Kundak ne zaman bırakılmalı

cooperm

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
102
58
Merhaba arkadaşlar bebeğim 4aylık ilk 2ay uyku sorunu yaşadıktan sonra kızımı yarım kundak yaparak yani sadece kol kısmını kundaklayarak uyutmaya başladım bu şekilde hem geceleri daha uzun uyuyor hemde ellerini istemsizce kafasına çarpıp kendini uyandırmıyor. Çok şükür bu şekilde uykuya çok kısa sürede dalıo gecede 2kere sadece açlıktan uyanıyor. Fakat bu konuda biraz tereddütlerim var acaba bebeğimi ne zaman kundaksız uyutmaya başlamam gerek? Şuan kundak uyku rutinimiz oldu kundak yaptığımda uyku vakti olduğunu anlıyor. Bu rutinş bozarsam uykuya dalmakta zorluk çekeceğini düşünüyorum he birde elleri açıkken istemsizce bazen ağzından emziğini alıp atıyor ozamanda uykuya dalması imkansız olur. Tecrübeli annelerden yardımları bekliyorum.

Bence bebeğinin tercihine göre hareket et kundaklı olunca kendini güvende hissediyor demekki.Zamanla kendiside istemediğini belli eder zaten.

Yani onu anlayabilcekmiyim bilmiyorum. İnternettede araştırdım herhangi bir bilgi bulamadım. Kundaksız nasıl uyumaya alıştırcam o konudada pek bi fikrim yok çünkü eli kolu durmuyo. Yaşayan var mı tecrübelerden yararlanmak istiyorum.

canım şu anda kundaklayıp koyduğunda zaten hareket etmediği için o onun uyku rutini olmuş. hareketlenmeye başladığında zaten gece üstünü açacak sağdan sola dönecek. hatta uykuya geçerken kundağa bile sarılmak istemeyecek.
ben de oğlumu yarım kundakla büyüttüm 5 aydan sonra kendi dönmeye başlayınca uyumaya geçerken kundak bağlatmamaya başladı..

Merhaba mesajımı görürsünüz umarım uzun zaman geçmis konunuzun üzerinden ama ben de aynı dertten muzdaribim kızım 4 aylık dogdugundan beri ben de kundak yapıyorum uykuları hem uzun hem de rahat diye ama 4 aydan sonra acmak gerekliymis bebegin dönmeleri basladıgı icin siz nasıl alıstırdınız kundaksız uyutmaya mümkün degil acamıyorum elleriyle kendini uyandırıyor

Benim kızımda 5 aylık kundağı çoktan bırakmam gerekiyordu ama bırakamıyorum çünkü sürekli kendini uyandırıyor emziği ağzından çıkarıyor hala beceremedim bıraktırmayı zaten kundak yapsam bile uykuları maksimum 1 saati anca buluyordu şimdi ise kundaksız yatırdığım zaman 5 dakikaya kalkıyor siz nasıl bıraktınız acaba?

Merhaba seneler öncesi açtığım bir konu şimdi tekrar denk geldi:) kızım şuan 9 yaşında evimize inşallah 1 ay sonra yeni bir bebiş daha geliyor:) herşeyi unuttum sanırım baştan başlayacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…