Kumaşla ilgisi olabilir mi

anksiyetelibiriiii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2024
30
18
31
Arkadaşlar merhaba bir tayt aldım bilinmiş bir mağazadan Çok darmış ve %92 poliamid kumaşmış benim polen küf çim zeytin ağacı olmak üzere bir sürü alerjim var. Bu taytı giydim sonra kaşınmaya başladım ama tayt aklıma gelmedi birkaç kez giydim taytı, derken aklıma geldi acaba çok dar diye mi dedim sonra kumaşı da meğer hava aldırmayan kumaşmış 10 gündür giymiyorum ama kaşınıyorum nemlendirici sürünce baya iyi geliyor takıntı yaptım niye böyle acaba :KK43:

Bende dantel , polyester tarzı ürünlerde kızarır ve kaşınırım.

Alırken içeriğine bakarım genelde.

En kötüsü benim güneş alerjim var misal çok güneşe maruz kalırsam kaşınır kaşınır dururum.

Güneş kremi falanda fayda etmez.

Bu sıcaklarda çok dar giymemek lazım hele ki polyester hava aldırmayan şeyleri

acaba çok dar diye mi dedim sonra kumaşı da meğer hava aldırmayan kumaşmış
Darlığından değil, kumaş sentetik olduğu için alerji yapmış, giymeseydiniz değiştirin onun yerine pamuklu veya müslin bir kıyafet alın derdim, kıyafetlerinizde sentetik kumaşları tercih etmeyin hele yaz mevsiminde kesinlikle tercih etmeyin.

Bende dantel , polyester tarzı ürünlerde kızarır ve kaşınırım.

Alırken içeriğine bakarım genelde.

En kötüsü benim güneş alerjim var misal çok güneşe maruz kalırsam kaşınır kaşınır dururum.

Güneş kremi falanda fayda etmez.

Bu sıcaklarda çok dar giymemek lazım hele ki polyester hava aldırmayan şeyleri
İçeriğine bakmak hiç aklıma gelmemişti ama kaşıntı tam geçmedi soğuk su iyi geliyor zaten takıntılıyım kafaya taktım taktıkça kaşınasım geliyor

Darlığından değil, kumaş sentetik olduğu için alerji yapmış, giymeseydiniz değiştirin onun yerine pamuklu veya müslin bir kıyafet alın derdim, kıyafetlerinizde sentetik kumaşları tercih etmeyin hele yaz mevsiminde kesinlikle tercih etmeyin.
Giydim kullandım hiçte aklıma gelmemişti alerji yapma ihtimali maalesef

Giydim kullandım hiçte aklıma gelmemişti alerji yapma ihtimali maalesef
Alerji yaptığını öğrenmiş oldunuz bu vesileyle, iç çamaşırı kıyafet vs aldığınız hiçbir şeyde sentetik olmasın, bazı insanların sentetik kumaşlara da alerjisi olur, misal ben asla sentetik içerikli çorap giyemem, alerjik bir bünyem yok, bahar alerjisi, küf, mite vb bunlarla alakalı hiç alerji yaşamadım ama iç giyim dahil kullandığım birçok şeyde sentetik kumaş beni mahvediyor kaşıntıdan ölüyorum o yüzden mesela asla ince çorap giyemem, anında kaşınmaya kabarmaya başlıyorum.

Alerji yaptığını öğrenmiş oldunuz bu vesileyle, iç çamaşırı kıyafet vs aldığınız hiçbir şeyde sentetik olmasın, bazı insanların sentetik kumaşlara da alerjisi olur, misal ben asla sentetik içerikli çorap giyemem, alerjik bir bünyem yok, bahar alerjisi, küf, mite vb bunlarla alakalı hiç alerji yaşamadım ama iç giyim dahil kullandığım birçok şeyde sentetik kumaş beni mahvediyor kaşıntıdan ölüyorum o yüzden mesela asla ince çorap giyemem, anında kaşınmaya kabarmaya başlıyorum.
kaşıya kaşıya morarmış canım çok sıkıldı zaten panik biriyim siz düşünün 🙄 kesinlikle öyle öğrenmiş oldum dikkatli olucam, kaldı ki siizn hiç alerjiniz olamamına rağmen böyle oluyormuş size de geçmiş olsun

X