- 14 Eylül 2012
- 10.762
- 12.403
- 298
Değiştirilmesinden kastımız aslının yok edilip , oynanmış haliyle tüm müslümanlar tarafından kabul görmesi . Bu da mümkün degil . Kendilerince yeni bir kitap yazmaya niyetlenmisler , kendileri ve destekçileri haricinde inanan çıkmaz . Dunyanın her yerinde eski/yeni basım Kuran mevcut . Bunların ki sadece boş hayal .
En en azından Kuran la ilgili bu düşüncelerinden dolayı bazı destekçilerinin gerçekleri görmüş olmalarını diliyorum .
Yok isid diyo ki kuran degistirilmis biz gercegini yeniden yazicaz. Daha kati kurallarla daha baskici bi kitap yazildiginda destekcileri daha cok baglanacaktir. Hele ki kadinlarin ustune ne kadar oynarlarsa o kadar prim yaparlar.
Destekcilerin gercekleri gormesi mi? Oyle birsey yok, Turkiye ve icinde bulundugu durumdan biliyorum. Destekci dedigin gozunu bir kapatti mi destekledigi gruptan baska dogrusu kalmiyor. Simdi bir video seyrettim, halktan silahsiz insanlari nehrin kenarina siralamislar, kafalarina birer kursun sikip nehre atiyorlardi. Israil yapsa olay koparan muslumanlar bunlarin musluman kiyimlarini seyrediyor, destekliyorlar. Kurani degistirene kadar bir insan hayatinin hic mi onemi yok? Bunca katledilen insan degersiz mi ki bunlar icin destegini kesmeyen Kuran icin kessin? Hepsi cani, gozu donmus bunlarin...
Işid değiştirse , değiştirilemeyeceğine dair tez çürür dedin ya , ben ona istinaden yazdım .
Işid e gelince onlarla aynı inancı paylaşmadığım için , dedikleri ve yaptıkları benim için zalimlikten , vahşetten baska bir şey değil .
Ve maalesef haklısın gaddarlaştıkça prim verenler artıyor , inanmak istemiyorum ama böyle galiba .
Yok isid diyo ki kuran degistirilmis biz gercegini yeniden yazicaz. Daha kati kurallarla daha baskici bi kitap yazildiginda destekcileri daha cok baglanacaktir. Hele ki kadinlarin ustune ne kadar oynarlarsa o kadar prim yaparlar.
Evet nurlum anladim o yuzden dedigini. Ben onu sadece kendi acimdan bakarak yazdim islamda nasil geciyor ne anlamda yazildi degistirilme ayetleri bilgim yok farkettigin gibi. Sadece hicbir sey bilmeyen insan meseleye nasil bakar onu da gormus olun. Ama saraylimin da dedigi gibi isid kurani degistirmekten cok daha igrenc seyler yapiyor bu cok masum..
Kimi ne söyleyerek , ne vaad ederek kandırdıklarını , gözlerini boyadiklarini bilmiyorum .
Kuran ayetlerinin yorumlanması kısmında insanlar belki kandirabilir ama en azından Islam da Kuran in aslının değiştirilemeyeceği inancı nettir . Işid bunun aksi yönde hareket ettiginden benim ki bir umut bir dua diyelim
Seriat Devleti vaadediyorlar, gerekceleri bu. Eger varsa da olan seri hukumleri uygun veya yeterli gormuyorlar. Radikal islamcilar, fazlasini istiyorlar. Boylece herkes cennete gidecek iste.. Ne kadar cok seriat, o kadar cok cennet.. Vaad bu. Bunun icin de kendilerince cihat yapiyorlar.
Kuran'da gecmiyor Mehdi, hadislerde geciyor.
Yoo değiştiremiyor diyelim ki sizin isminiz ayşe , ben size zeynep dersem isminiz değişmiş oluyormu ? Nufus kağıdını çıkarıp kapak etmez misin bana .Yani iste eger musluman olsaydim kendimi degistirilmedigine melekler tarafindan korunduguna inandirirdim. Isid degistirebiliyosa o tez de curdu gozumde ama cok konusmak istemiyorum bu konuda bu sitede. Zaten de kurani bi yaratici gonderdiyse korumalidir herhalde.
Isid bayagi sardi etrafimizi sadece panik havasi yaratmamak icin ustunu ortuyolar. Filistinden beter olursak sasirmam.
cnbce nin fantastik korku dizileri gibi..
Yoo değiştiremiyor diyelim ki sizin isminiz ayşe , ben size zeynep dersem isminiz değişmiş oluyormu ? Nufus kağıdını çıkarıp kapak etmez misin bana .
Seriat Devleti vaadediyorlar, gerekceleri bu. Eger varsa da olan seri hukumleri uygun veya yeterli gormuyorlar. Radikal islamcilar, fazlasini istiyorlar. Boylece herkes cennete gidecek iste.. Ne kadar cok seriat, o kadar cok cennet.. Vaad bu. Bunun icin de kendilerince cihat yapiyorlar.
Bu konu da çok bilgili olmadığım için yorum yapmayı uygun görmüyorum , namaz kuran da kelime olarak dua,zikir gibi şeklin de çevrilir, biz ise fiziksel ibadet olduğunu biliyoruz.Kuran da namazın nasıl kılınacağı anlatılmıyor ancak efendimiz bunu bize öğretmiş.Her söyleneni bu bozuk bu değişmiş dersek tarih diye bir şey kalmaz.kuranı kerimin tamamını okududa kendisi ben henüz 3 de birini okumuşumdur..mehdi yazısı yok deniyor..kimileri mehdi değil hz isa gelecek diyor dedi:44:
Canım ona bakarsan bir sürü mezhep var .Onlar Kur'anin ismini degistirmeyeceklermis ki, icerigini degistirecekler, ayetlerle oynayacaklarmis. Diger kutsal kitaplarda yapildigina inanildigi gibi yani..
Tabi dunya ustunde milyonlarca Kuran var bugun, yeni bir tane bassalar ne kadar etkili olabilecek ki? Adina ISID'in Kurani der gecer millet, o da ayri..
kuranı kerimin dışında bir şeye inanamam..fazla gelir bünyeye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?