Kuflenmis Camasir

sese

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2008
246
21
643
arkadaslar merhaba
Ben evde yokken esim nevresim takimlarini makinaya atmis kapagini kapatmis Ben donunce calistirmak uzere . Ama Benim esim cok terler sirilsiklam oluyor yastigi falan bi 12 gun kadar Boyle beklmemis makinanin icinde . Simdi Ben geldim eve tabi makinanin kapagini acip soyle bir Baktim vaziyete . Kuf tutmus Islak koyunca . Anneme sordum yuksek isida yika dedi bana. Su an makina calisiyor ama dogrusu yikamak mi bilmiyorum.. Bu Konuda bilgisi olan varsa yardimci olur musunuz?
Bir de camasirlari cikarinca mecbur evin icine camasirliga asiyorum balconum da yok, ev cok kucuk zaten ..
Fazlasiyla takintili oldugum icin bilemedim ne yapsam , hastalik kapmayiz degil mi??
Klavyem problemli biraz yazim hatalari icin ozur dilerim

çamaşır küfünden hastalık olmaz arkadaşım.. doğru yapıyorsun yüksek ısıda yıka yeterli.. çamaşırlığı koyduğun odanın penceresini de açık tut iyice havalansın astığında..
baktın geçmemiş ya da sen çok rahatsız oldun at gitsin dert etmeye değmez..

Ay canım benim.
Benim adamda yemişti benzer bi naneyi, öyle bir atmış ki yastık kılıfını çamaşır sepetine , astarın altında kaybolmuş aylarca orda kalmış simsiyah küf olmuş.
90 derece yıkadım ağzı yüzü kaydı eminim ne bir mikrop ne başka bir şey kalmıştır lakin o siyah küf lekeleri çıkmadı attım gitti.
Yani yıkadığında o küf temizlenecek ama büyük ihtimalle lekesi kalacak. Lekenin nasıl çıkacağını bilen varsa bende takipteyim aydınlanayım :)

bende de olmuştu çözümünü bilen varsa allah rızası için paylaşsın.

Bizde çamaşır işleri eşimde. Eve gelince ona sorayım bi :KK70:
çamaşır küfünden hastalık olmaz arkadaşım.. doğru yapıyorsun yüksek ısıda yıka yeterli.. çamaşırlığı koyduğun odanın penceresini de açık tut iyice havalansın astığında..

Tesekkur ederim cevaplar icin
Internette kuf solunum yoluyla Solunum problemlerine yol acar diyordu da

Hijyenik ama lekeli bi çamaşırın olur..

Ay canım benim.
Benim adamda yemişti benzer bi naneyi, öyle bir atmış ki yastık kılıfını çamaşır sepetine , astarın altında kaybolmuş aylarca orda kalmış simsiyah küf olmuş.
90 derece yıkadım ağzı yüzü kaydı eminim ne bir mikrop ne başka bir şey kalmıştır lakin o siyah küf lekeleri çıkmadı attım gitti.
Yani yıkadığında o küf temizlenecek ama büyük ihtimalle lekesi kalacak. Lekenin nasıl çıkacağını bilen varsa bende takipteyim aydınlanayım :)

Leke kalsin sorun yok yeter ki Daha ciddi seylere yol acmasin derdim
Zaten bu adamlari evde yalniz birakmaya gelmiyor ki
Tatil de bile donunce evi nasil bulacagim diye huzursuz oluyorum
Bu arada internette lekeler nasil. Cikar yaziyordu
Google yazinca cikiyor

sirke çok iyi temizleyicidir. elma sirkesi dökün bir leğende bekletin.
sonra yıkayın şayet çıkmazsa yapacak bişey yok. geçen gün başka sosyal bir grupta sorulmuştu. geçmiyor ama yıkandıkça hafifliyor demişti bayanlar..

Cevaplar icin tesekkurler arkadaslar lekesini cok dert etmuyorum dA Ben hastalik derecesinde takntiliyim
Camasir suyunu bile Zor kullaniyorum acaba ellerimi iyi arindirdim mı dıye :KK43:

Eger makinaya atmadan önce citileseydin elinde bekki cikardi. Onu da şöyle biliyorum benim kizim daha yeni ek gidaya başladı onluklerini kirli sepetine atıyorum vi kac tanesi en akrta 4 5 gun kalinca kuf gibi olmuş direk yıkadim siyah-yesil Noktalar var bir sürü. Ama artık ince elimde yıkayıp oyle makinaya atıyorum tertemiz oluyor

En kötü ihtimalle leke kalır. O şekilde kullanırım diyorsan sorun olmaz. Yüksek ısı da yıka. Kuruyunca bir de ütülersin olur biter.

Ben nevresimlerimi 90º'den az yıkamıyorum zaten, bol bol deterjan koy, at makineye. Geçer diye düşünüyorum.

Arkadaslar simdi çıkardım makınadan çok fazla leke goremedım ben 2-3 tane vardı o da alt çarşafında ve yastıkta..dediğim gibi leke olması çok muhım değil aslında yenısı alınır ne de olsa ben sadece küf ınsan saglıgına zararlı dıye telaşlandım
Muhtemelen ben de kullanmıcam bu nevresimi esim zaten hiç sevmedi saten diye :110:
Tekrar teşekkür ederım vakit ayırıp cevap verdiniz icin:KK54:

Arkadaslar simdi çıkardım makınadan çok fazla leke goremedım ben 2-3 tane vardı o da alt çarşafında ve yastıkta..dediğim gibi leke olması çok muhım değil aslında yenısı alınır ne de olsa ben sadece küf ınsan saglıgına zararlı dıye telaşlandım
Muhtemelen ben de kullanmıcam bu nevresimi esim zaten hiç sevmedi saten diye :110:
Tekrar teşekkür ederım vakit ayırıp cevap verdiniz icin:KK54:

Benim çeyizlik satenleri ben de kullanamadım. :KK45: İçinde kaydık durduk. En iyisi patiska :KK53:

Kırk yıllık biyoloğum bu küfü ilk kez duydum

Back
X