Kulbem yanyor

reyyan6380

4.sınıf olduuukkk :)
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
1
Puanlar
158
Yer
Gaziantep
--------------------------------------------------------------------------------

Bir okyanusun ortasında yol alan bir gemi kaza geçirerek battı.Gemiden tek bir kişi sağ kurtuldu.Dalgalar bu adamı küçük ıssız bir adaya kadar sürükledi.Adam ilk günler kendisini kurtarması için Allah'a yakardı ve yardım bulurum ümidiye ufka baktı.Ama ne gelen oldu nede giden.
Daha sonra rüzgardan, yağmurdan ve zararlı hayvanlardan korunmak için Ağaç dallarından ve yapraklarından bir kulube yaptı.Sahilde bulduğu,gemiden arta kalan konserve,pusula vb.gibi eşyaları bu kulubeye koydu.Günler hep aynı şekilde geçiyordu.Balık avlıyor,pişirip yiyor ve ufku gözlüyor,kendisini kurtarması için Allah'a dua ediyordu.
Birgün tatlı su getirmek için yürüyüşe çıkmıştı,geri döndüğünde kulubesinin alevler içinde yandığını gördü.Duman dans ede ede göğe yükseliyordu.Başına gelebilecek en kötü şeydi bu.Keder ve öfke içinde dona kaldı.Şimdi bu ıssız adada,başını sokabilecek bir kulübesi bile kalmamıştı.
'Allah'ım bunu bana nasıl yapabildin?'diye feryat etti.Ogeceyi keder ve üzüntü içinde geçirdi.O kadar dua ettiği halde Allah'a,bu olayı başına getirmesinden dolayı sitemler etti.
Ertesi sabah erken saatlerde,adaya yaklaşmakta olan bir geminin düdük sesiyle uyandı.Onu kurtarmaya geliyorlardı!
'Benim burda olduğumu nasıl anladınız?'diye sordu bitkin adam kendisini kurtaranlara.
Cevap onu hem şaşırttı,hemde utandırdı:
''Dumanla verdiğiniz işareti gördük!''

Alıntı

evet her şerde bir hayır vardır ama biz insanoğlu çok çabuk celallenip ,fevri hareket edebiliyoruz

ne zaman üzülsem kötü bişey olsa hep öyle derim her şerde bir hayır vardır..güzel paylaşımopuyorumnanaktan

Back