Kuçuk Güveçte tarifler ariyorum

Celisuenis

Nirvana
Kayıtlı Üye
15 Mart 2008
1.431
20
Kizlar kuçuk guveç kaselerinden aldim ama bununla ilgili çok bir tarif bilgim yok internetten baktim ama guzel birsey bulamadim.

Kuçuk guveçlerde guzel tarifler bilen? Yapan? goren varmi???

canım türlü yapabilrisin et patlıcan patates fln koyup üzerinede salcalı baharatlı su dök fırına ver

bir de güveç kaplarının dayanıklı olması için kapların iç kısmının her yerini tereyağı ile sıvar onu da fırında bir yarım saat tutarsan,çok süper olur kanımca. 120 derece yeterli olacaktır. bu annemden keşfettiğim bir husus. :ecrin_bebek:

Bi de güveçleri fırına koyarken tepsinin içine koyup tepsinin içini güveçlerin yarısı suyla kaplanacak kadar su koyuyoruz unutmayın....

bende de var bu güveçlerden çoook çeşitli yemekler yapıyorum bunlarla pilav, tavuk, sufle bile yapıyorum biraz da yaratıcılığınıza kalmış
pilava mantar,çam fıstığı ve eğer severseniz kuş üzümü koyup pişirin biraz da karabiber güveç kaplarına koyup üzerine de bir dilim kaşar eriyene kadar fırına ooofffff canım çekti şimdi
kuşbaşı tavuğu istediğiniz sebzeyle biraz soteleyin(salçalı olacak)ben bunda piyazlık doğranmış soğanı seviyorum güveç kaplarına doldurup bir dilim kaşarla fırına
sufle de çook iyi oluyo ama çok kalorili olduğundan bu aralar yapmıyorum

umarım yardımcı olmuşumdur...

KıREMıTTE TAVUK
Malzemeler:
2 Adet Piliç fileto
2 Adet kırmızı biber
10 Adet mantar
10 Adet arpacık soğan
2 Adet domates
Kekik, nane, tuz
1 Su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Hazırlanışı:Tavukları küp küp doğrayın.
Mantarların kabuklarını soyun ve doğrayın.
Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
Biberleri közlediyseniz (üzerine fırça ile sıvı yağ sürüp, fırında yüksek ısıda yapabilirsiniz) kalın kalın, çiğ doğrayacaksanız ince ince doğrayın (çekirdekleri çıkartmayı unutmayın)
En alta tavukları, üzerine mantar ve kırmızı biberi yerleştirin. Malzemeleri dizerken üzerlerine tuz ve baharat serpin.

GÜVEÇTE MANTAR
Malzemeler
1/2 Kg Mantar
2 Adet Çarliston Biber
2 Adet Küçük Boy Domates
1 Diş Sarmısak
1/2 Tatlı Kaşığı Salça
3-4 Çorba Kaşığı Sıvı Yağ
1 Adet Orta Boy Soğan
Tuz, Karabiber

Yemeğin Tarifi
Mantarları kağıt peçete ile silelim.Tavaya sıvı yağı aktarıp,piyazlık doğranmış soğanı ve küçük küçük kesilmiş bir diş sarmısağı hafifçe sararana dek kavuralım.Mantarları ikiye veya dörde keselim.Mantarları bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım.
Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp,küçük doğrayalım.Tavaya aktaralım.Domatesi küp şeklinde doğrayıp,ilave edelim.Bikaç kez çevirip,tuzunu ve karabiberini ayarlayalım.
Ateşten alıp güveç kaplarına dolduralım.Orta ısılı fırına sürelim.15 dk pişirerek servis
yapalım.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…