• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kumaşlar yıkandıktan sonra niçin çeker

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Aslında kumaş ıslanınca lifler şiştiğinden kumaşın az biraz uzaması gerekmektedir. Ama bükümlerin açılarındaki deformasyonun yarattığı çekme kuvveti daha fazla olduğundan sonuçta kumaş boydan kısalır. Kumaş yıkandıktan sonra kurutulduğunda şişmiş lifler eski durumlarına gelirler.

Ama kumaş ilk ölçülerine dönemez. Su, yüksek ısı, çalkalama, sabun hepsi kumaşın çekmesini kolaylaştırır. Kumaş birkaç kez yıkandıktan sonra ölçüleri belli bir dengeye ulaşır ve ondan sonra yıkandığında çekmez.

ilk evlendiğim zaman çamaşır yıkama tecrübesizliğimden dolayı kaç kazağım çekti diye atmışımdır

bayramda giymek için aldığım elbise çekti,1kez bile giyemedim,boyu giyemeyeceğim kadar kaldı:( çok severek almıştım,bişeyler yapılabilir mi acaba.iki renkli olduğu için renkleri birbirine geçmesin diye elimde yıkadım oysa,çok ısıya da maruz kalmadı haliyle:(beğendiğim bi elbise var onu almaya bile korkuyorum artık.

Back