• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kurban bayramı

CitlembiK

Bir kalbe girmek nasip, kalmak marifet...
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2007
3.705
1.994
723
Merhaba arkadaşlar,
Bİz eşimle bu yıl kurban kesmek yerine bir kuruma kurban bağışında bulunmak istiyoruz,
fakat bilindiği gibi son yıllarda yapılan ahlaksızlıklar insanı bu kararı vermekte zorluyor.
Malum daha geçen yıl mehmetçik vakfında kurban yolszluğulu yapılmıştı,
toplanan paralar karşılığında bağoşçıların kurbanları kesilmemiş amacına ulaşmamıştı.
Hal böyle olunca insan hangi kuruma destek vereceğini bilmiyor.
Sİzden ricam günevdiğiniz kurumları benimle ve tüm bu konuda kafası karışık olanlarla paylaşmanız.
Hepinize duyarlılığınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Ben yine Mehmetçik Vakfı'nı düşünüyorum..
Yolsuzluk konularına pek takılmıyorum,bizim niyetimiz belli..
Allahım biliyor,görüyor..

Merhaba arkadaşlar,
Bİz eşimle bu yıl kurban kesmek yerine bir kuruma kurban bağışında bulunmak istiyoruz,
fakat bilindiği gibi son yıllarda yapılan ahlaksızlıklar insanı bu kararı vermekte zorluyor.
toplanan paralar karşılığında bağoşçıların kurbanları kesilmemiş amacına ulaşmamıştı.
Sİzden ricam günevdiğiniz kurumları benimle ve tüm bu konuda kafası karışık olanlarla paylaşmanız.

Burada bence sizin niyetiniz önemli.Siz bağışlıyorsunuz ve görevini yerine getirmiş oluyorsunuz,gerisi bu ahlksızlığı yapanların.
Ayrıca sizin dediğiğiniz gibi sadece Mehmetçik Vakfının adı geçmedi bu yolsuzlukta.

Kurban bağışında yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla 8 ilde başlatılan operasyonlar sonunda gözaltına alınan 63 kişiden 20'si 24 Aralık günü tutuklanmış, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Salih Güloğlu ve LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Üstün Ezer ise mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı.

Soruşturmada, Deniz Feneri Derneği, LÖSEV ve Mehmetçik Vakfı’ndan kurban kesim ve dağıtım ihalesini alan Diyarbakır merkezli MAYET firmasının kurbanları kesmediği ve kesilmiş gibi makbuz düzenlediği belirlenmişti.

Hatırlatmak gerekirse durum buydu :34:

bizde diyanet vakfına verecegiz bu sene gecen sene bizde mehmetcik vakfına verdik bu seferde burayı deneyecegiz

Evet biliyorum tek adı geçen mehmetçik vakfı değil, zira öyle düşünüyor olsaydım diğer kurumlara tereddüt etmeden bağışta bulunurdum.
Önemli olan niyet bununda farkındayım ama bile bile lades demek istemiyorum açıkcası.
Tabiiki biz gönlümüzden geçirdikten sonra niyet ettikten sonra rabbimin takdiriyle makbul olur
Fakat ben istiyorumki madem bir şey yapılıyor madem böyle bir uygulama var gerçekten yapılan yardımlar yerine ulaşsın.
Gerçekten birilerinin boğazından geçsin ve gerçekten birileri sevinsin.

bizim burda kesemeyen çok insan var maddi durumu olmayan kömür alamayan et yiyemeyen eğer destek olursanız onlara ellerinizle teslim edebilirsiniz ben sizi onlara ulaştırırım

arkadaşlar ciddi söylüyorum bu insan lar fazla et yiyemiyorlar ayrıca kömürde alamıyolar yardıma yazıldılar ama memur daha gelmemiş akşamları odun yakıyolarmış

ihh ya bağışlıyabilirsin cnm en iyisi o gibi duruyor internetten bi araştır istersen .....

Canım benim burada çogu insan KİMSE YOK MU dernegine bagışlıyorlar ve onlar nerede daha fazla ihtiyaç varsa oralarda kestiriyorlar bu seneki hedef pakistanda kesilecek...ve bize daha önceki senelerde kesilen yerlerin videolarıda izletirildi tek tek isim isim okunup kesiyorlar yüzde yüz eminiz ve gönlümüzde çok rahat gerçekten eti senede 1 kez bile yiyemeyen insanlar yiyorlar ve buna siz sebep oluyorsunuz istesekte dünyanın bir ucuna gidipte kestiremeyiz Allahü-Teala bu işlerde koşturanlardanda verenlerdende razı olsun........

Canım benim burada çogu insan KİMSE YOK MU dernegine bagışlıyorlar ve onlar nerede daha fazla ihtiyaç varsa oralarda kestiriyorlar bu seneki hedef pakistanda kesilecek...ve bize daha önceki senelerde kesilen yerlerin videolarıda izletirildi tek tek isim isim okunup kesiyorlar yüzde yüz eminiz ve gönlümüzde çok rahat gerçekten eti senede 1 kez bile yiyemeyen insanlar yiyorlar ve buna siz sebep oluyorsunuz istesekte dünyanın bir ucuna gidipte kestiremeyiz Allahü-Teala bu işlerde koşturanlardanda verenlerdende razı olsun........

yardımın her türlüsünün kutsal olduğuna canı yürekten inanıyorum da Türkiyemde ihtiyaç bitti mi ki Pakistan'da kesilecekmiş?

Merhaba arkadaşlar,

arkadaşımızın da açıkladığı gibi yolsuzluğu yapan Mehmetçik Vakfı değildi o yüzden biz 10 yıldır olduğu gibi bu yıl da Mehmetçik Vakfı'na yapacağız bağışımızı :72:

biz çok uzun yıllardır bir kaç kişi hep keserdik.
bu sene herkes dağıldı ve karar vererek babam ve annemi bir derneğe bağışlamaya ikna ettik.
biz kimse yokmu derneğini seçtik.
inanın bana ,bu günü kadar en huzurlu bayramım olacak sanırım.
çünkü Rabbimin izniyle etin kokusuna bile muhtaç insanların sofralarına girecek.
ALLAH hepimizinkini kabul etsin inş.

merhaba arkadaşlar,
Sizlerin ve reeldeki bir kaç tanıdığın tavsiyesiyle bizde bugün kimse yok mu derneğine kurbanımızı bağışladık.
Umarım yanlış bir karar vermemişizdir.
Şimdi size danışmak istediğim bir konu daha var.
:Kayınpederim bu yıl kurban kesemeyecek bildiğim kadarıyla başkasının parasıyla kurban kesilmez.
Borç para ile kesilebilir fakat geri alınmamak üzere verilen parayla kesilmez diye biliyorum.
Eşim babası içinde bir kurban almamı istedi ben bunun doğru olmadığı düşüncesiye kabul etmedim.
Zira biz senin adına kurban aldık hadi vekalet ver demek çok saçma ee parayıda isteyemiyeceğimize göre doğru bulmadım.
Kişinin kendi bütçesiyel kendi iradesiyel alması gerekmez mi? Bizim keselerimiz bir değilki
herkesin evi ayrı cebi ayrı
Bu durumda biz onun için kurban almış olsaydık ona bağışlamış olmaz mıydık?
Doğrusunu bilen varsa lütfen yazabilir mi? İnternette de aradım bulamadım.
Sanırım eşimde biraz kırıldı bana ailesine yardım etmek istemediğimi düşündü.

Back