kurabiye :(

Jalopi

başlangıç: 72.4 güncel: hedef: 60
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2011
10.147
3.983
173
dün kurabiye hamuru yogurdum. firinim mini firin. normal firin tepsisinin yarisi kadar nerdeyse. tarifi de tam yaptim keske yarim yapsaydim. neyse iki tepsi pisirdim. 3. ye atmam gerekiyordu.

saat gece 3 oldu. birşeyler yiyip yattım halim kalmadi. bu ara cok rahatsizlaniyorum. birden bas donmesi halsizlik falan oluyor yataga dusuyorum.

o son hamur masadaydi. esim gorur dolaba kaldirir sandim. 10 da kalktim ki masadaydi. dolaba koydim ama yapip firina atsam mi cope mi atsam emin olamadim. 2 de falan yogurmus olsam 10 kadar disarda kalmis oldu.

Kurabiye hamuruna dondurucuda bişey olmuyor fazla yoğurdunuğunuz zaman kalanı buzluğa atabilirsiniz aklınızda olsun , dışarda kalan bozulmuş olabilir havalar çok sıcak , içinde yumurta yoğurt yoksa sorunda olmaz heralde bilemedim ...

Süt ürünü varsa çabuk bozulur

o riski almaya değmez

zira şu an hamur ona emek verecek kurabiye yapacaksınız sonra elektrik harcayıp pişireceksiniz ve tadı bozuksa atacaksınız

şimdiden atın sonrasında da yarım ölçü yaparsınız

Kurabiye hamuruna dondurucuda bişey olmuyor fazla yoğurdunuğunuz zaman kalanı buzluğa atabilirsiniz aklınızda olsun , dışarda kalan bozulmuş olabilir havalar çok sıcak , içinde yumurta yoğurt yoksa sorunda olmaz heralde bilemedim ...
un kurabiyesi. tereyag un nisasta pudra sekeri vardi. buzluga atilabilecegini bilmiyordum

Bişey olmaz havalar henüz çok sıcak değil yap gitsin

Hamurunuz nasıl peki cıvık mı, bulunduğum şehirde sıcaklıklar erken başladı havalar sıcak yani diğer şehirlere göre çok sıcak, eğer dışarıda 1 gün kalsa hamur hemen erir.

Back
X