küçük kızımda vajinal mantar oldu :(

pnrdlr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2014
11
1
86
İzmir
9 yaşında kızımda vajinal mantar tanısı koydu doktor Akıntı vardı ,ama kaşıntı yok bu yüzden uzun süre önemsemedim .Sonra kadın doğum uzmanına götürdüm,ve kilolu olduğu için bacakları tam kapanıyor ve havasızlıktan oluyor bu mantar dedi.Krem yazdı bir tane . Ama sadece krem yeterli gelmiyor,Yedi gün oldu .Nette sirkeli su duydum sirkeli su ile sildim bir kez geceleri,ağlıyor tabii yakıyor sirkeli su. Bir diş sarımsağı yoğurtla karıştır yedir dediler ,yedirdim ev sarımsak kokusundan geçilmiyor .Bir de çörekotu yağını okudum damlattım bir iki sefer. Çocuk küçük olunca böyle ne yapacağını şaşırıyor insan ..Daha farklı tedavi şekilleri var mı acaba ?Başına gelen oldu mu ?

Bende be mantar varmis kasinti yok ama bir poset ilac verdi. Tavsiyem bir kaseye iki uc corba kasigi sirke koynher wc den sonra pamukla silsin orasini. Birbhaftaya Bey rsey kalmaz insallah. En fayda elma sirkesinde. Hemde ph dengesini de koruyot

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ben de o yaşlarda mantardım ama benim acayip bir şekilde kaşınırdı içi yanardı kıpkırmızı ve akıntım da vardı. ben bir krem kullamıştım ve hap kullandığımı da hatırlıyorum. bir de sıcak suya otururdum. ama 21 yaşındayım şu an çok kaşıntı olmasa da akıntım oluyor illa ki

Hap verin dedim doktora ama karaciğeri yorduğu için küçük yaşlara vermiyoruz dedi.Malesef uzun sürecek ama krem sadece verebilirim dedi.Kaşıntı yok bunda da fakat akıntı ve kızarıklık var Her duyduğumuz bitkisel yöntemi deniyoruz işte ..

Geçmiş olsun arkadaşım. . Bitkisel yöntemlerin yanında kizinizin iç çamaşırlarıní yüksek derecede ve sadece makinede onun iç çamaşırı olacak şekilde yıkayıp iç çamaşırını dışarıda degilde iceride yani toz almayacak biryerde kurutun. Sonra mutlaka utuleyip dolabina yerleştirin özellikle çamaşırın özel bölgesine değen yerini iyi ütüleyin. Allah tez zamanda şifasını verir insallah.. nacizane bi önerim de bu benim..

Çok teşekkür ederim önerine ,aynen dediğini uygulayacağım .:)

Sirkeyi uyguladım canım fakat yaşı küçük diye dayanamıyor çok ağlıyor yanıyor diye ,suyla karıştırdığım halde dayanamadı .

çamaşırları mutlaka ütüleyin. ben 2 yıldır bu şekilde yapıyorum.
sirkeli suyla haftada bir mantar veya enfeksiyon yoksa bile silin.
bol yoğurt yedirin.her gün yoğurt ya da kefir yesin içsin çünkü içersindeki prebiyotikler mantarla mücadele etmesini sağlar.
tuvalet temizliğini önden arkaya yapmasını sağlayın.
çok dar kıyafetler giydirmeyin.
naylon çoraplar taytlar giydirmeyin.
ayaklarını sıcak tutun.
okuldaki tuvaletler konusunda titiz olmasını sağlayın. misal su dökmeden girmesin wc ye.
klozetlere oturmasın. geçen gün bir anne gözümün önünde kızını fast food un klozetine oturttu. oraya günde kaç kişi giriyor kimbilir. hpv mi ararsın mantar mı..
genital bölgesini banyo sonrası iyi kurulasın. hatta ben sırf orası için küçük havlular aldım. normal havlu ya da peçete ile kurulamıyorum banyo sonrası. havluları da mutlaka ütüleyin.
aklıma gelenler bunlar.

Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizin hepsi için ,sağolun :)

Cok gecms olsun...annesi oncelikle baharattan biraz uzak dursun ve kaynatilmis sogumus suya bir yemek kaaigi karbonat koyup karistr ve ince bir tulbentle sil altini yikarken genital yikama jli kullanin bir iki kez deneyin umarm gecer ic camsiri pamuklu olsun birde....

Baharat aklıma hiç gelmemişti, haklısın tetikleyebilir . çok saol:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…