Bebek Beslenmesi kulak deldirme

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

MorAnka

Nirvana
Pro Üye
24 Aralık 2007
9.181
28.864
1.073
Diğer
10 aylık kızım var
eşim geçende biz kızımızın kulaklarını nezaman deldircez ona künyesine uygun küpe yaptırmak istiyorum dedi
ben biraz erken olduğunu düşünüyorum çünkü kızım kulaklarıyla oynamı çok seviyor kulağında küpeyi çeker oynarken koparır ve yutar gibi korkunç şeyler geliyor gözümün önüne kafamçokkarıştı
benim bile sürekli küpelerimi çekiştirip duruyor kendi kulağında olunca daha çok oynamazmı?
2 yaşından önce deldirmek istemiyorum açıkcası
ama biryandanda tabii süslü kızıma küpe çok yakışır diye düşünüyorum :asigim:
bana fikir verirmisiniz a.s.

merhaba canım benimde 6 aylık kızım var bende deldirmeyi düşünüyordum kulaklarını ama şimdi senin yzdıklarını düşündümde haklısın aslında ama küçükken deldirmedaha kolay oluyomuş diye biliyorum.napcaz ki?

benim kulaklarımı annem 2 yaşındamken deldirmiş
ilkini deldirince çok ağlamışım kaçmaya kalkmışım felan
ikinci kulağımı çok zor delmişler yani
bilemiyorum bende
bunudamı dr.a sorsamki? en sonunda bizi artık muayene ye kabul etmicek :roflol:

benim kızım 5 gün sonra 1 yaşına giriyor ben deldirmedim. deldirmiycemde. ne malum küpe sevecegi. benim kulagım delik annemler deldirtmiş küçükken ama hiç küpe takmadım sevmiyorumda. hatta annem zorlardı aglardım yy kanunmu var takmıcam diye. hele altın namına hiç takı sevmiyorum evlilik yüzügüm bile beyaz altın. lafın kısası eger kendi isterse ileride deldirir. tutsa küpesi kazagına takılsa ne yardım isteyebilir ne derdini anlatabilir. sorunun ne oldugunu anlayana kadar i,ş işten geçer. canını yakmak mantıksız bence

Benim de 1 yaşında kızım var ve ben de kulağını deldirmeyi düşünmüştüm , çevremizden küçükken acımaz deldirin dediler hep.Ben doktorumuza danıştım.
O, kulağıyla oynayıp küpeyi çekiştirip kulağını yırtabilir ya da küpeyi çıkarıp yutabilir, 2-3 yaşından önce önermem dedi.
Bana mantıklı geldi bekleyeceğim kızımı süslemek için.

Bebeklerde küpe sevmediğimden bende deldirmedim. Kızım 2 yaşında.
ılerde kendi isterse deldirir.

ne zamandır düşünüyordum, aslında 2-3 yaşından önce deldirmemek mantıklı.benim bebeğim 2,5 aylk . annem benim kulağımı 4 aylıkken deldirmiş :) ama ben kıyamayacağım :)

küpe takmak için çok küçük değiller mi? ya küpeyi çekiştirip kulaklarına zarar verirlerse? anneleri olarak en iyisini siz bilirsiniz ama benim bebeğim kız olsa deldirmezdim. zaten kız bebekler için çok şirin aksesuarlar var üstelik tehlikesizler... nacizane düşüncem...

kızlar yazıyıları okudum ve hepiniz nerdeyse hepiniz canı yanacagını düşünüyorsunuz.ama bizlerde deldirdik kulaklarımız ama hiç acıtmayan can yakmayan birşey oldugun biliyoruz.iki kız annesi olarak.ilk kızımı 8 aylıktı kulakların deldirdigimde..neden...bübüyünce korkusundan müdahale edecegini ve ters bişeyler olabilir deldireceksemde bunu anlamadıgı fazla direnmedgi zaman yaptırmalıyım diye düşündüm.doktora gittim ve ona sordum tam zamanı dedi.ha şunuda söylelelim.yaz mevsimiydi.kışın deldirmeyi tavsiye etmiyorlar.kızım kucagıma aldım sprey sıktılır o ara oyuncagıyla oynuyordu.bir kulagını pıt deldiler.dldikten sonra korkusundan agladı.sonra kucagıma aldım öptüm.oyuhcagıyla oynadım.sora tekrar oturduk.yine sprey yine bir pıt ile deldiler.bu sefer hiç aglamadı bile.kucagımıza aldık evimize gittikbyani o kadar kolay oldu.hiç yara olmadı.nede ters birşey.o kendini bilene kadar delikler artık tamamiyle kapanmamak üzere düzeliyo.şimdi 3,5 yaşında ve küpe takmak çok hoşuna gidiyo..şimdi 1.aylık bir kızım var sanırım onuda öyle yapacagım.
bence deldinmek istiyorsanız aklı erkeden deldirin.degilse korkularından deldirmek istemeyebilirler.hha bazıları deyecek şartmı sanki deldirmeyelim diye.tamam oda sizin fikriniz....ama deldirmeden önce doktora bi danişin biz onay aldıktan sonra deldirdik.bide benim kız 8.aylıktı ama görünüş olarak bir yaşında duruyordudoktar gelişimi çok iyi bişey olmaz demişti....sevgiler....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…