Küçük misafir

yaa dün çok kötü bişey oldu (
hedwig uçmaya çalışırken ayağını çarptı ve tırnağı kırıldı ama bayağı derinden. bi baktık ki kanıyo çokk
evde tentürdiyot falan yoktu. ben kolonyalı pamukla sildim yavrumun canı çok acıdı. eşim de sigara tütünü bastı kanı durdurmak için. gece boyu az az kanadı ama iyi şimdi sanırım. çok üzüldük

Bepanthene merhem var ya canım o böyle ufak tefek kanamalı yaralara çok iyi geliyor, yarayı da kolay iyileştiriyor
Ara ara sürsen ağrısını dindirir Hedwigciimin

Kiyamam minikistan Hedwigcigime benÇok geçmiş olsun Zeytin canım..

Çok geçmiş olsun canım, böyle durumlarda aklında bulunsun mısır ununa batırıver parmağı, kanı durduruyor. Tırnak yaralanmaları kötü oluyor gerçekten

sağolun arkadaşlar
hedwig iyileşti
artık gitmesi gerek diye düşünüyorum
hayatını özgür yaşamalı o doğaya ait...
cuma günü onu bulduğumuz yere götüreceğiz
bu kararı vermek benim için zor oldu hedwig i çok seviyorum ama mutlu bir hayat yaşamasını istiyorum. mesela geçen gün pencere kenarına gitti tel var pencerede. o kadar hüzünlü baktı ki dışarıya. çok üzüldüm. anladım ki o bi muhabbet kuşu değil
belki bizimle doğada olduğundan daha uzun süre yaşayacak ama bu kesinlikle doğadaki gibi mutlu bir hayat olmayacaktır.

Z zeytinagaci ben yavru martı büyütürken Yeni Zelanda'daki bir kuş kurtarma merkeziyle iletişime geçmiştim, mailleşe mailleşe büyüttüm yavruyu. Bu tip durumlarda yardımcı oluyorlar, isterseniz Avrupa'daki, ABD'deki bird rescuelarla iletişime geçin.

aa sahiden mi :) yavru büyüyüp gitti mi peki??

benim başkuş artık bayağı bi rescued oldu bilsem ilk geldiğinde mutlaka danışırdım.
hatta artık cuma günü özgürlüğüne uçacak bi aksilik olmazsa...

Zeytinim, ne oldu ucurdunmu Hellwig`i. Inan demin esim sordu Hellwig nasil diye. Aaaaaaaa dedim coktandir bende sormadim, sorayim dedim.
Vay be bir sürü fotograf cektirseydiniz beraber. Belki seni arada bir ziyaretine gelir. Ben olsam 1-2 günde camin önünde veya balkonda tutardim, yerini ögrensin diye, bir daha gelir

Kulakli orman baykusu`da olabilir bence. Ama bende 100 % emin degilim :)
Ama Türkiye`de senin yakinlarinda olsaydim varya Zeytinim, ben onu senden almaya gelmistim inan :) Allahtan uzaktayim.

Kulakli orman baykusu`da olabilir bence. Ama bende 100 % emin degilim :)
Ama Türkiye`de senin yakinlarinda olsaydim varya Zeytinim, ben onu senden almaya gelmistim inan :) Allahtan uzaktayim.

selamlar olivia :)
yarın büyük gün artık uçma zamanı geldi
eşim bulduğu yere götürecek
askeri birlik olduğu için beni içeri almıyorlar. kendi ellerimle uçuramayacağım, ama video çekecek söz verdi
biz şehir içinde oturuyoruz ve balkona koysam bile buradan saldığımda gidecek bi yeri yok yani araba falan ezebilir. o yüzden en iyisi yuvalarının bulunduğu alan olsun dedik

sorma oliviacığım çok isteyen var bizim ufaklığı, eşimin çalıştığı yerde bir komutan salacaksanız bana verin diye tutturmuş, ASLA dedim :)
çünkü özgür olmasını istiyorum. kafeste mutlu değil ki zaten, artık kendini kurtarabilecek kadar büyüdü. kış gelmeden hayata adapte olsun Ait olduğu yerlerde ağaçlarda.....

bu arada baykuşların pisliği aşırı kötü kokuyor tek olumsuz yanı bu herhalde

Zeytinim cok haklisin, cokda dogru yapiyorsun sadece kalbimiz seninle ve onunla olacak bunu bil. Kis gelmeden alismasini saglamak cok dogru ve bencede mantikli.
Simdiden ona güle güle diyor, özgürlügüne ve dogasina kavusacagi icin, basarilar, saglik ve mutluluk diliyorum iyiki senin gibi bir kus annesine denk geldi. Gercekten süper baktiniz canim, sende esinde. Bizide fotograflarla cok mutlu ettin inan.
Cok sansliydi Hedwig ! Onu yarin düsünecegim, hem Cuma hayirli bir gün ona sans getirir Insallah. Sende sakin üzülmeyesin, tam aksine büyüttün ve gurula özgürlügüne saliyorsun bunu unutma

Arkadaşlar :)
Hedwig gitti, eşim götürdü sabah.
Törenle uçurmuşlar.
Kutudan çıkarınca önce uçmamış. Eşimin üstüne konmuş, oradaki başka insanların üstüne konmuş sonra bi ağacı gözüne kestirmiş. 4-5 metre yüksekliğe kadar uçup bi dala konmuş. ağacın gövdesindeki renkler ile o kadar uyumlu ki neredeyse görmek imkansız diyor eşim. iyice kamufle olmuş :)
hatta orada görenler ya bu kuş civcivdi nasıl da büyümüş! demişler.
kısacası bi yanım boş kafesine bakarken buruk kaldı, ama ait olduğu yere sapasağlam gittiği için de çoooook huzurlu hissediyorum. Umarım beni unutmaz :) Ben onu hiiç unutmayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…