Kum mu, taş mı, iltihap mı ?

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
Merhaba herkese. Çok su içme alışkanlığı olan bir insan değildim.2006 yazında bir gece şiddetli bir böbrek ağrısıyla uyandım, gece acilen doktora gittik, röntgenler, tahliller vs yaptılar ama kesin sebebini bulamadılar. Serum ve ağrı kesici iğneyle ağrı geçti. Kum dökmüş OLABıLECEĞıM söylendi. Daha sonra 2007 sonbaharında gece yine benzer bir ağrıyla uyandım ve bardak bardak su içince 10 dakika içinde geçti. Ertesi gün doktora gittiğimde yine tahliller, ultrasonla bakmalar bulamadılar. Kum dahi bulamadılar. Ancak idrar tahlil sonuçlarında bol lökosit yazıyordu. Neden ağrıyor peki , ve neden su içince geçiyor dediğimde doktor kaslarla ilgili bir şey olabilecegini söyledi, tatmin edici bir cevap değildi tabii ki. Ben de , herhalde çok ciddi birşey olsa doktor ilk bakışta görürdü diye çok da üstüne uğrayıp başka bir doktora daha gitmedim.Bugünlerde yine aynı böbreğimin ağrıdığını hissediyorum. ıçten gelen hafif hafif yoklayan bi ağrı. Yüksek tansiyonum yok, aksine düşük tansiyonlu bir insanım, idrarda yanma yok, sık idrara çıkma yok,, tersine seyrek çıktığımı üşünüyorum. ıltihap mıdır diye düşününce de onun yüksek tansiyonla ilişkilendirildiğini hatırlayıp bu fikrimden de vazgeçiyorum. Ama 3 seferde de gece ağrıması bir terslik olduğunu da gösteriyor.

ışin içinden çıkamadım yani. :1no2:

Şu an yurtdışında olduğum için doktora da gidemiyorum.Böyle bir durum başına gelen oldu mu, ya da forumdaki doktor arkadaşlar varsa konuyla ilgili bir fikirleri var mı acaba? Biliyorum, tahlil sonuçları görülmeden birşey demek doğru olmaz diyecekler ama tahlil sonuçlarını görmek de doktorlara bir şey dedirtmiyor ki mafoldumben .

Son düzenleme:
slm canım senin yaşadıgın durumu bende yasadım bir gece saat 4 de çok şiddetli karın agrısıyla kalktım
15, 20 dk sürdü kıvranıyorum ama bende ballı sıcak su içmiştim geçmişti o güm dr gitmedim önemsemedim sonra iki üç defa yine tekrar edince dr gittim enfeksiyon mantar çıktı iğne fitil verdiler kullandım geçmişti ve 1 sene sonra tekrar böyle karın agrısı ve böbrek agrısı oldu bu defaki çok kötüydü ateşim de vardı yürüyemez hale gelmiştim dr gittim lökosit iltihap çıktı heemn iğne hap verdiler de zorla geçti bir hafta yatakta yattım kayınvalidem bakmıştı yani canım biranönce tedavini ol iğneni hapını kullan ben geçer diye bekledim ama hata yapmışım daha beter oldum yataklara düştüm önemli bir hastalık yani tedavini mutlaka ol derim...

Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar. 2 kez doktora gidip de hiçbirşey bulunamayınca ben de bir süre bol su içerek ve nazende34'ün dediği otları içerek elimden geldiğince tekrarlamasını önlemesini sağlıcam şimdilik. Bu konuda doktorlara da güvenim kalmadı açıkçası, ya da işinden anlayanı bana denk gelmedi :KK43:( Peki nazende 34, bu otları belirli bir oranda karıştırıp mı içicem, yoksa ayrı ayrı mı?

Çok teşekkür ederim. Tahlil sonuçlarını ayrıntılı yazmam gerekiyor herhalde bana kum-iltihap oranına göre bir bitki karışım oranı söylemelri için değil mi ? Sen de böyle mi yapmıştın ?

Son düzenleyen: Moderatör:
X