Kumru yuvasından böcek geldi yardımm

annem1234

Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2020
62
38
33
Arkadaşlar balkonuma kumru yuva yapmıştı 10 Mayıs'ta.Kaç gündür böcek göruyorduk balkonda önce saksıdandır dedik saksıları attık.Sonra kuş biti diye bir şey varmış öğrendik.Bugün kolumda bunu gördüm.Sanırım mutfağa girmiş.Nasıl kurtulacağız ? Eşim nalburdan titan diye bir ilaç aldı.Balkona sıktık.Mutfağa da sıkılır mı bu ilaç ? Ne olur yardım edin başına gelen var mı ?

valla teyzem bi resmi tatil zamanı buna yakalanmıştı mutfak camında, her yer kapalıydı ilaç alamadı, camın pimapenin mermerin bütün her yerini kutu kutu çamaşır suyuyla yıkamıştı bütün mutfağı da rafları falan çamaşır suladı süpürgeyle süpürüp, geçti.ama ilaç muhtemelen bu zahmeti ortadan kaldırır.

içeriği deltametrin den ibaret ise mutfağa da sıkılabilir. gıdalara ve çocukların temas edebileceği yerlere değdirmemeye çalışın. yok içeriği farklıysa, deltametrin içeren bir ilaç alın.

O yuvayı bozmanız gerek maalesef eğer kuş bitiyse. Çamaşır suyu filan öldürmüyor bunu normal böcek ilaçları da. Kuş biti için özel ilaç var. Kaşıntı, kızarıklık yapar ısırınca. Eve sıçraması çok kötüdür. Daha önce kuş yuvasından başıma geldi. Evi ilaçlattım, 1 gün giremedim. Kıyafetleri, nevresimleri, mutfak dolaplarını elden geçirdim mecburen. 10 günde tekrar ilaçlıyorlar bir de yumurtalar ölmüyor ilaçtan. Fazla ileri gitmeden çaresine bakın derim.

Evet malesef var ananemın penceresinin onune aynı boyle kus yuva yapmıs tı bit vardi ıyıce camasir suyuyla temizlemişti ama bir arkadas ta soylems sanırım once yuvanın bozulması gerek.

Son düzenleme:
Once kumrunun, yavrusunu ucurmasi gerek. Cunku yuvadan cikiyor onlar. Sonra o boceklerin oldugu yerleri normal deterjanla silip her yeri temizleyince geciyor. Hic oyle zehirli kimyasallar kullanmaniza gerek yok.

Eğer kuş bitiyse başınız belada... bizim basimiza geldi evin her yerini sardi, ilacladik, tekstil namina her seyi yikadik.. berbat bir durum.. balkondaki guvercin yuvasindan gelmisti, posetle fln kapattik dagitip tekrar yuva yaptilar, su an balkonu hic acmiyorum balkon onlara tahsis edildi resmen

Bizim balkonda guvercin yuva yapti sonra bir tane cikcik dogdu cok sevindik falan bazen bakiyordum uzaktan cok yaklasmadan sonra kusun annesi babasi kac gundur ucmaz oldu ne oldu acaba diye yaklastim ki cik cik ölmuş kotu bir koku ve sinek bocek kaplamisti cok aglamistim sonra attik.
Simdi ikinci aile geldi araba lastiklerinin icine yuva yapti 2 yumurta gordum sonra cik cik cik sesler birinin tuyleri cikmis digerinin tam cikmamis iyice buyusunler ucmayi ogrendikten sonra yuvayi mecbur bozacagiz cunku yazliklari taktirmamiz lazim ha ucmuyorsa da bekleyecez mecbur ne yapalim olen cikcigimizde bocekler onun ustundeydi ama evde boceklenme olmadi ilac alip sıkın evde ne var ne yok atin makineye bide camasir suyuyla evinizi dip kose temizleyin evde bebek varsa camasir suyu kullanmayin ama

içeriği deltametrin den ibaret ise mutfağa da sıkılabilir. gıdalara ve çocukların temas edebileceği yerlere değdirmemeye çalışın. yok içeriği farklıysa, deltametrin içeren bir ilaç alın.
İlaç bu ,bunu sıktıktan sonra evden ayrılmalımıyız ?

Eklentiler

• IMG_20200629_182553.jpg
    120,2 KB · Görüntüleme: 199
  • IMG-20200628-WA0011.jpeg
    56,8 KB · Görüntüleme: 256
İlaç bu ,bunu sıktıktan sonra evden ayrılmalımıyız ?
Duvarla,köşeler gibi süpürgelikler gibi tüm yüzeylere sıkabilirsiniz. Yıkamadıkca etkisi kalıcıdır. 3-4ay. Sadece üzerinde yürüyenleri öldürür. Havadakilere bir sey yapmaz. Evde kalabilirsiniz sorun yok. Sadece ilk sıkarken ilacı solumayın. Derinize sıçrarsa yıkayın. Biber gibi yakar yoksa.

Ooo eğer kuş biti ise ve mutfakta yada evde gördüyseniz işiniz zor.

Benim de camda kumru yuvasından mutfağa gelmişti ki bi anda çoğalıyorlar ve kolay kolay ölmüyorlar. Ben yağ çözü sıkıyordum üzerine içinde yürüyorlardı resmen.

İki kere evi ilaçlattım, bütün halıları yıkamaya verdim duvarlar dahil evde ne varsa baştan aşağı silip yıkamıştım. Tam 20 gün onlarla uğraştım.

Siz mi ilaçladınız yoksa şirket mi çağırdınız ?Hangi ilaç kullanıldı? Evde kalmadınız değil mi ilaçlamadan sonra ?

Siz mi ilaçladınız yoksa şirket mi çağırdınız ?Hangi ilaç kullanıldı? Evde kalmadınız değil mi ilaçlamadan sonra ?
Evet esim ilacladi..ilacin adını bilmiyorum cevreden danisarak aldı baya var halılara kadar sıkmıştık,temizlik kısmı zor oldu her şeyi yikattik, imkaniniz varsa ilac sirketi daha iyi tabi.. ilac sonrasi evde durmadik...

Birkaç saat evde durmamak yeterli mi ? Yoksa 1 gün boyunca evden uzak mı durmak gerekir ?

Merhaba bende şuan aynı sorunu yaşıyorum çözüm bulabildinizmi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…