Kumaş israfi:((

dipsiz kuyu

Guru
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2014
2.337
5.037
38
Merhaba arkadaşlar benimki dertmi bilmiyorum ama kendi kendime dikiş öğrenmeye çalışıyorum dergilerden falan kalıp çıkararak bişiler dikmeye çalışıyorum fakat bu arada da bi sürü kumaş ziyan oluyo güzel şeylerde dikiyorum ama hatalı yanlış yaptığım çok şey var o yuzdende bir sürü kumaş çöpe gidiyor pahali kumaşlar almıyorum acemiyim diye ama yinede vicdanen çok rahatsizim acaba musriflik mi yapıyorum ama bi şekilde de öğrenmem lazım birakmakda istemiyorum

Hayatta yapmayı istediğim şeyler arasında dikiş dikmek seneye kursa gidicem inş.

Israf oluyodur arkadaşım ama sen öğrenme aşamasındasın geçecek bu, bak şöyle yap kalan kumaşları sakla ilerde kırkyama kursuna gidersin yatak örtüsü falan yaparsın benim terzim öle yapıyor benim kumaşlar içinde izin aldı benden bende verdim hiç üzülme yeterki üretici ol, benim annen yapıyor çok güzel kırkyama yatak örtülerim var

Artan kumaşları değerlendirme yoluna gidebilirsiniz. Patchwork yastık kılıfı, örtü, dekor amaçlı başka şeyler gibi. Hatta yeni bir ķıyafet bile yapılabilir. Sizin için birkaç örnek buldum, tarzınızı bilmiyorum ama belki başka fikirler uyandırabilir.

Çok güzel etekler evet bu şekilde degerlendirebilirim sanırım teşekkür ederim

Artan kumaşlardan yastık yüzü dikebilirsiniz desenli desenli olur Çarşaf dikebilirsiniz yine internette görmüştüm yaz geliyor bol bol lazım olur.

onları ince ince kesip ip gibi yapıp halı tezgahı gibi bir şeyde örüp tığ ilede olabilir. çaydanlık altlığı paspas yapabilirsin. yada onları küçük kesip yastık doldurabilrisin.

ben de dikiş dikiyorum ve öğrenme aşamasında kumaş ziyanı normal. mümkün olduğunca yeni modelleri denerken daha ucuz kumaşları tercih ediyorum, sonuç iyiyse daha iyi kumaşa geçiyorum. (eskiden terziler deneme için muslin kumaş kullanırmış)
istanbul'da kumaş pazarından çok hesaplı kumaşlar bulduğumdan beri daha rahatım.
beğenmediklerinizle aksesuar yapabilirsiniz, şapka çocuk kıyafetleri dikip hediye edebilirsiniz. hiç bir şey olmazlarsa toz bezi yapın.
yıllardan beri kızımın ve kendimin dış giyim de dahil her şeyimizi kendim dikiyorum, bu yollardan geçmeden öğrenilmiyor.

Artan kumaşlardan patchwork yapabilirsiniz. Vazo, pano abajür tarzı ufak tefek süs eşyalarını kaplayabilirsiniz. Canlı kumaşları Kurdele olarak olarak değerlendirebilirsiniz.

Hiçbirşey yapmasanız bile israf sayılmaz bence. Hem yeni bir zanaat öğreniyorsunuz, hem ustalaştıkça hazır giyime para harcamaktan kurtulursunuz. Hazır giyim sektörüne verdiğimiz paraların çok büyük bir kısmı o kıyafetler için emek harcayanlara gitmiyor malesef.

Ilk zamanlar olur tabii. Benim de zamaninda mahvettigim kumaslar olmustur ama dike dike ogrendim ve artik kiyafetlerimi sirf kendim dikiyorum ve kimse inanmiyor. Bozulan kumaslari kirkyama vs. kullanabilirsiniz.

Pazardan parçası 1-2-3 liraya kumaş alıp dikiyorum. Kötü olursa üzülmüyorum. Ama daha büyük işlere cesaretim yok. Beğenmediğiniz kıyafeti çocuk giysisine çevirip süsleyin. Çok güzel olur.

imkanınız varsa halk eğitim kurslarına katılsanız hem öğrenmenız daha kolay olur böyle bocalamazsınız ne güzel bi uğraş bulmuşsunuz buarada

Son düzenleme:

Atacağın kumaşları atma biriktir bir süre, çeşitli büyüklükte minderler dikip en yakın hayvan barınağına hediye et, çok makbule geçiyor barınaklarda. Biz ablamın atölye artıklarını böyle değerlendiriyoruz, bir iki tane bile olsa çok işlerine yarıyor

Kalan kumaştan kendime toplu ignelerim icin minik yastik yapmistim icini pamukla doldurmustum. eski kutularimi kumaslarla kaplayip hem yeni görüntüsü hemde cicili bi görüntü elde etmistim sende uygulayabilirsin sonra yine artan kumastan kendime minik bir makyaj malzeme cantasi dikmistim vs va daha bir sürü şey cikar

imkanınız varsa halk eğitim kurslarına katılsanız hem öğrenmenız daha kolay olur böyle bocalamazsınız ne güzel bi uğraş bulmuşsunuz buarada
Ben aslında çalışıyorum ama doğum iznine ayrıldım çocuktan vakit kaldıkları uğraşıyorum kursa gitmeyi istiyorum ama bebeğim küçük işe başladıktan sonra kursa gitmeyi düşünüyorum

İnşallah bende sizin gibi herseyimi kendim dikebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…