Kulaklarini temizletip benim gibi psikolojisi bozulan varmi?

melikelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
317
72
98
Ben 1 ay once kulaklarımı temizlettim. Önce sol kulağım çınlıyordu doktor kirdendir dedi temizledi. Bende netten kulak cinlamasinin kalıcı olduğunu öğrendim. Bütün gün kendimi dinledim resmen depresyona girdim. Şimdi kendimi dinlediginde ve sessizlik oldugunda sanki beynim de ve kulaklarımdaki kan akışı sesini bile duyuyorum her kulağını temizleten böylemi oluyor ilk defa temizlettim ben bütün psikolojim alt üst oldu nerde bi ses duysam kulaklarimdan geliyor sanıyorum bu durum ne kadar sürüyor çok bunaldım artık

ben sık temizletirim 6 ayda falan iki gün bendede öyle olur geçer gezmee dra git için raht eder

Benim de olur temizlendigin de.temizken bi acaip sesler tikanir gibi olur felan.pisken gayet daha iyiyim:)

E Ben yalnizca bir kere temizlettim boyle bi sey yasamadim

İnternetten teşhis koymayın internet moral bozuyor maalesef kulakla ilgili problemler vertigodan da olabiliyor inşallah geçer sizin

Benim de hiç bitmeyen kulak çınlamam var, yıllardır..! Özellikle soğuk algınlığında, daha da azıyor.
Hangi doktora gitsem, bana "kulak zarı delik" deniyor ve damla veriyorlar. O kadar..

Tinnitus bende de var.

Ve farklı nedenlerden kaynaklanabiliyor, stres, sinüzit, kulak problemleri, vertigo vs.

Farklı KBB uzmanlarıyla görüştüm (hatta yeni bir tanesiyle daha dün görüştüm) hiçbirisi çınlama için kulak temizlemeyi teklif etmedi bana. Bu yüzden yıkatmadım, yıkatma ile ilgili yorum yapamayacağım haliyle ama kendinizi dinlememeyi tavsiye ederim.

Youtube üzerinden "white noise" "tinnitus masking" gibi anahtar kelimelerle arama yapıp size en iyi gelen maskeleme sesini bulabilirsiniz.

Çınlamanın türü, şiddeti son derece bireysel olduğu için deneyerek sizin için en iyisini bulabilirsiniz.

Bulduğunuzda öpün sarılın o videoya, gerçekten rahatlatıyor.

Gün içinde hayatın doğal akışındaki sesler sizi çınlamadan koruyor fakat gece ortam sessizleştiğinde beyninizi dolduruyor gibi hissediyor olabilirsiniz.

Yok sayın, dinlemeyin.

Ben gece genelde yağmur sesiyle uyuyorum, gök gürültülü bir fırtına kaydı buldum, mis gibi uyuyorum.

Bazen gerçekten sinir bozucu olabiliyor kabul ediyorum ama beterin beteri var derler, daha tehlikeli bir şeyim olacağına çınlamam olsun, ben razıyım şahsen.

Geçmiş olsun.

Genellikle çınlama yalnız sessiz bir ortamdayken oluşuyorsa bu ortamlarda durmamaya özen gösterin hafif bir müzikle bu durumu atlatabilirsiniz. Kulak temizletmek kötü bir durum değil ama kulağınız temizlendikten sonra çınlamanın arttığını düşünüyorsanız mutlaka kbb hekimine başvurun. Ayrıca kaç saniye çınladığını mutlaka sayın ve çınlama tiz tonda mı yoksa pes tonlarda mı buna dikkat edin. Grip olmamaya soğukta kalmamaya dikkat edin :)

Benim annemin her kulak temizlenmesinde psikolojisi alt üst oluyo.zaten panik atak.ama şimdi sordum zamanla düzeliyo dşyo.alışıyomuşsun.

Benim annemin her kulak temizlenmesinde psikolojisi alt üst oluyo.zaten panik atak.ama şimdi sordum zamanla düzeliyo dşyo.alışıyomuşsun.
Benim kulaklarım kiri kendiliğinden atamiyormus doktora gittiğimde sol kulağım kirden kapanmış demişti. Çok teşekkür ederim size benimde psikolojim alt üst oldu 1 aydır ne yerdeyim ne gökte rica etsem annenize sorabilirmisiniz ne kadar süre sonra geçiyor bu durum

rahatsızlığınız geçti mi şimdi nasılsınız ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…