kulak kıvrılması

kardelennnn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2007
676
7
ya kızlar sizin bebişlerdede oluyormu...
oğlumun yatarken kulağı ikiye katlanıyo
şimdi etrafımdakiler hemen önlemini al yoksa kepçe kulak olurmuş oğluşum gamyoncuiremsu
eşim bile kızıyo artık bandana takalım diyo kaydirigubbakcemile
bide alıştığı için kulak hemn katlanıyo yumuşacık nede olsa
sizlerdede böle olan var mı ve ne yaptınız...
6 aya kadar yaptın yaptın diyolar bi daha hiç bi şekilde hiçbirşey fayda etmez diyolar aslında kulakları küçücük yavrumun :asigim:hadi kız olsa hep takarım bi tuhaf duruyo bant takınca kıyamam ben onaaaa:asigim:

annem anlatıyor
ablamın oluyormuş doktora sormuş
geçici bir durum merak etmeyin
demiş kendi kendine düzelir
demiş
şuan ablam 24 yasında ve gayet minnacık kulakları var
kepçe olup olmıcanı bilmiyorum yanlız anneme
doktor anne karnında bu kulağın üstünde yattıgından boyle olmuş demiş

elifcim bizde de oluyordu cnm
ama artık kalmadı
1 aya kadar geçer seninde
şimdilik bir kepçelik belirtisi yok valla
ben gecede kaç kere kalkıp kulağını düzeltiyordum:KK70:

bebeğim yok, ama duyduğum kadarıyla bazı anneler saç bandı takıyorlar kepçe kulak olmasın diye.
dışarı çıkarken takmayın ama evde iken,özellikle uyuturken saç bandı takabilirsiniz.

Benim arkadaşımın çocuğunda oldu.Sürekli bi tarafa doğru yatıyodu ve kulağı kıvrılıyordu.Şimdi o kulağı diğerinden bariz bi şekilde açık ve kepçe gibi duruyo.Bence sen önlemini al.

ya bebım oglusumunda cok kıvrılıyo sureklı duzeltmeye calısıyorum ınsallah kepce olmazlar :Saruboceq::a015:

Benim arkadaşımın çocuğunda oldu.Sürekli bi tarafa doğru yatıyodu ve kulağı kıvrılıyordu.Şimdi o kulağı diğerinden bariz bi şekilde açık ve kepçe gibi duruyo.Bence sen önlemini al.

Aynen benim kızımında öyle.. yeni doğduğunda başında şapka istemiyordu saç bandı taktığımda da bıngıldağını sıkıyor gibi. zaten başını sağa sola oynatmaktan saç bantı durmuyordu kafasında.. küçük bi parça koli bantı ile kulağını yapıştıranlar varmış ama ben kıyamadım kızıma :sm_confused:

benim kızımında oluyodu doğduğunda yapışıktı ne güzel şimdi okadar dikkat etmeme rağmenn birazcık dışarı ama çok az birde zaten bi kulak diğerinden farklı olurmuş

Benim çocuğum yok ama bunu bizzat annem ben de yaşamış.Sinir oluyormuş hep kıvrılıyormuş kulaklarım,tülbentle sıkıca bağlıyormuş her seferinde ama açınca yine kıvrıkmış..Sonra düzelmiş ve ben kepçe de değilim,normal boyutlarda kulaklara sahibim.Ama için rahat etmiyecekse doktora kontrole gittiğinde sormayı ihmal etme canım...Güle güle büyüsün,hayırlı evlat olsun inşallah..

offff bizde ailecek o kulaklara takmış durumdayız herkes seferber olmuş kulak kıvrılmasın aman dikkat edelim derken geöiyor zamanımız :teytey::roflol:

ilginiz için saolun kızlar...
herhalde bi bandana alıp takıcam sonra eşimden çekicem alıpta takmadın çocuğun kulağını kepçe yaptın der durur..
büyüyüncede suçu bana atar valla :))
ama dedğiniz gibi zaten çok sağa sola çeviriyo kendini dönmeye çalışıyo sonra boynuna geliverir korkuyorum birazda özellikle geceleri....

canım benimde yeğeniminde bir kulağı kıvrılılırdı saç bandıda taktığımız zaman dönüp dururken boynuna kadar iniyordu korkumuzdan onuda takmadık şimdi 5 aylık bi kulağı kepçe geçermi bilmem

Son düzenleme:
takmayın kafaya zamanla kulaklar sertlesince normal haline dönüyor
benim kızın arkadan bakınca kanatlanmıs ucacak ğibiydi kulakları simdi cok ğüzel
ve hafif kepce olsun kepce kulaklı cocuklar zeki ve akıllı oluyor bebeklerinize eziyet etmeyin bandana yapıstırma ğibi ya örtülmeyecek kusurları olsa allaha sükretmek lazım sıhatli sağlıklı cocuk verdiği icin

ben bebekken bilmem ama küçükken hep kulağımı kıvırıp da yatardım öylr rahat ederdim ve şu an hafif kepçe kulaklarım

dodugundan berı hep dıkkat ettım uykudan uyandırıyodum valla suanda 6 aylık normal bu konuda hassasım benım kulaklarım acık bıraz bıyerde okumustum 4 yasına kadar kulak seklını alırmıs

cnm benim teyzem küçükken kulağını hep kvırıp yatarmış annannem düzeltirmiş o gene yaparmış şuan bir kulağı kepçe bence düzelt her yatırışında kulağında ne olur nolmaz...

valla genetikmi bilmiyorum eşimin akrabalarının bebekleri hep kulağı katlanık yatıyolardı annelerde hiç dikkat etmiyodu ve gerçektende hepsinin kulağı kepçe ama dediğim gibi genetik olabilir

benim arkadaşımın da bi kulağı kıvrık.bebekken hep öyle yatarmış.şimdiden önlemini almalısın bence.evdeyken saç bandını kullanabilirsin.

X