• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kulak temizligi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

mmelisa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2010
35
0
36
Diğer
Arkadaslar iki gun once oglusum uyurken birden bire aci icinde aglamaya basladi.
ama nasil aglama sanki atesler icine atmisiz sakinlesmiyodu
gece yarisinda hastaneye goturduk..
nobetci doktor bakti kulaklari dedi ve damla verdi..

acikcasi damlayi kunlanmaktan korkuyodum cunku benim doktorum 6 ay'dan once kulak icin damla pek onerilmiyor demisti. o gece birer damla attim sabah olmasini bekledim ve hemen bizim doktora goturdum.
o bize kulakciya yonlendirdi kulaklarini mikroskopla bakmasi ve temizlemesi icin .kulak enfeksyondan supheleniyodu
bizde gittik kulaklarini bir pompayla ve sivi ile (su veya baska birsey mi neydi bilmiyorum) temizleti.. bakti cok sukur enfeksyon degilmis..
tekrar bizim doktora dondugumuzde kulak kirliliginden agri ve kasinti olmus dedi doktor..
cunku kulaklari temizlendikten sonra oglusum sakinlesti.. oysa ben kulaklarini temizlemeye calisiyorum ama kir icindeymis :1no2:

sorum su arkadaslar

3.5 aylik bebek icin kulak temizligi ozel sivi ve pompayla onerilir mi, bir tehlikesi olur mu ?
birde icindeki kir bebege o kadar aci verebilir mi ?
=

merhaba geçmiş olsun... 3,5 aylık bebeğin kulağı nasıl kir dolu olur anlamadım:( benim 12.ayına giren bi kızım var ve bugüne kadar hep kulaklarına bakılıdı hastalandığında doktorlar zaten mutlaka kulaklarına bakıyorlar ve hiç birşey çıkmadı. Ve kaldı ki ben hiç temizlemem kulağını... Acaba yanlış mı yapıyorum??? Soruya soru sordum bende ama kusura bakmayın...

kızlar kızım 11 aylık ben hep dalinin bebek için kulak temizleme çubuklarını kullanıyorum.. yaklasık 4.aydan beri.. zaten bebek cubukları yapısı gereği kulagın içine girmiyor.. sorun yaşamadık şimdiye kadar doktorumuz da bir sorun olmadıgını söyledi..

sorma pollyannaa.. bu oglusumda ikinci kulak sorunu ve bu yuzden 5 doktor degitirdim..
ben Kosova'da yasiyorum.. burda doktorlar sadece parani almak icin var..
sagligini hic onemsemezler onun icin bebegim icin 5 doktor degistirdim..
ilk kulak sorun 1.5 ayliken oldu, doktora gourdugumde ben kulaklarinda supheleniyorum dememe ragmen kulaklarina hic bakmadi..
birde gulerek bebeklerde kulak mi olur diyede espiri yapiyodu kendince..:oklava:

ama bir yakinim tafsiyesi uzerine yeni doktora goturdum kendisi 30 yillik bebek dokoru sanirim artik doktorumuzu bulduk.. Cunku kontroleri iyi yapiyor ve ne dediyse o cikiyor..

kulak temizleme konusuna gelince ben sadece islak mendile yavasca kulagini ovuyorum sadece.. ama doktora sordum bazi bebeklerde kulagi akar bazilarinda akmaz.. Kulagi akmayan bebeklerde ise kir icinde kalir ve kalinlasabilir benim oglusumda oldugu gibi..

canım yaaa kıyamam sana ve bebişine... İnşallah bundan sonra bi sorun yaşamazsın. Kulak çok çok önemli. vücudumuzun dengesi. burda hastalığı ne olursa olsun kulaklarına mutlaka bakarlar. Bebişine sağlıklı bi ömür diliyorum.Allah başka acılarını göstermesin.

peki son gittiğin doktor ne önerdi..

Back