobilerimveben.jpg

Pembe kurdelenin ucunu üçgen yaparak, dışa doğru katlayarak gülün orta kısmını oluşturuyoruz... Kurdeleyi kesmeden uç kısmından teyelliyoruz...
hobilerimveben+(1).jpg

Teyellediğimiz ipi büzerek gülü oluşturuyoruz...
hobilerimveben+(2).jpg

Gülü şekillendirip kumaşa sabitliyoruz...

hobilerimveben+(3).jpg

hobilerimveben111

Sabah Gazetesi/Hanımeli dergisinden alıntıdır...

k042.jpg

nasıl olmuş kızlar geçenlerde bohça işlerken bu gülüde denedim
bence çok hoş durdu :)

HAAAAARIKA OLMUSS BAYILDIMM BUNA...YAA KENDI ELINLE YAPILISINI GOSTERIRMISIN CANIM?
BENDE CANTAMA,CEKETIMEE,YASTIKLARIMA VB VB VB.. HATTA NERE DENK GELIRSE ORAYA YAPMAK ISTERIM...COK BEGENDIM BU CICEGI...
ELLERINE SAGLIK...:lepi:

:uhm::uhm: yoksa asagidaki verilen ornegimi yaptin??
Eger oyleyse seninki daha guzel olmus...olsun sen yinede ver resmini kendin yaparken alkisalkisalkis

:uhm::uhm: yoksa asagidaki verilen ornegimi yaptin??
Eger oyleyse seninki daha guzel olmus...olsun sen yinede ver resmini kendin yaparken alkisalkisalkis

evet tatlım şemada açıklanan örneğe göre çalıştım
ilk yapmamız gereken katlamalı gül http://www.kadinlarkulubu.com/476839-mesaj16.html
yukarıda verdiğim linkdeki gibi çalışıyoruz ama kurdelamızı kesmeden glsh arkadaşımızın gösterdiği şekilde devam ediyoruz
yani önce katlamalı gün sonra büzgü gül kumaşa dikerek devam ediyoruz
umarım açıklama yeterli olmuştur :)

canım ben kurdele nakışına daha yeni başlıyorum.sap kısımlarını işlediğiniz kurdele olmayan ipi ne diye istiyorsunuz tuhafiyelerden . yani ne kalınlıkta bir ip almam uygun olur

canım ben kurdele nakışına daha yeni başlıyorum.sap kısımlarını işlediğiniz kurdele olmayan ipi ne diye istiyorsunuz tuhafiyelerden . yani ne kalınlıkta bir ip almam uygun olur

kanaviçe işlerken kullandığımız ip olabilir bunun ince ve kalını bulunuyor işlediğin kumaşın kalınlığına göre alırsın, ince kumaşa ince ip, kalın kumaşa kalın ip daha uygun düşüyor.
birde muline ipleri var Anchor ve DMC marka bunlardan alabilirsin nakışta kullanacağım dersen verirler
benim genel olarak tercih ettiğim ip ise hanımların tülbent kenarı oyalamak için aldığı iplerden alıyorum genelde altınbaşak marka kullanıyorum ve bu iplerin kendinden simli olanlarıda var çok hoş duruyor saplarda
kolay gelsin çok zevkli bir uğraş edinmişsin :) elinden bırakamıyacaksın
takıldığın yerde sor ben buralardayım

ay görünce cok heveslendim tekrar yapcam ama kurdelelerimi kaybettim bulamıyorum inşallah en kısa zamanda yapıp eklicem ama

nekadar güzel şeyler yapmışsınız ya maşallah kendimi çok beceriksiz hissettim

Çok hoş olmuş ya söz yastığımı yaparken eklerim bundan kenarına köşesine:)

merhaba çok güzel olmuş .bende kursa gidiyorum bu gülün en ortasını nasıl yapıyorsunuz tam anlıyamadım açıklarmısınız

sayenizde çok değişik şeyler yaratıyorum
hobilerimveben.jpg

Pembe kurdelenin ucunu üçgen yaparak, dışa doğru katlayarak gülün orta kısmını oluşturuyoruz... Kurdeleyi kesmeden uç kısmından teyelliyoruz...
hobilerimveben+(1).jpg

Teyellediğimiz ipi büzerek gülü oluşturuyoruz...
hobilerimveben+(2).jpg

Gülü şekillendirip kumaşa sabitliyoruz...

hobilerimveben+(3).jpg

hobilerimveben111

Sabah Gazetesi/Hanımeli dergisinden alıntıdır...

X