Merhaba,
Sıcaklık ve yüksek nem daha yoğun kokmasına sebep oluyor. Eğer evde çok fazla çiçek, bitki vs. varsa onlar azaltılabilir nem miktarını dengelemek için. Ayrıca nem için ufak buhar makinelerinden edinilebilir, hava temizleyici özellikleri olanları var. Dolaplar sık sık kapakları açılıp havalandırılabilir. Sıcaklık için sık sık evin tamamı havalandırılabilir. Uzun süre yerinden oynatılmayan dolapların altları mutlaka detaylı temizlenmeli. Kıyafetlere, çarşaflara, perdelere vs sinen kokular için deterjanın içine sirkeli su ilave edilebilir, karbonatın da iyi geldiğini duymuştum. Koku duvarlardan kaynaklanıyorsa ve duvar silmeye müsait boya ile boyandıysa mutlaka tüm duvarlar nemli bezle silinmeli. Rutubet engelleyici duvar boyaları var diye hatırlıyorum, doğruysa tüm ev boyanabilir. Mutfakta ve özellikle banyoda ıslak zemin bırkmamaya özen gösterilmeli. Kötü kokuyu hapseden oda spreyleri var otomatik, onlardan alınıp evin belli yerlerine konabilir. Bir de kedi kumunun koku hapsedici özellikte olanları var, tüm evi etkilemese de bulunduğu odaya bir etkisi olduğu söyleniyor, bilemem ne kadar doğru ama belki denenebilir.
Tüm bunlar yapılsa bile bazen bazı evlerdeki o koku giderilemeyebiliyor. Ama bu dediklerimi yapıp kokudan kurtulan insanlar da var elbet. Çok masraflı olmayacaksa denenebilir. Zor iş. Kolaylıklar diliyorum.