• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kulak deldirmek

t.dogru

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
48
0
86
Ankara
arkadaşlar bebişerinizin kulaklarını ne zaman deldirdiniz bunun bir yaşı varmı acaba?:ecrin_bebek:

benım kızım 8 aylık ama ben deldırmeyı dusunmuyorum buyuyunce kendı ne zaman ısterse o zaman deldırsın hem zor olur bebıs ıcın

ilk kızımın kulağını 9 aylıkken deldirtmiştik. çok zor olmadı. azıcık mırıldandı sustu. büyüdükçe deldirmek daha zor olacaktır. ikinci kızım henüz 3 aylık. onunkinide 9 yada 10. ayında falan deldiririz diye düşünüyorum ;)

kızım şuan da 6 aylık ben 4 aylıktı deldirdimmm..doktorumuza sormamıştımmm gittim eczaneye uyuşturucu krem sürdü kulak memesine bekledik tbanca ile çat etti bizim ki viyakldı :))) sonra diğer kulağa taktı küpeyiii bağırdı hemen arkaya geçtim mememi ağzın dyadım o oldu hiççç ağlamdııı maaşallah zaten bir aanlık...öyle yakıştı ki ne krem ne bişey hiç bişey sürmedim 3 gün sadece su değdirmedimmm öyle dedi kdın o kadr...15 gün sonra da ltın küpe tktımmm çok şekey oldu :)))bir anlık bişey büyüdüğün de görümcemin kızı 2 yaşındaydı mesela çekti kulağındn koprdı durmuyor eliii ama benim kızım anlamadı bile hiççç elleme sorunu olmayack...

ay yazık yaa tabi ki herkesin kendi tercihi ama belki onlar küpe takmak istemeyecekler ilerde mesela benim kulaklarım delik ve ben asla küpe kullanmam ve o delikler benim sinirime dokunuyor bence anneler bunu da düşünsün bebeklerinin kulaklarını deldirmeden önce

bende henüz deldirmedim. bu konuda kararsızım. gerçi bizimki uyku geldiğinde emerken hep kulaklarıyla oynuyor. aslında deldirmemek bu etapta daha iyi.

mutlaka kızlar genellikle küpe takmayı severler özellikle genç kızlık döneminde.

ama küçük bir çocuk gözünden olayın nasıl gözüktüğünü size şöyle aktarayım.

eşimin muayenehanesinde çocuk hastalardan birisi beni gördü ve kulağıma yaklaşıp sen evlimisin dedi bende evet dedim. nerden anladın (parmağımda filan yüzük yok tabi.) kulağında küpe varya ondan dedi. bende evlenince küpe takıcam dedi. yani büyüyünce yapılması gereken bir işmiş gibi anlamış.

şöyle bir olay da var tabiki eşimin kuzeni küpeyi çok seviyorum ama kulak deldirme fobim var deldiremiyorum diyor.

karar sizin.

bende trde 8 aylikti deldirdim kizin kulagi yara oldu almanyaya geldim dr götürdüm
dr kizdi bana burda aciyo diyebildigi zaman deliyolarmis derdini anlatmasi gerekiyomus
delmiyolar benim kizim istiyo ama 3 yas olsun deldirecem bir kac ay sonra

ben dogumumu ispanyada yaptim burda boyle kiz cocuklarinin kulaklarini ilk gunlerde deliyolar ..kupesi kucuk bi inci arkadan vidali cikarmasi imkansiz..benim ozel tercihim degildi ama doktor soyleyince hayir demedim cokta seker oldu..ayrica cani hic acimadi aglamadi bile

ben kulagımı üniversiteye giderken kendim istediğim zaman deldirdim...kızımda kendi nezaman isterse deldirsin...şimdi kıyamam daha kucucuk...bide ben çocukta kupeyi sevmiyorum...

Back