Kuduz aşısı olmam gerekir mi?

Darlene

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
17
3
37
Arkadaşlar Ağustos 23 de kedi tırmalaması sonucu kuduz aşısı oldum. 3 doz ( kedi yaşadığı için) Sokak kedileriyle ilgilendigimn icin yine bir cizik olustu. Aşının koruyuculugu ne kadar? Tekrar aşı olmam gerekir mi?

10 yıl koruyuculuğu var diye biliyorum ki zaten çok yeni aşı olmuşsunuz korumanız var zaten tekrar gerek yok

3-5-10 sene falan koruyuculuğu yoktur. 4 tam doz kuduz aşısı 1 sene koruma sağlar. 1 sene sonrasında gerekirse 2 doz koruma yenilenir, tabi ki ısırık yara vs durumu da etkenlerden birisidir. Siz henüz 2 ay önce olmuşsunuz zaten, şimdilik gerek yok ancak neden 4 tam doz olmadınız ki?

Dozunu tamamlamamışsın acaba koruma süresi üç dozdada aynımı ? bence bunu bir sağlık ocağına ya bir doktora falan sor

Kedi ısırmasından ya da tırmalamasından kuduz olunmaz ki. Ben yarasalardan korkuyorum o yüzden akşamları ormana parka falan gitmem. Böyle bir vaka vardı. Adam bir gün damda uyuyor sabah kalkıyor alnında bir iz ama böyle hafif. Neyse önemsemiyor. Adam bir süre sonra kuduzdan ölüyor. Meğerse yarasa ısırmış. Yarasalar kuduz taşıyıcılarıdır.
Ama kedi kaç kere tırmaladı, ısırdı bol suyla ve sabunla yıkarsanız bir şey olmaz. Öyle bir vaka da ülkemizde çook uzun zamandır yok.

Bunu biz bilemeyiz enfeksiyon uzmanı ile görüşmelisiniz. Riske atmamalısınız.
Bir tanıdığımdan duymuştum arkadaşlarının çocuğunu sitede sokak kedisi tırmalıyor sitede gözlemleriz diye çocuk aşı olmuyor. Kedi 4. Gün ölüyor tabi aile panikliyor. Kediye otopsi için başka şehire taşıyorlar filan baya uğraşıyorlar.

Kedi yasiyorsa 4. Asiya gerek duyulmuyor. Benimki gayet saglikli.

Oğlum geçen sene ağustos ayında sokak kedisi tarafından tırmalandı ve kanadı sabunlu suyla yıkadık acile gittik dediler kuduz aşısı şart 4 doz oldu sonra bu sene mart gibi ev köpeği tarafından ısırıldı gene acile gittik ama köpeğin şubatta kuduz aşısı vardı aşı kartını da yanımda götürdüm oğlumun aşısı da 1 sene olmadığından yapmadılar siz yine de bi doktora lütfen danışın riske atılacak bir durum değil bu

Hatta doktor şunu demişti evet ülkemizde kediden kuduz olan yok milyonda bir ihtimal ama bu ihtimal size gelirse %100 olur riske atılacak birşey değildir demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…