• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama küllü açık kumral-sarı elde etmek

allessa

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2013
4
2
6
Ankara
Arkadaşlar yardımınıza ihtiyacım var. Benim doğal saçlarım bildiğimiz koyu kestane. Ama 10 yıldır açık sarı röfle yaptırıyorum saçlarım neredeyse düz sarı oldu. herkes sarının çok yakıştığını söylüyor :17: ben de çok seviyorum. Ancak şöyle bir sorunum var saçlarımın dipleri geldikçe açtırıyorum ancak turuncu gibi oluyor ne kadar kuaföre gittiysem ne kadar diplerinin açık kumral olmasını istiyorum dediysem olmadı :5: ben de son zamanlarda diplerini evde kendim lorealin küllü sarı rengine boyuyorum nasıl olsa kuaför de aynısını yapıyor. ilk boyayınca hafif küllülük oluyor ama bir iki yıkamaya yine turuncuya dönüyor :2: iğrenç yapay bi görüntü.

internette bu konuyla ilgili o kadar çok araştırma yaptım ki saatlerimi bilgisayar başında geçirdim :1: kuaförlerin genel kanısı asya tipi saçta bunun çok zor hatta imkansız olduğu. peki o zaman Çağla Şikele ne demeli. onun orjinal saç rengi de benimki gibi çok koyu ama mükemmel bir şekilde dipten uca küllü sarı saçları var :2: neyse sanırım çok uzattım. sonuçta netteki araştırmalarım sonucunda mavi mix boyanın küllülük verdiğini öğrendim ve netten sipariş verdim. saçım koyu olduğu için de 30'luk (%9) oksidan aldım. bir de küllü sarı boyam var. şimdi bir çılgınlık yapıp kendim bunları karıştırıp boyıycam :18: sorun şu ki hangisinden ne kadar karıştırmam gerektiğini bilmiyorum. forumda bi arkadaş daha önce 5-6 cm demiş mavi mix boya için bu nasıl bir ölçüdür cm ne demek :37:
bu konuda bilgisi olan varsa lütfen bana yardım etsin ne kadar karıştırmalıyım :43:Eki Görüntüle 777579

kimse cevap vermedi :50: ama çok okuyan var. buradan anlaşılıyor ki aynı dertten muzdarip çok arkadaş varmış. neyse ben yaptım şimdi deneyimlerimi paylaşıyım da diğer okuyanlara yardımcı olsun.
öncelikle cm ne demek keşfettim. boyayı sıkarken tüpten çıkan boyanın uzunluğu :52:
1 kutu 9.1 loreal küllü sarı (oksidan hariç) + 1 kutu 30'luk oksidan + 4-5 cm majirel mavi mix boya = sonuç turuncu :43:

yılmak yok gözü kararttım aynı gün:

1 kutu 9.1 loreal küllü sarı (oksidanıyla birlikte) + 15 cm mavi mix boya = sonuç doğal kumral :46:
çok küllü değil ama turuncu da diil

çok mutluyum umarım yıkadıkça akıp turunculaşmaz yine :21:

kimse cevap vermedi :50: ama çok okuyan var. buradan anlaşılıyor ki aynı dertten muzdarip çok arkadaş varmış. neyse ben yaptım şimdi deneyimlerimi paylaşıyım da diğer okuyanlara yardımcı olsun.
öncelikle cm ne demek keşfettim. boyayı sıkarken tüpten çıkan boyanın uzunluğu :52:
1 kutu 9.1 loreal küllü sarı (oksidan hariç) + 1 kutu 30'luk oksidan + 4-5 cm majirel mavi mix boya = sonuç turuncu :43:

yılmak yok gözü kararttım aynı gün:

1 kutu 9.1 loreal küllü sarı (oksidanıyla birlikte) + 15 cm mavi mix boya = sonuç doğal kumral :46:
çok küllü değil ama turuncu da diil

çok mutluyum umarım yıkadıkça akıp turunculaşmaz yine :21:

bende hep ya 8.1 ya da 9.1 kullanıyorum içine de yarım tüp gümüş çeyrak tüp te mavi kullanıyorum güzel oluyo turunculuk olmuyor. Bu defa da kalktım 8.1 in içine sadece mavi koydum o an elimde gümüş yoktu. biraz da fazla koydum ve saçlarım hem yeşerdi hep koyulaştı garip bir renk oldu :D umarım akar akmazsa tekrar boyayacağım :(:

bende hep ya 8.1 ya da 9.1 kullanıyorum içine de yarım tüp gümüş çeyrak tüp te mavi kullanıyorum güzel oluyo turunculuk olmuyor. Bu defa da kalktım 8.1 in içine sadece mavi koydum o an elimde gümüş yoktu. biraz da fazla koydum ve saçlarım hem yeşerdi hep koyulaştı garip bir renk oldu :D umarım akar akmazsa tekrar boyayacağım :(:

o boyaların aynısından ben de aldım banada yardım eder misin?hala o renklere boyuyor musun saçını?​

evet boyuyorum hala vazgeçemiyorum bu renkten kim görse yolda durdurup saç rengimi soruyor :) hngi renkleri aldın ve şu anki saç rengin ne ?

merhaba canım kuaförde boyatmıştım saçımı 1 haftada aktı ve allerji oldum kaşınma kuruluk falan ben de kaliteli boya alıp kendim boyarım dedim taban rengim bakır karamael bal köpüğü gibi birşeydi küllü kumral boyayınca bakırlık az kayboldu ama var yinede böyle koyu sarı bişey saçım $176.jpg bu saçlarımın ilk boyanmış hali bundan baya baya akmış bi saç şu an​

evet boyuyorum hala vazgeçemiyorum bu renkten kim görse yolda durdurup saç rengimi soruyor :) hngi renkleri aldın ve şu anki saç rengin ne ?

loreal majirel 8.1 küllü koyu sarı, lu color P01 küllü cila,majiruoge mavi mix boya ve 9 luk oksidan aldım nettten...ama cesaret edemedim bi türlü oksidanım büyük boy oranları nasıl ayarlayacağım saçım kürek kemiklerimden biraz aşağıda boyu ...acaba diyorum tutam kesip tutamları boyayıp mı baksam renge .sonra tüm saçımı boyasam ...lütfen cesaret ver kuaföre gitmek istemiyorum kalitali boya kullananlarda dünya para alıyor...​

loreal majirel 8.1 küllü koyu sarı, lu color P01 küllü cila,majiruoge mavi mix boya ve 9 luk oksidan aldım nettten...ama cesaret edemedim bi türlü oksidanım büyük boy oranları nasıl ayarlayacağım saçım kürek kemiklerimden biraz aşağıda boyu ...acaba diyorum tutam kesip tutamları boyayıp mı baksam renge .sonra tüm saçımı boyasam ...lütfen cesaret ver kuaföre gitmek istemiyorum kalitali boya kullananlarda dünya para alıyor...​

Ya zaten kuaför istediğini de yapmıyor ki anlayamıyor ben nekdr para döktüm kuaföre ama hiçbizman içime sinmedi istediğim rngi bir türlü tutturamadılar bende netten okumuştum boyann içine gümüş ve mavi kattıklarını kalktım bi cesaret boyadım ve inan kendi boyadığım daha içime sindi sürekli aynı renge boyayınca da renk oturdu daha güzel oldu.. ama sen küllü cila almışsın o nasıl oluyor ki cila benim bildiğim saç rengini parlatmıyor mu yani pek renk vrmz diye düşünüyorum.. senin ki bayağı bi bakır duruyo yani ilk boyamada tutturmam cok zor ama rengi kırılır iki boyama sonunda daha iyi olur renk..

1 tane boya almışsın anladığım kadarıyla saçına yeter diye düşünüyorum ama her yere çok iyi yedirmelisin boyayı.. 8.1 in hepsini koy. gümüş boyadan da 3 te biri kadar koy . mavinin de 4 te birini koy maviyi sakın çok abartma ama çok çok az da koyma. oksidan a gelince de 2 tane 9 luk oksidan kat boyaya iyice karıştır maviyi iyice ez genelde top top kalıyo mavi.. yap bunları saçını biraz koyu yapabilir ama hiç üzülme inan yıkadıkça çok güzel olur

merhaba canım kuaförde boyatmıştım saçımı 1 haftada aktı ve allerji oldum kaşınma kuruluk falan ben de kaliteli boya alıp kendim boyarım dedim taban rengim bakır karamael bal köpüğü gibi birşeydi küllü kumral boyayınca bakırlık az kayboldu ama var yinede böyle koyu sarı bişey saçımEki Görüntüle 1117537 bu saçlarımın ilk boyanmış hali bundan baya baya akmış bi saç şu an​

Birde şunu söyleyeyim şimdi 8.1 almışsın ama daha sonraki boyamalarında 9.1 hatta 10.1 alabilirsin çok sarı olur diye korkuyordum hep ama olmuyo çok tatlı bi kumral oluyor

Teşekkür ederim canım saçım şimdi böyle değil daha mat koyu sarı bakırlık azaldı verdiğin tarifi uygulayacam netten sioariş etmiştim 9 luk terşne 6 göndermişler değişim olmasını bekliyorum tek değil 3 kutu aldım boya 2 kullanıp diğerini dip boya için saklayacam dip bıyayıds mı aynı renklerle karıştırıyorsun ? Ben buğday tenliyim o yüzden çok sarı istemedim 8.1 le başlayıp yakışırsa devam edecem duruma göre açık mı koyu mu karar verecem artık

bende mavi ve gümüş boyaları katıyordum. bi defa mavi boyadan 3 cm filan ekledim saçım çok koyu kahve oldu sinir krizi geçirdim diyebilirim.
Aman dikkat et mavi konusunda nohut tanesi kadar ekle gerçekten de koyulaştırıyor.
Açtığın konuya yazmadım ama hazır burda sormuşken bildiğim kadarıyla cevaplayayım
Oksidanı boyadan fazla koyarsan saçta yine turunculuk olur. Oranlarına dikkat et.

Back