Benim de merak ettiğim bir konudur. Sağlık Ocağı'na sorduğumda eskiden aldıklarını ancak uygulamanın rafa kalktığını söylediler.
Sağlık ocakları alıyor ihtiyacı olanlara veriyorlar.İnternete şöyle bir baktım da doğru düzgün bir bilgi edinemedim. Belki burada yardımcı olabilecek biri çıkar...
Evde bir sürü ilaç birikmiş. Bazılarının tarihi geçmiş, bazılarıysa içinden 1-2 tane kullanılmış ve öylece duruyor. Kısa vadede kullanılmayacak gibi.
Şimdi 2 sorum var.
1. Tarihi geçen ilaçlar nasıl bir yol izlenerek elden çıkartılmalı? Malum, çöpe atmaya gönlüm elvermiyor. Hem sokakta çöpleri karıştırabilen hayvanlar, hem de doğaya karışabilecek kimyasallardan dolayı. E ne yapacağız?
2. Tarihi geçmemiş ve hatta olduğu gibi duran ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılabilir? Sağlık ocakları veya eczaneler alıyor diye duymuştum, ne derece doğru?
Bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın... Teşekkürler şimdiden...
Eczane almıyor. .
Sağlık ocağı alıyor. .
Sağlık ocakları alıyor ihtiyacı olanlara veriyorlar.
Ben eczaneye vermiştim kullanilmamis bazı ilaçları.. ihtiyaç sahibi gelince veririm demişti..
Bizim aile hekimimiz anneme lazım olacak iğneleri veriyordu.İlaçları en son Suriyelilere göndermişler.
Sağlık ocağına verin.. Kimyasal atıklar doğaya zarar verir.. Özel imha yöntemleri var..
Hepsini sağlık ocağına verin tarihi geçmiş olanları onlar imha ederler sağlık ocaklarına düzenli olarak tıbbi atık ekipleri gelir. diğerleri de ihtiyaç sahiplerine gider.
Belediyelerin ilac toplama noktalari var onlari ogrenip goturebilirsiniz.Tarihi gecmis ilaclarida hastanelerin kimyasal atik noktalarina atabilirsiniz.
Belediyelerin ilac toplama noktalari var onlari ogrenip goturebilirsiniz.Tarihi gecmis ilaclarida hastanelerin kimyasal atik noktalarina atabilirsiniz.
Kizilay falan almiyormu acaba hala kullanilabilen ilaclari ?İnternete şöyle bir baktım da doğru düzgün bir bilgi edinemedim. Belki burada yardımcı olabilecek biri çıkar...
Evde bir sürü ilaç birikmiş. Bazılarının tarihi geçmiş, bazılarıysa içinden 1-2 tane kullanılmış ve öylece duruyor. Kısa vadede kullanılmayacak gibi.
Şimdi 2 sorum var.
1. Tarihi geçen ilaçlar nasıl bir yol izlenerek elden çıkartılmalı? Malum, çöpe atmaya gönlüm elvermiyor. Hem sokakta çöpleri karıştırabilen hayvanlar, hem de doğaya karışabilecek kimyasallardan dolayı. E ne yapacağız?
2. Tarihi geçmemiş ve hatta olduğu gibi duran ilaçlar, ihtiyaç sahiplerine nasıl ulaştırılabilir? Sağlık ocakları veya eczaneler alıyor diye duymuştum, ne derece doğru?
Bilgisi olan varsa lütfen aydınlatsın... Teşekkürler şimdiden...
Kizilay falan almiyormu acaba hala kullanilabilen ilaclari ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?