Kulak kiri sağır edebilir!

daylight

Suna Keskin
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2008
2.455
45
Kulak içindeki bezlerin salgıladığı kulak kirinin fazlası işitme kaybını tetikleyebiliyor.

Kulağınızın içindeki bezler, kulak kiri denilen yağlı balmumu gibi bir madde üretiyor. bu kir kulağınızı toza, mikroplara ve diğer yabancı maddelere karşı korumaya yardım ediyor, ancak çok fazla kulak kiri işitme kaybını tetikleyebiliyor.

HealthDay News'te yer alana haberde, Amerikan Ulusal Tıp Kütüphanesi, kulakta biriken kirin neden olduğu belirtileri şöyle açıklıyor:

Kulakta ağrı,

Zaman zaman kötüleşen işitme kaybı,

Kulakta çınlama,

Kulakta basınç ve doluluk hissi,

Kulakta tıkanıklık hissi,

Bu belirtilerin görülmesi halinde doktora gidilmesi belirtiliyor.

Tedavi önemliyasakkelime

Kulak kirinden kaynaklanan tıkanıklığın tedavi edilmesinin genelde kolay olduğu ve tıkanıklık ortadan kaldırılınca tam duymanın genellikle eski haline döndüğü kaydediliyor.

benim eşimin geçen yıl kulağı tıkandı.yıkattırdı açıldı ama şimdi tekrar duymuyo sanırım yine tıkandı

Merhaba arkadaşlar halk dilinde adlandırdığımız kulak kiri yani tıpta buşon olarak adlandırdığımız bu madde kulak zarına yapışmasından dolayı kulak zarına zarar vermektedir ve duymamızı engeller bazı hastalarımız bu olayda kulaklarını yıkatarak tercih ederler aslında alıştırmak doğru değil çünkü sürekli bunu tekrarlamak gerekmektedir Normalde kulak kendini kendini temizler en güzeli yapmamız gereken banyodan sonra steril bir kulak çubuğuyla düzenli temizlemek ve ıslak bırakmamak lazım hava şartlarından dolayı ıslak kalan kulak içine toz vs.gibi bazı maddeler yapışmakta ve buda sorun açmaktadır çınlama tıkanıklık uğultu gibi sorunlar çıkar bir KKB uzmanına başvurmakta fayda var tedavisi vardır.

sadece yıkatma değil sanırım.benim büyük kızın sürekli kulakları tıkanır.doktoru bil gibi bi aletle kulaktaki pislikleri çıkarıyo yıkamadan.bi de böyle bi yöntem var

X