How to install the app on iOS

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.

Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.

Küf kokusuna bir çare 🤦🏻‍♀️

Birhamisss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
802
802
103
Kızlar merhaba. Komşumuzun evi aşırı derece de küf kokuyor. Evleri müstakil. Kızcağız evine kimseyi çağırmak istemiyor. Çünkü dışarıdan girerken ağır bir koku oluyor. Bu küf kokusu ile daha önce mücadele eden oldu mu? Yardımlarınızı bekliyoruz ❤️🙏🏻

Kızlar merhaba. Komşumuzun evi aşırı derece de küf kokuyor. Evleri müstakil. Kızcağız evine kimseyi çağırmak istemiyor. Çünkü dışarıdan girerken ağır bir koku oluyor. Bu küf kokusu ile daha önce mücadele eden oldu mu? Yardımlarınızı bekliyoruz ❤️🙏🏻
Nerden geliyor o kuf kokusu? Kuf kokusu kufu yok etmeden gitmezki😐 aklima kemal sunalin karisinin anlattigi birsey geldi.. eskiden paralari yokken oturduklari ev kuf kokarmis nem kokarmis.. misafir geleceginde kizartma yaparlarmis ki kokuyu bastirsin

Nerden geliyor o kuf kokusu? Kuf kokusu kufu yok etmeden gitmezki😐 aklima kemal sunalin karisinin anlattigi birsey geldi.. eskiden paralari yokken oturduklari ev kuf kokarmis nem kokarmis.. misafir geleceginde kizartma yaparlarmis ki kokuyu bastirsin
O koku kolay kolay geçmiyor . Evi boşaltıp iç dış yalıtım yaptırmak lazım . Sonrasında parke , fayans vs ne varsa değiştirmek lazım , mutfak dolabını dışarı çıkarıp güneş altında havalandırıp , kullanılabilirse boyamak lazım. Sonrasında da 3-5 kat boya yaptırmalı . Evi sürekli havalandırmalı vs . Hatta eşyalar bile küf kokuyor , onları eve almadan önce yıkayıp iyice kurutmak lazım.

çok sıkıntı küf mantarından hasta olabilirler dikkat etsinler çok tehlikeli... boyalar var ama belli ki nemli bir ortam o nem sorunu çözülmezse kendisine yine yer bulur
eşyalara falan da sinmiştir zor :KK43:

hava temizleme araçları cihazları var ... ondan alsınlar
nem toplayan havadaki fazla nemi içine çeken kapsüller var ondan da alsınlar
çamaşır suyu+arap sabunu ile herşeyi silsinler
küflü ortama özel boya yapsınlar
ve ev sürekli havalandırılsın

O koku kolay kolay geçmiyor . Evi boşaltıp iç dış yalıtım yaptırmak lazım . Sonrasında parke , fayans vs ne varsa değiştirmek lazım , mutfak dolabını dışarı çıkarıp güneş altında havalandırıp , kullanılabilirse boyamak lazım. Sonrasında da 3-5 kat boya yaptırmalı . Evi sürekli havalandırmalı vs . Hatta eşyalar bile küf kokuyor , onları eve almadan önce yıkayıp iyice kurutmak lazım.
Kuf giderici spreyler var diye biliyorum. Sıkıyorsun ve kuf gidiyor. Ama bi sureligine tabii.. asil sebep ortadan kaybolmadan gitmez

Merhaba,
Sıcaklık ve yüksek nem daha yoğun kokmasına sebep oluyor. Eğer evde çok fazla çiçek, bitki vs. varsa onlar azaltılabilir nem miktarını dengelemek için. Ayrıca nem için ufak buhar makinelerinden edinilebilir, hava temizleyici özellikleri olanları var. Dolaplar sık sık kapakları açılıp havalandırılabilir. Sıcaklık için sık sık evin tamamı havalandırılabilir. Uzun süre yerinden oynatılmayan dolapların altları mutlaka detaylı temizlenmeli. Kıyafetlere, çarşaflara, perdelere vs sinen kokular için deterjanın içine sirkeli su ilave edilebilir, karbonatın da iyi geldiğini duymuştum. Koku duvarlardan kaynaklanıyorsa ve duvar silmeye müsait boya ile boyandıysa mutlaka tüm duvarlar nemli bezle silinmeli. Rutubet engelleyici duvar boyaları var diye hatırlıyorum, doğruysa tüm ev boyanabilir. Mutfakta ve özellikle banyoda ıslak zemin bırkmamaya özen gösterilmeli. Kötü kokuyu hapseden oda spreyleri var otomatik, onlardan alınıp evin belli yerlerine konabilir. Bir de kedi kumunun koku hapsedici özellikte olanları var, tüm evi etkilemese de bulunduğu odaya bir etkisi olduğu söyleniyor, bilemem ne kadar doğru ama belki denenebilir.
Tüm bunlar yapılsa bile bazen bazı evlerdeki o koku giderilemeyebiliyor. Ama bu dediklerimi yapıp kokudan kurtulan insanlar da var elbet. Çok masraflı olmayacaksa denenebilir. Zor iş. Kolaylıklar diliyorum.

Bir dönem banyosunda küf problemi olan bir evde oturmustuk, küfü önleyen boyalarla tavanı iki defa boyattık ama tekrar tekrar oldu baktık olacak gibi değil taşındık. Küfü solumakta çok zararlıymış bir çözüm bulurlar umarım

Küfün çözümünü yazıyorum herkes okusun:D

Fısfısın içine çamaşır suyu ile suyu karıştırıp küf olan duvar, dolap her ne ise lraya sıkıyorsunuz. Küfler pıt pıt yere düşüyor. O bölgede bir daha hiç küf olmuyor.

Denendi, onaylandı.

😂😂 mantıklı bir fikir. Söylediğiniz gibi odanın iki tanesinin duvarı küfleniyor. Sürekli silse de küf kendiliğinden türeyiveriyor. Çünkü bahçeli ve yere sıfır bir ev.

Görünür yerlerde küf yoksa görünmeyen yerlerde vardır yoksa neden koksunki ev temizse
Bi tv programında eski bir ev ev yıkmışlardı pencerelerin iç tarafları full küf olmuş öylede yaşamışlar
Küfün kaynağını bilmezseniz çare bulamazsınız
Bulunup temizlenirsede bir daha olmaması adına evde nem olmamasına dikkat edilmelidir

Kuf giderici spreyler var diye biliyorum. Sıkıyorsun ve kuf gidiyor. Ama bi sureligine tabii.. asil sebep ortadan kaybolmadan gitmez
Görünür yerlerde küf yoksa görünmeyen yerlerde vardır yoksa neden koksunki ev temizse
Bi tv programında eski bir ev ev yıkmışlardı pencerelerin iç tarafları full küf olmuş öylede yaşamışlar
Küfün kaynağını bilmezseniz çare bulamazsınız
Bulunup temizlenirsede bir daha olmaması adına evde nem olmamasına dikkat edilmelidir
Görünür yerde küf var. Çamaşır suyu ile silmekten başka çare var mı acaba ?

Ciddiye almiyoruz ama küf tehlikeli birşey aslinda küf engelleyici boyalar işe yariyor diye biliyirum güzelce temizleyip olan yeri boyasın ev bile kokuyorsa durum vahim ama

Müstakil evlerde maalesef öyle bir sorun oluyor. Özellikle belli bir yaşı geçmiş, çatı ve taban bakımında eksiklikler varsa.
Sağlam bir yalıtım, iyi bir ısıtma, kaliteli boya, pencere bakımları gibi şeyler ihtiyaçtır muhtemelen.

Görünür yerde küf var. Çamaşır suyu ile silmekten başka çare var mı acaba ?
Görünür yerde varsa o kadar kokmaması gerek sanki
Küf önleyici malzemeler var onlardan alınabilir tabi
Yada küfü görmeden silmek belki çözüm olabilir
Ama dediğiniz kadar bütün evi kaplıyorsa bu koku göremediğiniz yerlerdede olabilir

Ben şimdiki evime, 1.5 yıl önce taşındım ki benimki yeni bina. Kiracı vardı, kiracı evi boşaltinca gördük ki iki odanın duvarı küf olmuş. Kiracı bir pencereyi evayla kapatmış ışık almıyor, diğer odanın penceresine de yatagı dayamış, pencere 2 cm ancak açılıyordu. Büyük ihtimal bizimki havasızlıktan küf yapmıştı.
Eşim o odaların duvarlarını camaşır suyuyla yıkadı. Sonra da jotun(marka yazmak sorun değildir inş) antibakteriyeldi sanırım, küf önleyici boya ile boyadık. 1.5 yıl oldu, küf falan yok çok şükür.
Eğer tesisattan kaynaklı falan değil de bu sekilde nemden küf oluyorsa bunları deneyebilir, ancak daha köklü bir sorunu varsa, mutkaka o sorunu halletmeli bence.

Back