Kumaşlı kapı süsü yapmak istermisin?? :)

Runkli

"Allahümme barik fihi ve la tedarruhü"AMİN❣
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2014
6.065
29.835
29
Merhaba arkadşlar annem ne zamandır kapı süslerine özeniyordu. Bir gün bana esti ve ben anneme kapı süsü yaptım. Peki ama nasıl?? Anlatmaya başlıyorum :) .gerekli malzemeler;
Kumaş, dikiş makinesi(elle dikicekseninz iğne ve iplik) kapı süsümüzün yuvarlagını oluşturmak için şablon, büyük çiçekler, küçük çiçekler, silikon tabancası, elyaf, kurdela
Hadi başlayalım :) oncelikle şablonumuzu oluşturuyoruz. Peki nasıl yapılıcak bu şablonu?Ben evdeki en büyük tencere kapagımı bi kartonun üzerine çizdim. Daha sonra bi kaseyide ortalayarak çiziyorum. Şablon boyle oluyor
_20170614_110850.JPG
sonra kumaşımızı ters bi şekilde ikiye kat layıp şablonumuzu üzerine koyuyoruz.sonra sablonunuzun şeklinini kalemle kumaşa geçirip bazı yerlerinden komaş kaymasın diye toplu iğneyle sabitleyip kumaşımızı keselim.o da bu şekilde oluyor
_20170614_111757.JPG
daha sonra kstigimiz kumaşın dış kısmını tamamen dikelim.orta yerinden kumaşın yüzümü çevirelim. On tarfınıda elyaf dolduracak kadar açıklı bırakıp dikelim. Elyafımızı tıka basa dolduralım. Cunku sert olması gerekiyor. Sonra o acıklıgımızıda dikelim. İşte en büyük uğrasımız bitti :) sıra geldi en zevkli yerine. Süslemeyee :) oncelikle 3 tane kurdeledan fiyonk yapalım. Çiçeklerimizi keselim. Ben koyu mavi olanları küçük buket(yapraksızdı).digerkilerini buket halinde aldım. Küçük olan cicekler 1,5 . Buket olan cicekler 5lira. Kurdelayıda 2 mt. Aldım.sonra kafamıza gore silikonla çiçeklerimizi kumaşa yapıştıralim.buketimizin yapraklarınıda süsleme aşamasında kullanalım. En sonunda. Asma yeri olarak kurdelamızı kumaşımıza yapıştıralım. İşte bitmiş hali :)
DSC_0079.JPG