Küçük misafir

Eger ogrenemeyecekse surekli bakmaniz gerekebilir.
Cok havali bir evcil hayvan olur. :)
Esiniz iyi ki almis o zmn, kediye yem olsa cok uzucu olurdu. Her ne kadar bir besin zinciri olsa da uzucu iste.

hafiften kanat çırpıyor
kutunun içinden kenarına uçup çıktı ama elimden uçmaya çalıştı halıya düştü mesela
kısa mesafe uçuyor sanırım

Hep baykuş beslemek istemişimdir alabilir miyim:KK53::KK53::KK53:
Gözüne mikrop kapmasın diye kompres yapabilirsin. Lens solüsyonu iyi iş görüyor, iltihap yoksa antibiyotik kremler anlamsız çünkü. Alerji de olabilir o zaman zaditen türevi bir damla damlatmak gerekir ama şu an ilaç kullanmayıp bir gözlemleyin bakalım ne olacak durumu.
Etcil hayvanlar ama kurt vs de yiyebilir, un kurdu satılıyor mesela alabilirsin. Ayrıca kaplumbağa yemi, haşlanmış yumurta ve konserve köpek mamasını da eşit oranlarda karıştırarak verebilirsin.
Uçma konusunda sorun yaşamaz, zamanı gelince uçacaktır annesi olmasa da, annesiz 2 yavru kuş büyüttüm uçuyorlar:)

çoook teşekkürler terramycn i bi araştırayım kuşlarda da kullanılıyorsa azıcık uygulayabilirim o zaman :)
ya sanki çok bi sorun yok da gözünü çarpmış gibi
hafif şişlik ve gözyaşı akıyor
yarın sabah yine kompres yapıcam çayla

peki etten başka bişey yer mi ki :)
Baykuslar ne yer per bir bilgim olmasa da diger kuslar bulguru cok severek yiyor. Su kisirlik ince bulgurlardan. Onu bir arastirmak lazim, zarari olacagini sanmiyorum aslinda ama et garanti gibi eger yiyorsa :) yemezse bulguru deneyin derim ben

Çok tatlı maşallah, bayıldım. :KK68:
Daha yeni tv de izledim. Vahşi yaşam için umut diye bir program var. Doğada yaralanmış hayvanları bulup tedavi edip ortamına bırakıyorlar. Geçen hafta da 3 tane yavru baykuş vardı. Onları fare eti ile beslemişlerdi. Çok küçük parçalara ayırıp ağızlarına veriyorlardı. Onlar da uçamıyorlardı. Tedavi sonrası da doğal ortamlarına bırakacaklardı. Uçma konusunda henüz geç kalmış sayılmazsınız gibi geldi bana bu yüzden. Ayrıca besleme konusu da sıkıntılı bir süreç. Evde siz besleyemezsiniz, ölebilir. Ya da varsa bir hastalığı, bilemezsiniz. Bence hangi kurum alıyorsa oraya bırakmanız daha mantıklı. Yavrunun iyiliği için en azından.

Aaahhh Zeytinim ne sanslisin biliyormusun ? kesin benim gibi bir sürü hemcinslerin sana imreniyoruz su an. Esim cok ormana gider orada kus fotograflari ceker ve hep derim olaki bir baykus yavru buldun, ben bakarim !!!!!! Esimde, firsattan istifade öylemi ? der güleriz. Yani resimdede cok tatli görünüyor. Bol bol parmaklarinla kafasinin tüylerini oksa, kasi. bu tüm kuslarin hosuna gider.
Ucmamasi ile alakali hic endise etme, annesi olmasa bile kendi icgüdüsü yakinda ucacaktir, zaten ucma manövralari yapacaktir kendiliginden. Tabiki fare eti bulabilirsen harika, ama onuda nerden bulacaksin simdi ? O zaman tavuk eti tabiki verebilirsin. Sen cimbizlami koparik agzina veriyorsun ?
Bu arada suyu muhakkak olsun, kuslar sussuz yasayamaz, yani yemekten cok suyu illaki olsun, cok derin kabi olmasin genis olabilir ama.
Göz icin evinizde göz damlasi veya kremi var ise Kücük miktarlarda kuslardada kullanabilirsin. Hatta gecenlerde ben göz damlami baligimda bile kullandim yani. Ama tabiki bir veteriner bakmasinda fayda var. Hem bizlerden daha cok Bilgi alirsin. Ama önceden telefonla sor, kuslarla bilgisi varmi diye, bazilari kedi ve köpekden baska hayvanlardan bilgisi yok cünkü.
Bence hemen verme tadini cikar ama bir büyüklüge geldigi Zaman yani 6 ay sonra falan onu ormana götürüp gezdirip eve gel ve tabiki günün birinde salman lazim dogaya. Inan su an senin yerinde olmak icin neler vermezdimki....baykuslari cok severim. Inan cok sanslisin. Bol bol internettende arastir, bir sürü seyler yazar hakkinda.
Arada bir bize durumundan haberdar et, isim taktinizmi ?
Sana iyi geceler diliyorum canim

Aaaaa :rolleyes: ölürüm bunu yaradana ben
Rengi de çok güzelmiş :KK200:
Kafasını çeviriyor mu bu bıdık? Ses çıkarıyo mu ötüyo mu? Ben de size gelebilir miyim :KK70: Bu minik misafiri yakından görmeyi çok isterdim

Bence telefonun kamerası her an hazırda dursun

Bu arada kedicik ne alemde? Onunla ilgili konunu da hatırlıyorum

Hep baykuş beslemek istemişimdir alabilir miyim:KK53::KK53::KK53:
Gözüne mikrop kapmasın diye kompres yapabilirsin. Lens solüsyonu iyi iş görüyor, iltihap yoksa antibiyotik kremler anlamsız çünkü. Alerji de olabilir o zaman zaditen türevi bir damla damlatmak gerekir ama şu an ilaç kullanmayıp bir gözlemleyin bakalım ne olacak durumu.
Etcil hayvanlar ama kurt vs de yiyebilir, un kurdu satılıyor mesela alabilirsin. Ayrıca kaplumbağa yemi, haşlanmış yumurta ve konserve köpek mamasını da eşit oranlarda karıştırarak verebilirsin.
Uçma konusunda sorun yaşamaz, zamanı gelince uçacaktır annesi olmasa da, annesiz 2 yavru kuş büyüttüm uçuyorlar:)

Şunun tipe bak ya suratını ısırdığım :)
Bu arada bakıp evcilleştirdikten sonra doğaya salmak iyi bir fikir olmayabilir, evcil bir hayvan kendini koruyamaz.

teşkkürler koalinaa :)
gözünü iyice inceledim az önce gözünün üst kapağının iç tarafında şişlik
hala sulanma var ama çok fazla değil yani sürekli akmıyor
ama bence iltihap yok
şişlik de olduğu için allerji de değil sanki. bakalım kötü bir durum yok gibi.
ılık çayla biraz daha kompres yapıcam az sonra
olmazsa solüsyon alabilirim :)
ya evcilleşirse evde de kalabilir ben bakarım ama gönlüm özgür olmasından yana tabi

kedi konserve maması var dana etli
biraz deneyebilirim belki
kurt da iyi fikirmiş
av malzemeleri satan yerlerde olur sanırım

Çok tatlı maşallah, bayıldım. :KK68:
Daha yeni tv de izledim. Vahşi yaşam için umut diye bir program var. Doğada yaralanmış hayvanları bulup tedavi edip ortamına bırakıyorlar. Geçen hafta da 3 tane yavru baykuş vardı. Onları fare eti ile beslemişlerdi. Çok küçük parçalara ayırıp ağızlarına veriyorlardı. Onlar da uçamıyorlardı. Tedavi sonrası da doğal ortamlarına bırakacaklardı. Uçma konusunda henüz geç kalmış sayılmazsınız gibi geldi bana bu yüzden. Ayrıca besleme konusu da sıkıntılı bir süreç. Evde siz besleyemezsiniz, ölebilir. Ya da varsa bir hastalığı, bilemezsiniz. Bence hangi kurum alıyorsa oraya bırakmanız daha mantıklı. Yavrunun iyiliği için en azından.

elmatarçın en sevdiği yemek olacağına eminim ama fare etini bulmam pek mümkün değil gerçi işyeri fare dolu odamızda geziyolar yakalayıp getirsem mi ne :KK70:
henüz bebeklik tüyleri yeni yeni değişiyor hani bıraksam nereye bırakırım bilmiyorum. gidip bi ağaca koysak uçamıyor yemek bekleyecek e annesi de yok.
tavuk yedirdim sabah büyük büyük parçaları bile kaptı elimden. nereleri ilgileniyormuş araştırıcam ama şu an için kuşun sağlıklı olduğuna eminim. yemek ve dışkısı bakımından belirgin bir sorun görünmüyor.

Aaahhh Zeytinim ne sanslisin biliyormusun ? kesin benim gibi bir sürü hemcinslerin sana imreniyoruz su an. Esim cok ormana gider orada kus fotograflari ceker ve hep derim olaki bir baykus yavru buldun, ben bakarim !!!!!! Esimde, firsattan istifade öylemi ? der güleriz. Yani resimdede cok tatli görünüyor. Bol bol parmaklarinla kafasinin tüylerini oksa, kasi. bu tüm kuslarin hosuna gider.
Ucmamasi ile alakali hic endise etme, annesi olmasa bile kendi icgüdüsü yakinda ucacaktir, zaten ucma manövralari yapacaktir kendiliginden. Tabiki fare eti bulabilirsen harika, ama onuda nerden bulacaksin simdi ? O zaman tavuk eti tabiki verebilirsin. Sen cimbizlami koparik agzina veriyorsun ?
Bu arada suyu muhakkak olsun, kuslar sussuz yasayamaz, yani yemekten cok suyu illaki olsun, cok derin kabi olmasin genis olabilir ama.
Göz icin evinizde göz damlasi veya kremi var ise Kücük miktarlarda kuslardada kullanabilirsin. Hatta gecenlerde ben göz damlami baligimda bile kullandim yani. Ama tabiki bir veteriner bakmasinda fayda var. Hem bizlerden daha cok Bilgi alirsin. Ama önceden telefonla sor, kuslarla bilgisi varmi diye, bazilari kedi ve köpekden baska hayvanlardan bilgisi yok cünkü.
Bence hemen verme tadini cikar ama bir büyüklüge geldigi Zaman yani 6 ay sonra falan onu ormana götürüp gezdirip eve gel ve tabiki günün birinde salman lazim dogaya. Inan su an senin yerinde olmak icin neler vermezdimki....baykuslari cok severim. Inan cok sanslisin. Bol bol internettende arastir, bir sürü seyler yazar hakkinda.
Arada bir bize durumundan haberdar et, isim taktinizmi ?
Sana iyi geceler diliyorum canim

yaaa siz de mi çok seviyorsunuz
eşimle biz de hep videolarını izler gülerdik :)
belki bi gün sizin karşınıza da çıkar
kıyma falan da verebilir miyim acaba
küçük parçalara ayırdım etleri zaten eti görünce gagasını yukarı kaldırıp ağzını açıyor yavrum
kedimin veterineri var ona danışıcam bugün
dün heyecanlıydık çok, araştırmayı bile sabredemeden hemen buraya yazdım
gece hep kalkıp baktım napıyo diye
ismini Hedwig koydum Harry Potter serisinde harry nin beyaz baykuşunun adıydı :KK70:

Aaaaa :rolleyes: ölürüm bunu yaradana ben
Rengi de çok güzelmiş :KK200:
Kafasını çeviriyor mu bu bıdık? Ses çıkarıyo mu ötüyo mu? Ben de size gelebilir miyim :KK70: Bu minik misafiri yakından görmeyi çok isterdim

Bence telefonun kamerası her an hazırda dursun

Bu arada kedicik ne alemde? Onunla ilgili konunu da hatırlıyorum

daha hiç sesini duymadım terlikcim
sadece elimden korktuğunda gagasını birbirine vurup tık diye bi ses çıkarıyo
kafasını da tam geriye çevirebiliyor
ee buyur gel o zaman ne bekliyosun

33e7xvk.jpg
2s14yfp.jpg

işte kedicik de böyle oldu maviterlik

ahahaahahahah Hedwig bencede süper bir isim olmus. Hedwigcigim, Zeytinime güzel saatler ve neseli günler yasat esiyle beraber. Öperim senin o 270 derece dönen kafanin tepesinden !!!!
Zeytinim resmler icin coook tesekkürler. Inan mutluluk iksiri bu yaaaaaaa :KK200::nazar::KK200::nazar:

ahahaahahahah Hedwig bencede süper bir isim olmus. Hedwigcigim, Zeytinime güzel saatler ve neseli günler yasat esiyle beraber. Öperim senin o 270 derece dönen kafanin tepesinden !!!!
Zeytinim resmler icin coook tesekkürler. Inan mutluluk iksiri bu yaaaaaaa :KK200::nazar::KK200::nazar:
teşekkür ederizzzz :)
ben hep paylaşırım o zaman merak etmeyin :KK51:

Hahah çok tatlı ya şebelek:)
Un kurdunu internetten de alabilirsin zeytincim ama çok gerek yok etleri löp löp yiyorsa:)

X